تازه ها
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری با اشاره به درخواست ۲۰۰۰ پرستار برای مهاجرت از کشور در هر سال، گفت: پرستاران به ازای هر ساعت اضافه کاری، به طور متوسط مبلغی معادل ۱۵ هزار تا ۳۵ هزار تومان دریافت میکنند!
به گزارش جهان نيوز، حمیدرضا عزیزی در گفتوگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت کمبود نیروی پرستاری در کشور اظهار کرد: در چند سال گذشته با مشکل کمبود شدید نیروی پرستاری مواجه بودیم که این معضل مزمن شده است؛ در حال حاضر برآورد میشود که حداقل با کمبود 100 هزار نفر نیروی پرستاری مواجه باشیم.
3 عامل تشدیدکننده کمبود پرستار در کشور
وی افزود: در عین حال از سویی در سالهای گذشته چندهزار تخت بیمارستانی به مراکز درمانی کشور اضافه شده است و از سوی دیگر هرساله تعداد زیادی نیروی پرستاری بازنشسته میشوند یا مهاجرت میکنند که باعث افزایش نیاز ما به نیروهای پرستاری میشود.
آزمون استخدامی وزارت بهداشت دردی از مشکلات کمبود پرستار دوا نکرد
وی ادامه داد: آزمون استخدامی اخیر وزارت بهداشت با تأخیر انجام شد و قرار بود حدود 12 هزار نفر پرستار در آن جذب شوند که حتی این میزان استخدام نیز، پاسخگوی نیاز بیمارستانهای کشور نیست و کمبود پرستار هنوز به قوت خود باقی است.
وجود کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی
عزیزی درباره استانداردهای تعداد نیروهای پرستاری گفت: تعداد پرستار به ازای جمعیت و به ازای هر تخت بیمارستانی سنجیده میشود؛ باید به ازای هر تخت بیمارستانی، به طور میانگین 2.5 نفر گروه پرستاری در کشور داشته باشیم یعنی باید به طور میانگین 1.8 پرستار و 0.7 نفر (کمتر از یک نفر) از گروه کمکپرستاری داشته باشیم اما در حال حاضر به طور متوسط کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم.
بیمارستانهای دولتی از کمبود پرستار رنج میبرند
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه بیمارستانهای دولتی نیز از کمبود شدید پرستار رنج میبرند، بیان کرد: حجم بالای کار و شیفتهای سنگین پرستاری با تعداد نیروهای موجود همخوانی ندارد؛ این موضوع باعث تحمیل شیفتهای سنگین و طولانی و اضافه کاریهای اجباری به پرستاران کشور و منجر به افزایش فشار کاری آنها شده است.
هر ساعت اضافه کاری پرستار 15 تا 35 هزار تومان!
وی درباره میزان اضافه کاری دریافتی پرستاران نیز تصریح کرد: به طور میانگین یک پرستار به ازای هر ساعت اضافه کاری، مبلغی معادل 15 هزار تا 35 هزار تومان دریافت میکند که رقم بسیار پایینی است.
درخواست سالانه 2000 پرستار برای مهاجرت
عزیزی خاطرنشان کرد: پایین بودن پرداختیها در کنار کمبود شدید نیروی پرستاری باعث افزایش تمایل برخی پرستاران به مهاجرت شده است؛ در حال حاضر ماهانه 200 پرستار درخواست گوداستندینگ (گواهی صلاحیت انجام کار برای مهاجرت) میکنند که البته همه این افراد ممکن است مهاجرت نکنند اما به طور میانگین میتوان گفت که سالانه 2000 پرستار درخواست مهاجرت کردن دارند.
وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس پرداختی به پرستاران بسیار زیاد است؛ از سوی دیگر به دلیل این که جهان در حال حرکت به سوی سالمندی است بسیاری از کشورها نیاز به نیروهای درمانی از جمله پرستار دارند که این دو موضوع باعث افزایش جذب پرستاران در کشورهای خارجی شده است.
افت کیفیت خدمت به بیماران به دلیل کمبود پرستار
به گفته عزیزی، کمبود نیروهای پرستاری علاوه بر افزایش فشار کاری پرستاران، باعث افت کیفیت خدمات درمانی ارائه شده به مردم نیز میشود زیرا به ازای هر تخت بیمارستانی باید 2.5 نفر گروه پرستاری داشته باشیم اما الان که به ازای هر تخت کمتر از یک پرستار داریم به این معناست که یک پرستار، مجبور است همزمان به چند بیمار خدمات پرستاری ارائه کند.
بیکفایتی وزارت بهداشت علت عمده کمبود پرستار در کشور
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری گفت: در چند دیداری که در سنوات قبل با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان تأکید ویژهای بر استخدام و رفع کمبود نیرو و بومیسازی استانداردهای نیروهای پرستاری داشتند اما وزارت بهداشت، اصلاً در این قضیه به خوبی ورود نکرده و نتوانسته برای رفع معضل کمبود نیرو با سازمانهای دخیل در جذب پرستار، رایزنی کند. به عبارتی میتوان گفت که بخش عمدهای از کمبودهای حوزه پرستاری به دلیل بیکفایتی مسئولان وزارت بهداشت است.
تربیت سالانه 12000 پرستار در ایران
وی درباره تعداد دانشجویان پرستاری نیز اظهار کرد: در کشور بیش از 200 دانشکده پرستاری تحت نظر وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد داریم و سالانه حدود 10 تا 12 هزار نفر دانشجو در این دانشکدهها پذیرش میشوند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تعداد دانشجویان پذیرش شده در رشته پرستاری برای رفع کمبود پرستار در کشور کافی است؟ بیان کرد: از سویی به دلیل پایین بودن درآمد پرستاران برخی از دانشجویان تمایلی به ادامه تحصیل و اشتغال در حوزه پرستاری ندارند و از سوی دیگر به دلیل آن که بسیاری از فارغ التحصیلان رشته پرستاری استخدام نمیشوند نمیتوان برآورد خیلی دقیقی از این موضوع داشت که تعداد دانشجویان در رشته پرستاری کافی است یا خیر زیرا بستر لازم برای جذب و بکارگیری این نیروها فراهم نشده است و حتی اگر ظرفیت افزایش یابد نیز، مشکل کمبود پرستار حل نخواهد شد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات