تازه ها
مرتضی حاجی آقامیری، رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران، درباره آمار کاهش صادرات فرش گفت: در دهه نود ۵۰۰ میلیون دلار و از سال ۹۷به بعد با تجدید تحریمها به یکباره سقوط شدیدی میکنیم تا به ۵۱میلیون دلار میرسیم.
به گزارش بازارکار، به نقل از انتخاب؛ بحران صادرات و تحریم به فرش نیز ضربههای بسیاری زده است. ضربههایی از جنس کاهش صادرات ۲میلیارد دلاری به ۵۰میلیون دلار که میتواند اثرات منفی بسیاری برای بافندگان داشته باشد.
مرتضی حاجی آقامیری، رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران، درباره آمار کاهش صادرات فرش به «انتخاب» گفت: این آمارها از گمرک جمهوری اسلامی استخراج میشود و همین آماریست که باید بر اساس آن تصمیم گیری کنیم. در ابتدا دهه هفتاد ما آمار صادرات ۲میلیارد دلاری داشتیم، در دهه هشتاد ۹۰۰میلیون دلار را داریم در دهه نود ۵۰۰ میلیون دلار و از سال ۹۷به بعد با تجدید تحریمها به یکباره سقوط شدیدی میکنیم تا به ۵۱میلیون دلار میرسیم.
وی در ادامه درباره علل کاهش صادرات بیان کرد: دلیل اصلی سقوط در دور داخل به زیر صد میلیون دلار تحریم و پیمان سپاری ارزی است. در مجموع بی توجهی به ماهیت فرش، تفاوت آن با سایز حوزهها از جمله صنعت و اهمیت فرش دستباف برای ایران باعث این وضعیت شده است. فرش یک هنر است و نباید با آن مثلکالای صنعتی برخورد کرد. افت صادرات فرش ما اگر ادامه داشته باشد و فکری برای آن نشود منجر به کاهش اشتغال خواهد شد.
حاجی آقامیری در رابطه با موج بیکاری در بافندگان فرش اظهار داشت: آمار اشتغال مستقیم فرش حدود دو میلیون نفر است. این حدود به این دلیل است، چون شاغلین این حوزه درگیر پراکندگی هستند، آمار دقیق از آن سخت است. ما یک میلیون و ۲۰۰هزار بافندهی شناسنامه دار داریم که از سازمان فنی و حرفهای مدرک گرفته اند. نزدیک به نیمی از همین یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نتوانستند در مرکز ملی فرش ثبت نام کنند. در حلقههای دیگر از جمله توزیع و رنگ کار و نقشه کش و ... بخشی از این دو میلیون نفر را تشکیل میدهند. تولید کننده معمولا سعی میکند اشتغال خود را به امید بهبود شرایط ادامه دهد. من فکر میکنم اگر فکر اساسی نشود به شکل فزایندهای با بیکاری فرش مواجه شویم.
حاجی آقامیری درباره موانع قانونی صادرات فرش گفت: مسئولین باید تفاوت فرش با دیگر حوزهها را مدنظر قرار دهند. در موضوع پیمان سپاری ارزی، بازاریابی فرش در خارج شروع میشود. ما فرش را به خارج انتقال میدهیم تا فرآیند بازاریابی شروع شود. وقتی قرار است تعهد ارزی را انجام دهیم در شرایطی است که هنوز ارز را دریافت نکردیم. در تبصره ماده ۱۲۱ ایین نامه اجرایی قانون امور کمرگی آمده است که اگر کالایی از ایران صادر شود باید عینا برگردد و عملیات تعمیری روی آن انجام نشده باشد. درباره فرش ۷۰ درصد فرش ما استفاده شده است. در نتیجه این تبصره درباره فرشامکان اجرایی ندارد. موقع برگشت فرش به ایران باید ۸۰ درصد ارزش آن را به گمرک بدهیم که به صرفه نیست و در نتیجه فرش برنمیگردد. علت هم عدم توجه به ویژگیهای فرش در قانون است. ما در دولت قبل مصوبه هیئت وزیران را برای اضافه شدن بندی به قانون گرفتیم، اما دیوان عدالت آن را رد کرد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات