تازه ها
سازمان تامین اجتماعی که از زیر مجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است یکی از بزرگترین سهامداران در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی محسوب می شود. بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی مرکز پژوهش های مجلس این سازمان به عنوان بزرگترین سهامدار صنعت پالایشی سهمی حدود ۴۵ درصدی از این صنعت را به خود اختصاص داده است. تاپیکو از دیگر زیر مجموعه ای این وزارتخانه است که سهم بالایی از تولیدات پتروشیمی به خود اختصاص داده است. به همین دلیل می توان این وزارتخانه را یکی از مهم ترین نهادهای دولتی تاثیرگذار در این صنعت دانست.
حالا علیرضا عسگریان معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تمرکز بر بازار آفریقا برای صادرات بیشتر خبر می دهد. او که معتقد است صادرات محصولات پتروشیمی و دارویی به بازار کشورهای آفریقایی از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است، به بازار می گوید: در سال گذشته با تعداد زیادی از کشورهای آفریقایی ارتباط برقرار کرده و در بازار این کشورها حضور پیدا کردند. تفاهم نامه های متعددی را هم با آنها امضا کردیم چرا صادرات به این کشورها از صرفه اقتصادی بالایی برای ما برخوردار است.
عسگریان همچنین مراودات بانکی با کشورهای هدف صادراتی را یکی از مهم ترین چالش های صادرات محصولات پتروشیمی اعلام کرد و افزود: حضور ما طی سال های گذشته در بازارهای آفریقایی کمرنگ بوده و به دنبال افزایش صادرات در این حوزه هستیم.
معاون اقتصادی و رفاهی وزیر کار و دبیر هیات امنای تامین اجتماعی در گفتگو با بازار با بیان اینکه در برخی از محصولات پتروشیمی با مازاد و سر ریز تولید مواجه هستیم، گفت: به عنوان مثال در اوره تولید چندین برابر نیاز کشور بوده که باید به دنبال فروش آن در بازارهای صادراتی بود. اگر نگران بازار داخل هستیم می تواند شرط صادرات را تامین نیاز داخل قرار دهیم.
به گفته او، مقدار تولید اوره در کشور ۱.۳ الی ۱.۵ میلیون تن برآورد می شود این در حالی است که نیاز داخلی کشور حدود ۳۰۰ هزار تن است.
او سیاست گذاری وزارتخانه برای سال ۱۴۰۳ را توسعه صادرات اعلام کرد و افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اکنون با ۲۵ الی ۳۰ کشور در حال انجام مبادلات تجاری هستند. ضمن اینکه در سال ۱۴۰۲ سهم حدود ۵ میلیارد دلاری از صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده ایم. بر اساس هدف گذاری صورت گرفته مقدار صادرات ما در سال جاری به ۸ میلیارد دلار باید افزایش پیدا کند.
ارسال نظرات