تازه ها
به گزارش خبرنگار بازارکار، ایچاد و توسعه شهرک های فناوری با هدف تامین زیرساخت مناسب و تجمیع اجزای دخیل در توسعه فناوری و ارتقای توان رقابت پذیری واحد های صنعتی و همچنین حمایت از واحد های فناور و دانش بنیان، استقرار واحد های تحقیق و توسعه صنایع بزرگ و ... صورت می گیرد.
بر اساس این گزارش، فناوریهای نوین و اشاعه آنها در فعالیتهای اقتصادی و تولیدی صنایع کوچک تأثیر شگرفی بر خلق ارزش واحدهای صنعتی کوچک داشته و یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار بر پیشرفت و ارتقای صنایع کوچک محسوب میگردد. بهطوریکه این مسئله باعث گردیده سیاستهای متفاوتی در جهان جهت توسعه فناوری و تسریع در شکلگیری توانمندیهای فناورانه و همچنین اشاعه و تسری آنها به فعالیتهای صنعتی و اقتصادی صنایع کوچک و متوسط به کار گرفته شود. در این راستا، سیاست دولتها تقویت و ارتقای بنیه علمی و فنی شرکتهای ارائهکننده خدمات فناوری، تحقیق و توسعه و ایجاد بستر مناسب جهت هر چه تخصصیتر شدن فعالیت آنها است.
هدف از احداث شهرکهای فناوری حمایت از تجاریسازی و توسعه فنّاوری و بهتبع آن، توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالزایی تخصصی است. شهرکهای فنّاوری، بستر مناسبی برای استقرار کسبوکارهای فناور، واحدهای تحقیق و توسعه، مشاورین خبره و مؤسسات پژوهشی و آموزشی شکل میدهد که در تعامل سازنده با یکدیگر زمینه ارتقای فناوری در صنایع کوچک را فراهم میآورند. هدف از تجمیع این فعالان در شهرکهای فناوری ایجاد همافزایی و تجاریسازی فنّاوری و تسهیل فرآیند جذب، ارتقا و انتشار فناوری در صنایع کوچک است؛ بهنحویکه تمامی و یا بخشهای عمدهای از فعالیتهای تجاریسازی فنّاوری در این شهرکها بهصورت حرفهای قابل انجام میباشد. مهمترین فعالیتهای موردنیاز بهمنظور تجاریسازی فناوری شامل تحقیق و توسعه، تولید محصولات با فناوری برتر، خدمات آزمایشگاهی، استانداردسازی، بازاریابی و خدمات مشاورهای برای توسعه بازار محصولات فنّاورانه میباشد، که همه این فعالیتهای در شهرکهای فناوری گرد هم آمدهاند تا توسعه فناوری در صنایع کوچک تسهیل شود. علاوه بر خدمات مذکور، همکاریهای بینالمللی برای استفاده از تجارب جهانی و همچنین صدور محصولات و خدمات به بازارهای فناوری جهان از دیگر اهداف راهبردی شهرکهای فناوری است.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با توجه به مأموریت خود مبنی بر توسعه فناوری و ارتقای توان رقابتپذیری صنایع کوچک، اهداف زیر را در قالب احداث شهرکهای فناوری دنبال میکند:
•ایجاد زیرساخت مناسب فعالیتهای تحقیق و توسعه شامل امکانات فیزیکی و خدمات نرمافزاری
•حمایت از واحدهای فناور و دانشبنیان
•حمایت از ایدههای کارآفرینانه و تجاریسازی نتایج تحقیقات
•ایجاد بستر مناسب تحقیق و توسعه و تسهیل فعالیت متخصصین و محققین.
بنابراین بهطورکلی میتوان شهرک فناوری را مجموعهای تعریف نمود که ضمن فراهم آوری زیرساخت مناسب برای استقرار واحدهای فناور تولیدی، خدماتی و مشاورهای با گردآوری و تجمیع اجزای دخیل در توسعه فناوری زمینه ارائه حمایتهای نرمافزاری لازم جهت ایجاد صنایع کوچک مبتنی بر فناوریهای جدید را فراهم آورده و از طرف دیگر با اشاعه فناوریهای جدید در واحدهای صنعتی زمینه ارتقای توان رقابتی و توسعه فعالیتهای آنها را پدید میآورد.
در کشور ما، در کنار شهرکهای فناوری، مجموعههای دیگری نیز در حوزه فناوریهای نوین فعالیت مینمایند که ازجمله میتوان به پارکهای علم و فناوری اشاره کرد. اما شهرکهای فناوری ازنظر اهداف، ارکان و فعالیتها تفاوتهای اساسی با پارکهای علم و فناوری دارند. بر اساس تعریف، پارک علم و فناوری سازمانی است که بهوسیله متخصصان حرفهای اداره میشود و هدف اصلی آن افزایش ثروت جامعه از طریق تشویق و ارتقاء فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکتها و مؤسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت میکنند. برای دستیابی به این هدف، یک پارک علمی با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاهها، مراکز پژوهش و توسعه، شرکتهای خصوصی و بازار، ایجاد و رشد شرکتهای متکی بر نوآوری را از طریق مراکز رشد و فرایندهای زایشی تسهیل مینماید. پارکهای علمی همچنین خدماتی با ارزشافزوده بالا و فضاهای کاری و تأسیسات مناسب و کیفی به مؤسسات مستقر در پارک ارائه مینمایند.
ارسال نظرات