تازه ها
به گزارش بازارکار از عصر ایران، ، اعتراضات با محوریت دانشجویان به درگیری و سرکوب پلیس و نیروهای امنیتی منجر شد. در میان کشته ها علاوه بر معترضان، چند نیروی پلیس هم وجود دارند. هم اکنون وضعیت بنگلادش آرام گزارش شده است.
بنگلادش با 170 میلیون نفر جمعیت، یکی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان است که با مشکلات اقتصادی زیادی و در راس آنها بیکاری روبه رو است.
آهنگ به یادماندنی بخشش از حمید صفت!!! رایگان گوش کن
این اعتراضات به دنبال مخالفت با سهمیه های استخدام دولتی آغاز شد. معترضان می گویند این سهمیه بندی، نزدیکان به دولت را به افراد بیکار عادی، اولویت می دهد. براساس قوانین بنگلادش، شرکت کنندگان در جنگ استقلال بنگلادش از پاکستان و افرادی که در این جنگ معلول شده اند در کنار فرزندان و نوه های افراد کشته شده در این جنگ، از سهمیه مشاغل دولتی برخوردار هستند. این سهمیه ها حجم زیادی از فرصت های شغلی در ادارات دولتی را شامل می شود تا افراد عادی از دست یابی به آنها محروم شوند.
معترضان می گویند این سهمیه بندی ، حق شمار زیادی از مردم به ویژه دانشجویان تحصیلکرده را برای یافتن شغل، از بین می برد.
این خشن ترین و مرگبارترین اعتراضات در بنگلادش در دوره نخست وزیری "حسینه الشیخ" است که از 15 سال قبل تاکنون قدرت را در این کشور در دست دارد.
اعتراضات از 11 تیر ماه شروع شد. در این روز، دانشجویان معترض اقدام به بستن راه ها و مسیرهای راه آهن کردند اما با حمله نیروهای پلیس روبه رو شدند.
شیخه حسینه از 15 سال قبل تاکنون نخست وزیر بنگلادش است. او دانشجویان را به آرامش فراخوانده است
بنگلادش - اعتراضات عیه سهمیه بندی مشاغل دولتی
در نخستین واکنش، "شیخه حسینه" نخست وزیر گفت که دانشجویان وقت خود را تلف می کنند و توجیهی برای اصلاح سهمیه بندی استخدام دولتی وجود ندارد. او سپس با عقب نشینی وعده اصلاح سهمیه بندی مشاغل را داد و گفت با عاملان قتل معترضان برخورد می شود.
شهر کومیلا در شرق بنگلادش هم شاهد رویارویی پلیس با دانشجویان معترض بود. پلیس به سمت آنها گلوله پلاستیکی و گاز اشک آور شلیک کرد. 150 معترض با تجمع تلاش می کردند مانع از رفت و آمد در یکی از خیابان های اصلی شهر شوند.
با این حال دولت و نیروهای امنیتی نتوانستند با هزاران معترض در پایتخت مقابله کنند. شهر داکا بارها شاهد درگیری معترضان و پلیس بود. خودروهای پلیس در محاصره معترضان قرار گرفت و معترضان توانستند موانع ایجاد شده از سوی نیروهای امنیتی را کنار بزنند.
در برخی اعتراضات در پایتخت پلیس از مهمات جنگی برای مقابله با معرضان استفاده کرد. دولت بنگلادش همچنین به هنگام اوج گرفتن اعتراضات، اینترنت موبایل را به صورت موقت قطع کرد. در جریان اعتراضات، حمله معترضان به زندان مرکزی پایتخت بنگلادش همزمان با شورش داخل زندان به فرار 800 نفر از زندانیان منجر شد.
دادگاه عالی بنگلادش هم در واکنش به اعتراضات حکم داد 93 درصد از سهمیه بندی مشاغل دولتی کاهش می یابد اما سهمیه بندی را لغو نکرد.
گروه "دانشجویان مخالف تبعیض" برگزاری این تظاهرات و اعتراضات را سازماندهی می کند. این دانشجویان به دولت مهلت دادند تا سهمیه بندی مشاغل را کاملا لغو کند در غیر این صورت اعتراضات دوباره آغاز می شود.
ارسال نظرات