اربعین حسینی برتمامی عزاداران تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۱۱۳۲
رئیس انجمن داروسازان با بیان اینکه در استان تهران به ازای هر ۳۵۰۰ نفر یک داروخانه داریم، گفت: این در حالیست که در برخی استان ‌ها به ازای هر ۱۰ هزار نفر تنها یک داروخانه وجود دارد.
سه‌شنبه ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲

به گزارش بازارکار، شهرام کلانتری روز سه شنبه در آیین روز داروساز که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، مدیریت حوزه غذا و دارو را پیچیده توصیف کرد و افزود: در برخی از شهرها تعداد داروخانه‌ها به نسبت جمعیت از استانداردهای کشورهای اروپایی پیشی می‌گیرد.
وی با انتقاد از اینکه توسعه فضاهای آموزشی متناسب با بازارهای شغلی نیست، گفت: ما انتقاداتمان را نسبت به سازمان غذا و دارو گفته‌ایم و می‌گوییم. اما این سازمان مقصر نیست. مقصر نهادهایی هستند که تخصصی در این حوزه ندارند و پاسخگو هم نیستند. آنها مداخله و کار را خراب می‌کنند.
کلانتری ادامه داد: ما انتقاداتمان را نسبت به سازمان غذا و دارو گفته‌ایم و می‌گوییم. اما این سازمان مقصر نیست.
وی تصریح کرد: در برخی مناطق شمال شهر تهران به ازای هر ۲۵۰۰ نفر یک داروخانه وجود دارد در حالی که در جنوب شهر تهران اصلا داروخانه جدیدی تاسیس نشده است.
حق فنی داروخانه‌ها تثبیت شد
سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این مراسم گفت: یکی از چالش‌های بزرگ ما این بود که می‌خواستند حق فنی داروخانه‌ها را حذف کنند؛ این درخواستی غیرمنطقی بود زیرا در همه دنیا به عناوین مختلف این وجه را به عنوان زحمتی که پزشک متخصص داروخانه می‌کشد، لحاظ می کنند.
وی افزود: با تلاش های صورت گرفته حق فنی به همت فعالان حوزه دارو در بودجه سال ۱۴۰۳ نهادینه و در برنامه هفتم پیشرفت هم مصوب شد.
محمدی تصریح کرد: سر بحث موروثی بودن داروخانه‌ها هم مدتی درگیر بودیم و برخی افراد از طریق ارث پدری صاحب داروخانه می‌شدند. همچنین یکی دیگر از چالش‌های ما حذف الزام داروسازان بود که درخواست ماده ٩١ کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم آن را اصلاح کنیم. راهکار کوتاه مدت آن بود که بر اساس امتیازبندی پروانه برای غیر داروسازان صادر شود.
سر بحث موروثی بودن داروخانه‌ها هم مدتی درگیر بودیم و برخی افراد از طریق ارث پدری صاحب داروخانه می‌شدندمحمدی راه‌اندازی پیشخوان‌های سازمان غذا و دارو و انتشار آمارنامه را از دیگر اقدامات این سازمان نامید و گفت: ٣٠ دانشکده داروسازی در کشور وجود دارد که ٣٣ هزار داروساز فارغ التحصیل را تحویل جامعه داده است. اکنون ١٣ هزار دانشجو در آن ها مشغول به تحصیل هستند.
نیروی انسانی، مهم‌ترین سرمایه سازمان غذا و دارو

در این مراسم همچنین غلامحسین صادقیان مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو مهم‌ترین مشکل داروی کشور را نقدینگی دانست و گفت: خوشبختانه در دولت جدید، دکتر ظفرقندی دارو را از اولویت‌های وزارتخانه بهداشت قلمداد کرده است. امید داریم که سایر بخش‌های دولت نیز درک و همراهی لازم را در این حوزه داشته باشند.
وی مهم‌ترین سرمایه سازمان غذا و دارو را نیروی انسانی متعهد و متخصص دانست و گفت: این عزیزان به رغم مشکلات موجود در سازمان مانده‌اند و فرآیندهای تولید و تامین دارو را دنبال می‌کنند.
صادقیان گفت: سازمان محدودیت‌هایی را در زمینه جذب نیروی متخصص با توجه به سیاست های انقباضی دولت در جذب نیروی انسانی دارد. در صددیم با برون سپاری و از طریق فراخوان از ظرفیت بخش خصوصی در این رابطه استفاده کنیم.
باید از هم حمایت کنیم
ابراهیم هاشمی رئیس هیات مدیره انجمن صنعت پخش، دیگر سخنران این مراسم گفت: در ۲ هفته اخیر بیش از سه و نیم میلیون نفر به پیاده‌روی اربعین رفتند. چه از نظر تعداد زائران و چه از نظر شدت گرما، بی نظیر بود. آیا گزارشی دست ما رسید که حتی یک نفر دارویی بخواهد و دستش نرسد؟
وی تصریح کرد: ما بازوی اجرایی اجرای عدالت در تمام کشور هستیم تا دارو به یک قیمت و به یک کیفیت در سراسر کشور توزیع شود.
هاشمی گفت: ما زنجیره دارو، باید دو نکته را مد نظر داشته باشیم؛ نخست اینکه کنار هم بایستیم و از هم حمایت کنیم تا یک صدا از این زنجیره بیرون بیاید. دوم این که شان سازمان غذا و دارو را حفظ کنیم.


پیگیر ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان هستیم

 

از سوی دیگر رئیس‌سازمان غذا و دارو، در واکنش به موضوع حذف شرط داروساز بودن برای تأسیس داروخانه، توضیحاتی داد.

به گزارش مهر، سیدحیدر محمدی، روز سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳ در مراسم روز داروسازی به چالش‌ها و دستاوردهای اخیر حوزه دارو پرداخت و اظهار داشت: بین آنچه گفته می‌شود و آنچه در عمل انجام می‌گیرد فاصله وجود دارد و مدیریت و نظارت بر زنجیره دارو به واقع امری پیچیده است.

وی به یکی از چالش‌های بزرگ چند دهه اخیر، یعنی پرداخت حق‌فنی داروسازان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این موضوع را قانونی کردیم و در برنامه پنج ساله پیشرفت تصویب شد تا از زحمات داروسازان به عنوان متخصص، به نوعی تقدیر شود.

محمدی همچنین افزود: بحث موروثی شدن داروخانه‌ها از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری و با مشورت انجمن داروسازی، ابطال شد.

وی از ورود ۴ محصول جدید سلول و بافت به فهرست دارویی خبر داد و افزود: این اقدام ما را در زمره کشورهای پیشرو در این حوزه قرار داده است.

محمدی همچنین به راه‌اندازی ۴۱ داشبورد مدیریتی در سایت سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: این داشبوردها به منظور شفاف‌سازی و در اختیار قرار دادن اطلاعات به ذی‌نفعان طراحی شده‌اند.

رئیس سازمان غذا و دارو، درباره «حذف شرط داروساز بودن برای تأسیس داروخانه»، افزود: این موضوع نیز از آرای هیأت عمومی دیوان است و در این زمینه نیز همزمان با پیگیری ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها، درخواست بررسی داده بودیم. همچنان ابطال این موضوع را پیگیریم و امیدواریم با همت قضات دیوان، اصلاح شود. اما در این میان راهکار کوتاه مدت آن بود که بخشنامه‌ای داشته باشیم و امتیازبندی لحاظ شود؛ اما مقداری از این اقدام سو برداشت شد. این موضوع را نیز در برنامه پنج ساله هفتم آورده بودیم اما در بازبینی حذف شد. امیدواریم با پیگیری‌های در حال انجام، در قوانین مستمر لحاظ شود.

در ادامه، غلامحسین صادقیان مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: مهم‌ترین معضل حوزه دارو نقدینگی است که اگر هم‌افزایی نشود، زنجیره تأمین با مشکل مواجه می‌شود.

وی افزود: امیدواریم دولت جدید توجه ویژه‌ای به مباحث دارو داشته باشد که خوشبختانه وزیر بهداشت، این حوزه را جزو اولویت‌ها اعلام کرده‌اند.

صادقیان گفت: امید است سایر مجموعه دولت نیز اهمیت موضوع را درک و همراهی لازم را با وزارت بهداشت داشته باشند.

وی افزود: در نظر داریم در یکسری از فرایندها از پتانسیل بخش خصوصی استفاده کنیم و دستورالعمل برون سپاری را منتشر کرده ایم و شرایط تعیین شده است.

صادقیان گفت: انتظار داریم تشکل‌های دارویی نیز به تحقق برون‌سپاری وظایف غیرحاکمیتی کمک کنند.

برچسب ها:

ارسال نظرات