تازه ها
نخستین همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران صبح دوشنبه ۲۱ آبان با سلسله سخنرانیهای «پژمان جوزی»، «محمود سریعالقلم»، «علی آقا محمدی»، «فاطمه مهاجرانی» و «صمد حسن زاده» آغاز شد. میزگردهای روز اول با همراهی بخش نمایشگاهی همایش در حال برگزاری است.
همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران به همت «انجمن صنعت ساختمان» و «گروه رسانهای دنیای اقتصاد» برگزار میشود. در روز اول همایش ۳ میزگرد تخصصی «جایگاه صنعت ساختمان در اقتصاد کلان»، «قیمت تمام شده و عوامل موثر بر قیمت در بازار مسکن» و «سرمایهگذاری و تامین مالی ساختمان و مسکن» با حضور ۱۴ نفر شاخصترین اساتید، تحلیلگران و مدیران ارشد حوزه صنعت ساختمان و اقتصاد در حال برگزاری است.
این همایش فردا، در روز دوم همایش با ۲ سخنرانی و ۳ میزگرد ادامه خواهد داشت و همچنین بخش اصلی رویداد یعنی همایشها با بخش نمایشگاهی نیز همراه است.
در سخنرانی افتتاحیه همایش پژمان جوزی، رئیس انحمن با بیان مسیر رشد انجمن و چالشهای پیشرو به اهمیت همکاری بخش خصوصی و دولتی پرداخت. جوزی نگاه به آینده صنعت و مسیرهای پیشرو از اهداف این همایش عنوان کرد.
در ادامه سخنرانیهای مراسم آغازین رویداد محمود سریع القلم، استاد دانشگاه اهمیت بخش خصوصی در توسعه و رشد اقتصادی را به تفصیل ارائه داد. او با مرور ابعاد متفاوت این موضوع و بررسی نقش بخش خصوصی در توسعه کشورهای مختلف، راهکار رشد، توسعه و بهبود اقتصاد را سپردن کارها به بخش خصوصی دانست. سریع القلم با تاکید بر این اهمیت در نیمه دوم ارائه خود به چگونگی این اتفاق و نمونه های موفق بینالمللی پرداخت.
علی آقا محمدی با نقد و در تکمیل ارائه سریعالقلم به این موضوع پرداخت که نگاه به سایر کشورها و تجربه موفقشان کافی نیست و بیان کرد به همه سرمایهها و هزینههایی که در این سالها شده است اکنون فرصت شروع رشد است. او عنوان کرد شور نیاز به یک تصمیم و اقدام برای بهبود شرایط است و نباید این فرصت را نیز از دست داد.
از هیئت دولت نیز سخنگو دولت، خانم مهاجرانی نیز با صحبت در مورد خواستگاه ساختمان، وجوه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی این صنعت بیان کرد دولت با تمام قوا در خدمت مردم و بخش خصوصی برای تسهیل رشد و بهبود شرایط صنعت ساختمان است.
در پایان مراسم افتتاحیه صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ایران در صحبتهای خود با تشکر و برگزارکنندگان در تایید صحبتهای سریعالقلم به اهمیت نقش بخش خصوصی پرداخت و عنوان کرد اتاق بازرگانی از هر همکاریای برای فعالیت بخش خصوصی در فضای بینالمللی استقبال میکند.
این رویداد با هدف فراهمسازی بستری سازنده برای تعامل و همافزایی میان فعالان صنعت ساختمان و بخشهای سیاستگذار و نظارتی، بهمنظور ارتقای گفتمان ملی در ۲۱ آبان ماه آغاز شده است و بخش همایش تا فردا و بخش نمایشگاهی نیز تا تاریخ ادامه خواهد داشت. تمرکز این رویداد دو روزه بر بررسی جامع مباحث تخصصی مسکن از منظر اقتصاد کلان، نظام عرضه و تقاضا و اقتصاد این صنعت است که بهعنوان اولویتهای اصلی صنعت ساختمان در ایران شناخته میشود.
«انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایهگذاران صنعت ساختمان تهران» با هدف ایجاد همبستگی و تقویت صدای فعالان صنعت، در تلاش است به بهبود فضای کسبوکار و اثرگذاری بر تصمیمات کلان بپردازد. نخستین دوره همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» نیز همسو با این چشمانداز برگزار میشود.
مشارکت و همراهی شما سنگبنا صنعت ساختمان است
روز پایانی رویداد با برگزاری ۴ میزگرد و نشست تخصصی به همراه بخش نمایشگاهی سپری شد. بیش از ۳۰ نفر از برجستهترین فعالان، متخصصین و اساتید صنعت ساختمان در بخش همایش رویداد حضور و مشارکت داشتند. در بخش نمایشگاهی رویداد نیز ۴۰ کسبوکار در همایش چشمانداز صنعت ساختمان به نمایش محصولات و خدمات خود پرداخته بودند. در این همایش تلاش شده بود با مشارکت نمایندگان تمامی ذینفعان، مسائل و چالشهای صنعت از زوایای مختلف بررسی شود.
در روز دوم همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران»، اساتید و متخصصان با ارائه سخنرانیهای کلیدی و برگزاری میزگردهای تخصصی به بررسی موضوعات کلیدی و راهبردی در صنعت ساختمان پرداخته بودند. این روز در تکمیل روز اول همایش صنعت ساختمان از زوایای دیگر و با نگاهی جزئینگرتر مسائل مورد بررسی قرار گرفته بود. این روز با تمرکز بر ارزیابی برنامههای کلان در حوزه مسکن و ساختمان و معرفی رویکردهای نوین در این صنعت، زمینهای برای ارائه راهکارهای عملی و تبادل ایدهها فراهم کرده بود.
سخنرانی دکتر غنینژاد و دریچهای به اقتصاد و صنعت ساختمان
روز دوم با سخنرانی کلیدی «دکتر موسی غنینژاد»، اقتصاددان برجسته، آغاز شد و وی در این سخنرانی به بررسی ابعاد اقتصادی و راهبردهای توسعه صنعت ساختمان پرداخته و به تحلیل چالشها و فرصتهای موجود برای رشد این بخش در شرایط کنونی پرداخت. این سخنرانی بهعنوان مقدمهای برای مباحث عمیقتری که در ادامه روز در میزگردها مطرح شد، عمل کرده بود.
میزگرد اول: ارزیابی برنامه توسعه هفتم در حوزه مسکن و ساختمان
اولین میزگرد روز دوم با عنوان «ارزیابی برنامه توسعه هفتم در حوزه مسکن و ساختمان» برگزار شد. در این نشست، «محمدرضا رضایی کوچی»، رییس کمیسیون عمران مجلس، «مسعود بیات منش»، معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، «محمد قاسمی»، معاونت اقتصادی سازمان برنامه و بودجه، «فردین یزدانی»، پژوهشگر اقتصاد شهری و مسکن، و «پژمان جوزی»، رییس هیات مدیره انجمن ساختمان، به بررسی نیازهای کشور در بخش مسکن و موانع موجود در برنامهریزی و ساختوساز پرداخته بودند. همچنین پیشنهادات عملی برای بهبود و ارتقاء برنامههای مسکن مورد بحث قرار گرفته بود.
این میزگرد به ارائه راهکارهای اجرایی و تحلیل چالشهای ناشی از مقررات دولتی پرداخته و توصیههایی برای بهبود برنامههای توسعه مسکن در جهت رفع نیازهای اقشار مختلف ارائه کرده بود که متن میزگردها در ادامه بارگذاری خواهد شد.
سخنرانیهای تخصصی: رویکردهای نوین در صنعت ساختمان
در ادامه روز، سخنرانیهای تخصصی با محوریت «رویکردهای نوین در صنعت ساختمان» برگزار شدکه «آرش احمدی»، بنیانگذار گروه معماری احمدی استودیو، «کامیار صفا کیش»، معاون کمیته تدوین استانداردهای انجمن بینالمللی مدیریت پروژه IMPA، «حمیدرضا موسوی»، همبنیانگذار نشا و لابراتوار نوآوری شهر آینده، و «مهدی انصاری»، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، به معرفی فناوریها و رویکردهای نوین از جمله هوش مصنوعی، معماری پایدار، و روشهای نوین مدیریت پروژه پرداخته بودند. این سخنرانیها بر اهمیت نوآوری و انتقال فناوریهای پیشرفته به صنعت ساختمان ایران تاکید داشت.
این سخنرانیها به شرکتکنندگان این فرصت را داده بود تا با رویکردهای جدید و تجربیات عملیاتی در بخش ساختمان آشنا شوند و تاثیر این فناوریها در بهبود کارایی و پایداری در پروژههای ساختمانی را مورد بررسی قرار دهند.
میزگرد دوم: مسکن برای همه (مسکن اقتصادی)
دومین میزگرد روز دوم با عنوان «مسکن برای همه (مسکن اقتصادی)» برگزار شده بود. «فرشاد فاطمی»، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، «حجتالله میرزایی»، رییس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران، «حسین جوشقانی»، مدیرعامل پلتفرم شراکت جمعی صاب ملک، و «محمد خدادادی»، عضو هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان، در این نشست به تحلیل ابعاد خانوارهای کمدرآمد و استراتژیهای بازار مسکن برای این بخش پرداخته بودند. نقش دولت در تسهیل تامین مسکن و حمایت از گروههای کمتوان نیز از دیگر موضوعات این میزگرد بود.
این میزگرد به بررسی استراتژیهای متنوع برای بخشهای مختلف بازار مسکن پرداخته و راهکارهایی برای تامین مسکن مقرونبهصرفه ارائه داده بود.
پایان همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران
در میزگرد پایانی، «پژمان جوزی»، «سیامک پیر بابایی»، «حمیدرضا قاضی»، «عبدالرضا آصفی»، و «محمد خدادادی» از هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان و «فرید قدیری»، معاون سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد، به جمعبندی نکات مطرحشده در همایش پرداخته بودند. این جلسه پایانی به خلاصهسازی مباحث اصلی، تاکید بر راهکارهای اجرایی و تبادل نظرات نهایی اختصاص داشت.
با توجه به برنامهریزیهای انجام شده، روز دوم همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» به ارائه رویکردهای نوآورانه و تحلیل راهبردی برای بخشهای مختلف صنعت ساختمان و مسکن پرداخته بود. با توجه به حضور پررنگ کارشناسان و مدیران ارشد در این روز، با پایان چشانداز صنعت ساختمان امید است چشمانداز روشنی را برای آینده صنعت ساختمان و مسکن در ایران ایجاد کرده باشد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات