تازه ها
به گزارش بازارکار، سردار زهرایی رئیس بسیج سازندگی در برنامه صف اول گفت: جهادگر از نظر ما بعضی از مسائل را با خودش حل کرده یعنی چه؟ یعنی یک جهادگر بحث دیگر خواهی را بر خودخواهی حتما حل کرده، حتما موضوع ایثارگری و خدمت بی منت برای او یک مسئله است، که عنوان جهادگر را بر خودش میگذارد، یک ضلع دیگر داریم به نام خدمت، یعنی حالا جهادگر با این تعاریف رفت که به دیگران برسد به خودسازی هم که رسیده و رشد خودش هم در آن خدمت دیده، ما خدمت را یک پنجره فرصت میبینیم یعنی بهانهای برای این که آدمی پشت این پنجره رشد کند از این دریچه عبور کند و حالا به امید خدا گام سوم را هم بر میداریم.
سوال: یعنی خدمت را بستری برای رشد میدانید
سردار زهرایی: خدمت خودش یک اثر است خیلی هم مهم است، الان اگر مثلا ما یک خانهای برای مددجوی کمیته امداد بسازیم، یک شغل ایجاد بکنیم برای کسی که متقاضی اشتغال است، یا یک استخر ذخیره آب برای یک روستا ایجاد بکنیم یک اثر خدمت است، حتما رضایت مردم را دارد و انشاالله رضایت خداوند را هم دارد ولی ما در این نباید متوقف شویم، ولی اگر پشت این خدمت آدمی ساخته نشود آن خدمت از نگاه ما ابتر مانده و ما شدیم خشت و آجر و ملات، گام دومش این است که نوع خدمتش را مشخص کند، چون مردم از ما هم خدمت هم صادقانه میخواهند هم تخصص بی منت، ما که نمیتوانیم این جا شعار دهیم بگوییم ما میآییم کمک تان میکنیم، میگوید چه کمکی میکنید کجا را دقیقا؟ و کدام بار را بلند میکنید؟ به همان خاطر از نظر مردم حل نظام مسائل مهم است و وقتی که ورود به آن عرصه پیدا میکنیم حتما باید برای خدمت تسهیل گری شود، بسیج سازندگی یک نهاد تسهیل گر است این پنجره فرصتی به نام خدمت را برای جهادگران با حضور دستگاههای اجرایی و کمک آنها فراهم میکند، یک گام سوم هم دارد، و آن پیامد غایی آن است، گام بعدی آن این است که طبق نقشه باید عمل کند مثل یک بازیکنی نباشد که روپایی خوب میزند دریبل هم خوب میزند ولی در ترکیب تیم نیست، پاس گل نمیدهد به او میگویند هافبک بایست نمیایستد میرود مهاجم میشود، همه اش جلوتر میرود و به موقع به دفاع برنمی گردد، یک جهادگر در نبرد تمدنی آخرالزمانی باید جای خودش را خوب بداند که در نقشه کجاست؟ به همان خاطر گفتمان امامین انقلاب بعنوان صاحبان ذهن فعال و زبان گویا را باید او حاملش باشد، مفهوم انقلاب را باید با خودش حمل کند و در خدمت از آن استفاده کند بعد میشود تمدن ساز
سوال: با این نگاه متعالی تان چقدر توانستید نسل جدید و نسلی که اصطلاحا معروف شده به نسل Z چقدر توانستید آنها را جذب کنید؟
سردار زهرایی: ما سال ۱۳۹۸، ۱۰ مرداد خدمت مقام عظمای ولایت رسیدیم با جمعی از جهادگران عزیزمان که ختم شد به پیام مشهور ۹ بندی حضرت اقا، آن زمان ۱۲ هزار گروه جهادی بودیم بنده حقیر از حضرت آقا پرسیدم، میگویند آقا فقط کار کمی انجام میدهد، برویم سراغ کیفی؟ حضرت آقا فرمودند ۸۵ درصد جوانانی که درگیر کار جهادی نشدند وظیفه شماست که گزارش کمی هم بدهید البته کار کیفی هم باید انجام بدهید، از آن جا ما یک برنامه مفصلی ریختیم برای این که جوانان را درگیر کنیم الان اگر بگویم موفقیت مان به مطالبه حضرت اقا رسیده اصلا نرسیده، چون حضرت آقا فرمودند صد برابری، ما الان ۶۲ هزار گروه جهادی هستیم یعنی ۱۲ هزار تا شده ۶۲ هزار تا، نزدیک به یک میلیون جوان که بیشترشان جوان هستند، درگیر کار جهادی شدند، فاصله داریم؟ حتما فاصله داریم تا نقطه هدف مان، ولی سعی کردیم با شبکهای که درست کردیم این کار را جلو ببریم یک شوراها و مجامعی درست کردیم با انتخابات خود بچههای جهادی، یعنی خودشان گروه شدند، رای دادند، شورا شدند، مجمع شدند الان مجمع عالی جهادی کشور را داریم، دوم قرارگاههای جهادی را شکل دادیم برای عملیات مشترک شان و سوم دبیرخانه گفتمان ساز را
سوال: یک گزارش راجع به هفته بسیج بدهید، چون صحبت و برنامه هم با هفته بسیج آغاز شد چه اقداماتی چه برنامههایی هفته بسیج یک گزارشی بدهید تا برویم فصل به فصل صحبت کنیم.
سردار زهرایی: در بسیج گام دوم سند ائتلای بسیج به دستور و تایید مقام عظمای ولایت رسید، شد سند بالادستی ما، دو تا قرارگاه را بسیج سازندگی دارد خادمی میکند یک قرارگاه اقتصاد مقاومتی و دوم قرارگاه محرومیت زدایی، من خیلی خلاصه میگویم در هفته بسیج خروجی اش چیست و بعد هر سوالی داشتید خدمت شما هستم. در قرارگاه محرومیت زدایی که یک بخشی جهادی که حالا به آن پرداختیم یک بخشی هم پروژههای محرومیت زدایی که در سه ضلع یعنی مردم، بسیج و دولت معنا پیدا میکند.
سوال: الان ساختار بسیج سازندگی بر اساس همین سه پایه است؟
سردار زهرایی: کاملا همین طور تعریف شده ساختار قرارگاهی اش هم همین است الان در بسیج هر آن عزیز که در اقشار، پایگاهها، ردههای بسیج و سپاه قرار باشد کار محرومیت زدایی، جهادی و یا اقتصاد مقاومتی کند راهبری آن در این قرارگاه انجام میشود
سوال: یک گزارش راجع به هفته بسیج بدهید
سردار زهرایی: در هفته بسیج انشاالله با حضور رئیس جمهور ۲۰ هزار پروژه محرومیت زدایی که از سال ۱۴۰۲ شروع شده و تمام شده به بهره برداری رسیده همزمان افتتاح میشودکه بخشی از آن در آب شرب هست، بخش دیگر مسکن محرومین
سوال: نشان فردوس را من تحقیق کردم دیدم خیلی نکته جالبی بود، اما کمتر به آن پرداخته شده میگویید مبنای این داستان نشان فردوس را؟
سردار زهرایی: سال ۱۳۴۷، ۱۳ شهریور زلزلهای در فردوس که آن زمان جنوب خراسان بزرگ بوده حادث میشود، ۵ هزار عزیز جان شان را از دست میدهند، حضرت آقا که آن زمان یک طلبه ۲۹ ساله بودند از مشهد مقدس به اتفاق جمعی از خیرین و طلاب با اتوبوس، کامیون، میروند در منطقه، در واقع اولین گروه جهادی خدمت رسان را سال ۴۷ حضرت آقا داشتند و جالب است یک اسم گروه هم گروه جهادی خدمت رسان بود الحمدالله الان در تقویم ایران اسلامی ثبت شده حرکتهای مردمی و امداد، این که ثبت شده ما برای این که پاسداشت این روز را داشته باشیم یکی دو تا اجلاسیه گرفتیم، از امسال نشان ملی فردوس را تعریف کردیم یعنی هر خیری، هر مجری عزیزی، گروه جهادی یا نهادی که علم مردم پایگی را مثل حضرت آقا در سال ۴۷ بلند کرده این بزرگوار نشان ملی دریافت میکند به رای خود مردم گروههای جهادی هم گذاشته میشود.
سوال: اقداماتی که در حوزه محرومیت زدایی بسیج سازندگی انجام داده اید چیست؟
سردار زهرایی: اولین نکته این است که بسیج سازندگی و بسیج یا بازوی اجرایی و کمک کننده به دولت، ما موازی دولت نیستیم، رقیب دولت، رقیب دستگاههای اجرایی و رقیب پیمانکاران نیستیم این یک بخشی که خیلی مهم است یعنی با نظارت دستگاههای اجرایی کار انجام میشود با اولویت دستگاههای اجرایی، در بحث آب شرب تفاهمی شد با وزارت نیرو ۷ هزار و ۱۳۸ روستا قرارداد شد، امروز که من خدمت شما هستم به ۲ هزار و صد روستا آب شرب پایدار و سالم رسیده
سوال: روی مسکن روستایی یا مناطق محروم چقدر هدفگذاری کرده بودید؟
سردار زهرایی: در مناطق محروم در مسکن و کمیته امداد حضرت امام (ره) و بنیاد مسکن تفاهم سه جانبه بستیم طرح آن را گذاشتیم ۴۰ هزار، یعنی در طول مدت چند سال ۴۰ هزار برای متقاضیان کمیته امداد در طول مدت سه سال بسازیم تا الان ۲۳ هزار متقاضی روستایی معرفی شدند کار آنها شروع شده ۱۸ هزار تا از این واحدها تمام شده که ده هزار تای آن از سال گذشته تا الان که انشاالله در این طرح افتتاح خواهد شد.
سوال: الان فقط ده هزار تای آن تحویل شده؟
سردار زهرایی: نه، ۱۸ هزار تا تمام شده، ۸ هزار تا را سال گذشته به بهره برداری رساندیم تحویل شده ۱۰ هزار تا با حضور رئیس جمهور انشاالله بهره برداری بشود، یکی هم آبخیز تا جالیز که با وزارت محترم جهاد کشاورزی است یعنی از آبخوان داری، آبخیز داری، قنات، استخر، کانال کشی تا سر مزارع برای ۱۹ میلیون هکتار و ۱۰ هزار تا قنات و استخر بستیم که ۷۵۰ تا پروژه الحمدالله تمام شده که در این هفته بسیج انشاالله بهره برداری میشود.
سوال: الان طبق برنامه هستید؟
سردار زهرایی: جلوتر از برنامه ایم، یعنی ما مطالبه داریم منابع اعتباری هنوز نرسیده، هم مطالبه داریم هم بدهی به مردم عزیزمان داریم نگران هم نیستیم، چون این موتوری که بسیج روشن کرده قرار نیست خاموشش کند، باید حتما کنار مردم و دولت بایستیم کار را جلو ببریم یکی هم جاده بین مزارع است که ۱۹ میلیون متر مربع یعنی ۲۷۰۰ کیلومتر جاده آسفالت شد با کمک خود مردم و دستگاههای اجرایی یعنی زیرسازی آن همه با مردم بود مجلس محترم کمک کرد یک درصدی قیر در اختیار ما قرار داد از همان بعنوان قیر تهاتری مشهوره کمک کردیم به مردم عزیزمان و ...
سوال: روی بحث قیر حرف و بحثهایی هم پیش آمد درست است؟ یکسری مشکلاتی پیش آمد داستان چه بود؟
سردار زهرایی: قیر تهاتری یک صحبتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام شد که درست هم بود برای این که حتما نظارت صحیحی شود و این قیر آیا در بودجه مینشیند یا نمینشیند این هم یک بحثی داشتند، چون قیر تقریبا یارانه در اختیار دارد قرار میگیرد و میخواستند مطمئن هم بشوند از این که به هدف دارد میخورد که الحمدالله جلساتی برگزار شد امسال و دوستان محبت کردند قانع هم شدند به این کار مجلس، امسال هم در کمیسیونهای مختلف به ویژه کمیسیون عمران مجلس مصوب شده و امیدواریم که این همراهی بشود، چون رضایتمندی برای مردم خیلی زیاد است خیلی از مردم روستاها محصول شان به دست مصرف کننده به موقع نمیرسد و ارزش افزوده برای او ندارد برای این که جاده بین مزارع ندارد.
سوال: این را دقیقا چک میکنید که به هدف بخورد یعنی این که مثلا این قیر رایگانی که آمده رفته در یک مثلا شهرستان در یک روستا در مناطق محروم، دقیقا برود در همان روستای منطقه محروم هزینه شود نیاید مثلا برود در شهر بالادستی آن هزینه شود، این، چون خیلی جای بحث است.
سردار زهرایی: فرآیندی برای آن تعریف کردیم فرمتی دارد که اولا این بزرگواران که باید زیرسازی بکنند مثلا مردم روستا، دهیاری و یا هر عزیزی، آن طرف باید حتما بپذیرد این کار را انجام دهد دوم این که نمایندگان مجلس را از امسال دخیل کردیم یک امضایی پای این پروژهها هم داشته باشند بدانند در منطقه شان چه اتفاقی میافتد سوم این که به تایید دیوان محاسبات داریم میرسانیم که منطبق با چارچوب قانون انشاالله انجام میشود.
قیر یک طوری است که، چون با تاخیر واگذار میشود ما قیر ۱۴۰۳ را تازه دریافت کردیم هنوز میخواهیم الان هزینه اش بکنیم تا تابستان سال بعد هم وقت آن را داریم که این اتفاق بیفتد به همان خاطر با سال جاری خیلی همخوان نیست ولی نسبت به سال گذشته اگر بگوییم چقدر رشد داشتیم میزانی که ۶ درصد به خودمان تعلق پیدا کرده ۲ درصد هم برای ارتش غیور و نیروی انتظامی که خادمی شان را ما داریم در بسیج انجام میدهیم یعنی هشت درصد د اریم الحمدالله هشت درصد که از سال گذشته ثابت است ولی، چون مبلغ رفته بالا و ما ۲۰ همت الان در قیر تهاتری کل کشور دارد توزیع میشود عددمان هم خوب بوده هم رشد داشته، هم ما بیشتر کار را یاد گرفتیم الان یعنی هم مردم شناختند ما را، هم ما اولویتها را خوب شناسایی الان داریم میکنیم، حرفهای شدیم در این کارالحمدالله و برکاتش هم بیشتر شد. ۱۶۰۰ میلیارد تومان قیر تهاتری حق بسیج، آن ارتش هم درونش هست و نیروی انتظامی ما امسال داشتیم که الحمدالله نزدیک به ۹۷ درصد آن تا الان جذب شده برای ۱۴۰۳ را تازه شروع کردیم.
سوال: میخواهیم برویم روی بحث آبرسانی صحبت کنیم اولویت بندی شما به چه صورت تعیین میکنید که روستاهایی که باید بسیج سازندگی تیمش و گروههای جهادی اش برود آنجا عملیات بکند؟ معیارش چیست که مردم این را بدانند خدایی نکرده حمل بر تبعیض نشود؟
سردار زهرایی: یک مطلب که مردم عزیزمان باید مطلع باشند این است، الان نزدیک به ۱۳ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار یا فاقد آب شرب هستند یا آب شرب پایدار ندارند پس تعداد کم نیست، ما چقدر از این را با وزارت نیرو شروع کردیم؟ ۷ هزار تای آن را، پس همین الان ۶ هزار تا عقب هستیم، پس ۶ هزار تا روستا قاعدتا به آنها آب شرب فعلا ندادیم، اعتبار هم نداریم، پس آنها احساس تبعیض طبیعی است که بکنند، دوم اولویت بندی جاهایی که وزارت نیرو و آبفا مطالعه کرده از قبل، مشاور داشته، نقشه دارد آنها را شروع میکند با جمعیت بالاتر خودشان یک شاخصهایی دارند ما با اولویت وزارت نیرو عمل میکنیم یعنی نقشه و مشخصات از بزرگواران گرفتیم به تایید آنها هم میرسانیم کاری که انجام میدهیم.
سوال: یعنی شما بر اساس اولویتی که وزارت نیرو تعیین میکند جلو میروید؟
سردار زهرایی: کاملا
سوال: یعنی اصلا بحث محرومیت و ...
سردار زهرایی: چرا اصل روستاها بالای ۲۰ خانوار مناطق محروم است، حالا یک فرآیندی ما داریم، یعنی چه؟ برای ما مرز مهم است، دهستانهای ضریب محرومیت ۸ و ۹ مهم است اگر آنجا روستاهایی دیدیم یا مجتمع آبرسانی که ضرورت دارد به لحاظ امنیتی فرض کنید حاشیه مرز است به لحاظ امنیتی اهمیت دارد آن را به مذاکره با وزارت نیرو و آبفا میرویم که جزو اولویت هایشان قرار دهند.
سوال: تا دور نشدیم آن هفت هزار تایی که گفتید ماندند که آب شرب ندارند این را مشخص کردید که طی چه بازه زمانی انجام بدهید؟
سردار زهرایی: وزارت نیرو یک برنامه پنج ساله برای آن ریخته، منابع اعتباری آن خوب هنوز تامین نشده که مجلس کمک میکند برای ۱۴۰۴ منابع خوبی در این کار ببیند.
سوال: چقدر بودجه میخواهد؟
سردار زهرایی: یک هفت هزار تایی اول تفاهم اولیه ۳۰ همت است که هنوز خیلیهای آن تامین نشده
سوال: چقدر آن تامین شده؟
سردار زهرایی: ما برای همین ۲۱۰۰ تا روستا نزدیک به یک و نیم همت طلبکاریم از وزارت نیرو و بدهکار مردم عزیزمان هم هستیم و گروههای جهادی مان هم، این عدد کم هم نیست برای بسیج ما که منابع اعتباری نداریم.
سوال: پس بودجه اش ۳۰ همت است؟
سردار زهرایی: ۳۰ همت برای آن هفت هزار تا است
سوال: یک و نیم آن را وصول کردید؟
سردار زهرایی: نه، یک و نیم طلبکاریم، بیشتر وصول شده است
سوال: طبق برنامه منظورتان است؟
سردار زهرایی: بله، طبق برنامه
سوال: گفتید یک و نیم همت طلب دارید قاعدتا این یک و نیم همت از میزان کاری که انجام دادید مثلا هشت میلیارد بوده شما انجام دادید یک و نیم همت هنوز پولتان را دریافت نکردید، اگر نیاز به اصلاح و دقیقتر گفتن دارد بفرمایید:
سردار زهرایی: این تفاهم با وزرات نیرو است، نزدیک به ۱۳ هزار تا روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب شرب و آب سالم هستند ۷ هزار و ۱۳۸ تای آن قرارداد شد برای این ۳۰ همت نیاز است تا الان از سال گذشته که شروع شده نزدیک به ۸ همت هزینه شده، برای این ۸ همتی که کار انجام شده ۲۱۰۰ تا روستا تمام شده که در هفته بسیج به صورت تجمیعی انشاالله بهره برداری میرسد و یک و نیم همت از کارکردمان طلب داریم از وزارت محترم نیرو و بدهکار مردم عزیز هستیم این شد یک قالب آب شرب، همین را برای مسکن هم میگویم. برای مسکن طرح مان تفاهم سه جانبه با بنیاد مسکن و کمیته امداد بود، ۴۰ هزار بود، ۲۳ هزار تا متقاضی معرفی شدند، از ۲۳ هزار تا ۱۸ هزار واحد تمام شده ۸ هزار تای آن سال گذشته واگذار شده ۱۰ هزار تای آن هم امسال هفته بسیج واگذار میشود این حمایتی است یعنی این طور نیست که ما یک قراردادی ببندیم ما قیمت تمام شده هم حتی نبستیم یعنی عددی که کمیته امداد، چون مددجوهای عزیز در بلاعوض را کمیته امداد میدهد، نقشه و مشخصات را بنیاد مسکن دارد و ما هم سعی میکنیم از اصناف و بازاریان و خیرین و گروههای جهادی کمک بگیریم و واحدها را انشاالله تمام کنیم.
سوال: الان شما میگویید در حوزه آبرسانی با وزارت نیرو هماهنگ میکنید، الان در راهسازی، اثبات کردن مثلا کوچههای روستایی یا بین مزارع این را با چه کسی هماهنگ میشوید این را چطور برنامه ریزی و اولویت بندی میکنید؟
سردار زهرایی: در خصوص جاده بین مزارع دو تا موضوع داریم اگر جادههای آنتنی یا دسترسی از جاده اصلی بین دو تا روستا تا روستا باشد با حمل و نقل اداره کل حمل و نقل استانها هماهنگ هستیم اولویت آنها را انجام میدهیم، اگر جاده بین مزارع باشد با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استانها هماهنگ هستیم ولی، چون زیرسازی آن را باید مردم عزیز انجام دهند، گام اول با مردم است، یعنی هر جایی که مردم بتوانند زیرسازی کنند، دهیاری پای کار بیاید، چون ما فقط قیر آن را داریم یعنی آن امکان باید فراهم بشود، قانون به ما اجازه داده که گلزار شهدا را هم آسفالت بکنیم.
ولی، چون زیرسازیش را باید مردم عزیز انجام دهند، گام اول با مردم است، یعنی هر جایی که مردم بتوانند زیرسازی بکنند و دهیاری بیاید پای کار، یعنی اون امکان باید فراهم شود قانون به ما اجازه داده که گلزار شهدا را هم آسفالت کنیم، یعنی گلزار شهدای گمنام یا گلزار شهدای عزیزمان.
سوال: اینطور که شما میگویید یعنی اداره کل راه و شهرسازی استانها و بحث وزارت نیرو در بخشهای استانی و اینها اینها تلاش میکنند و با هم رقابت میکنند که از شما کمک بگیرند برای اینکه روستاهای خودشان و شهرهای خودشان را به هر حال سر و سامان بدهند؟
زهرایی: بله از این امکان استفاده میکنند.
سوال: روی آبرسانی هم بفرمایید چه اقداماتی انجام شده؟
زهرایی: طرح خودمان را گذاشته ایم از آبخیز تا جالیز، با وزارت جهاد کشاورزی الان در کشور نزدیک به ۹۰ میلیون هکتار نیاز به آبخیزداری و آبخوانداری دارد، نزدیک به ۲۰ میلیون هکتارش را نظارت زحمت کشیده و نقشه اش را تهیه کرده ما ۲۹ هزار رشته قنات تقریبا داریم که نیاز به احیا و مرمت دارد، برای همه این قنوات هم استخر ذخیره آب دو منظوره در مظهر قنات نیاز است، جمع اینا شده یک طرحی از آبخیز تا جالیز ۵ ساله با وزارت جهاد کشاورزی، هر جایی که مطالعات کامل انجام شده کار شروع شده ۷۵۰ تا پروژه الحمدالله کار مشترک جلو رفته رضایت مردم را هم دارد برای این هم ما یک ذره مطالباتی داریم و بدهی به مردم داریم که انشاالله منابعش را کمیسیون محترم کشاورزی این آبخیز را مصوب کرده انشاالله سال بعد انجام شود.
سوال: نگفتید منبع بودجه کجاست اصلاً الان جهاد سازندگی منابع بودجه اش چطور تامین میشود؟
زهرایی: ما بخشی از منابع اعتباری مان را از دستگاههای اجرایی میگیریم، چه مبادله موافقتنامه کنیم با سازمان مدیریت که در دستگاه اجرایی بشود ناظر و بهره بردار و ما بشویم مجری و کارفرما که اعتبار را میدهد سازمان مدیریت، چه قرارداد مستقیم قانون به ما اجازه داده که با دستگاههای اجرایی ببندیم مثل همین آب شرب و آبخیز تا جالیز.
سوال:پیمانکار شوید؟
زهرایی: مثل مجری هستیم، چون ما کار را جهادی با مدیریت جهادی و تفکر جهادی و عمل جهادی انجام میدهیم توسط جهادگرها ما پیمانکار نیستیم، مجری این طرح هستیم.
سوال: مجری هستید که با هزینههای پایینتر این کار را انجام میدهید؟
زهرایی: بله بدون انتفاع هم این کار را انجام میدهیم، پس طرف قرارداد مستقیم هم میشویم این یک بخشی از منابع اعتبار یک بخشی هم خود سپاه و بسیج کمک میکند، مثلاً ما دیگر بالاسری نداریم، نظارت نداریم، حقوق به کسی پرداخت نمیکنیم، ماشین آلاتی که الان یک حجم عظیمی در بسیج سازندگی کمک شده و الان داریم همش رایگان در اختیار پروژهها قرار میگیرد این هم یک بخشی از کمکها گروههای جهادی که میآیند کمک میکنند به این مقوله هم اضافه میشوند و یک بخشی هم از اعتباراتی که مجلس محترم در ردیف خود بسیج سازندگی برای حمایت میدهد.
سوال: پس از این دو محل تامین میشود؟
زهرایی: بله از این دو محل تامین میشود.
سوال: بگذارید یکم ساده اش کنیم الان اگر یک پروژهای مثلاً ۱۰ همت بودجه بخواهد بسیج سازندگی بیاید روی آن پروژه این چقدر کاهش پیدا میکند هزینه اش؟
زهرایی: متوسط در طرحهای مختلف متفاوت است ولی متوسط ثابت شده که ۳۰ درصد تا ۳۵ درصد زیر قیمت تمام شدهای که دستگاهها دارند واگذار میکنند بسیج سازندگی
سوال: پس شما برای دولت و دستگاههای اجرایی یک فرصت هستید دقیقاً حالا این صحبتها مثلاً موازی کاری و نمیدانم پا گذاشتن تو جای بخش خصوصی و از اینطور مسائل مطرح میشود این در واقع یک فرصت است اگر بخواهند از زاویه درست بهش نگاه کنیم؟
زهرایی: خوب درست هم نگاه شده که دستگاههای اجرایی آغوش باز کرده اند و کار مشترک داریم انجام میدهیم یکی از دلایل همین است.
سوال: در همان طرح آبخیز تا جالیز یک طرحی بود حالا نمیدونم من اصطلاحا بهش میگفتند معضل پدیده گرگررو درست است در منطقه دشتیاری سیستان و بلوچستان این پدیده هم اگر میشود برای بینندگان توضیح بفرمایید؟
زهرایی: اونجا جنس خاک یک طوری است که وقتی سیل ناگهانی میآید یکهویی یک فرونشتی اتفاق میافتد، حالا جالب این است که فرونشست یک جایی مثلاً یک درهای ایجاد میکند به عرض فرض کنید ۲ متر عمق ۲ متر یک جایی نه یک دشت را کاملاً با خودش ۱۰ متر میبرد پایین.
سوال: کل آن فعالیتهای آنجا را مختل میکند حالا شما چه کار کردید؟
زهرایی: حالا برای اینکه این اتفاق رقم نخورد، باید یک مکانهایی که منابع طبیعی شناسایی کرده سیل برگردان زده شود یعنی بارون فصلی که میآید تبدیل به سیل میشود هدایت شود یک جای دیگری در منطقهای که این بافت خاک را دارد ورود پیدا نکند وگرنه خیلی از روستاها را میتواند با خودش ببرد در زمین این اتفاقی است که الحمدالله یک کار مشترکی شروع شده چند تا پروژه هم در سیستان و بلوچستان بچههای بسیج سازندگیمان زحمت میکشند البته اینها همه با همکاری هم خود مردم است واقعاً مردم باصفا و پای کاری من هم توفیق داشتم نزدیک یک ماه پیش آنجا خدمت مردم بودم و دستگاههای اجرایی هم کمک میکنند که این کار زودتر جلو برود.
سوال: حالا یک ذره عامتر به قضیه نگاه کنیم اصلاً کلاً سیستان و بلوچستان کل مردم ایران یک عرقی دارند به سیستان و بلوچستان و به خاطر شاید بیشتر آن مردم خون گرمی که دارد و انرژی مثبتی که از این عزیزان میگیریم الان در یک سال گذشته بسیج سازندگی میتوانید بگویید که برای سیستان چه کرده؟
زهرایی: ما در سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد روستا را داریم که احتیاج به آب شرب داشته الحمدلله کار شروع شده تا حدودی هم پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و قابل قبول هم هست به نسبت البته منابعی که بوده دوم اینکه یک کار ویژه برای روستاها است.
سوال: چند تاشون آب شرب ندارند؟
زهرایی: ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تا در همین فاز اول دوم اینکه برای چابهار یه کار خاصی شده چابهار نزدیک به هفت تا محله حاشیه نشین متاسفانه دارد یک محله را نشان کردیم میرآباد چابهار و یک محله جدیدی ساخته شده نمیدونم تصاویرش را همکاران شما دارند یا نه اسم محله را هم گذاشته ایم محله شهید رئیسی و انشاالله در همین هفته بسیج که رئیس جمهور محترم انشالله تشریف میآورند اون هم به صورت ویدیو کنفرانسی افتتاح خواهد شد یعنی نزدیک به ۶۵۰ واحد مسکونی برای حاشیه نشینان یک شهرکی که مسجد دارد، مدرسه دارد، فاضلاب دارد، یعنی زمین بازی دارد، زمین ورزشی دارد، سعی کرده ایم کامل برایشان تهیه کنیم این یک بخش است یک بخش هم حوادث غیر مترقبه است که جنوب سیستان سیل آمد دو مرحله قرارگاه جهادی آنجا مستقر شد سپاه استان و بچههای جهادی خیلی زحمت کشیدند و پلهای که قطع شده بود مسیر را باز کنند از اینجور جنس کارها بوده در آبخیز هم.
سوال: فقط در این نکتهای که در بحث قبلی فرمودید از چقدر از اینها نیاز دارند که این مقدارش تامین شده مشخص است؟
زهرایی: برای حاشیه نشینی؟
سوال: بله در آمایشی که انجام دادید در سیستان؟
زهرایی: البته برای حاشیه نشینی جنس آدمهایی که آنجا مستقر هستند متفاوت است ولی حداقل اگر بخواهد بگوییم که اضافه نشوند یعنی بشود که منطقه فریز شود مدیریت شود و حاشیه نشینی اضافه نشود باید حداقل برای ۷۰۰۰ نفر شهرک ساخته شود که مرتفع شود.
سوال: درباره اقتصاد مقاومتی چطور تعریف شده در بسیج سازندگی چه محورهایی را مد نظر دارید در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی؟
زهرایی: سازمان بسیج یکی از قرارگاههایی که فعال دارد قرارگاه اقتصاد مقاومتی است طرحی هم داریم طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم الگویمان هم ۷ ت آخرش هم تکثیر مزیت بسیج در کار تسهیلگری، چون کار تصدیگری که نمیکند.
سوال: این ۷ ت را میفرمایید؟
زهرایی: ما با تسهیلگری شروع میکنیم یعنی با مردم که میرویم شروع کنیم از جنس خود مردم دوم اینکه تامین یعنی تامین منابع مالیش چه جوری میشود فرض کنید میخواهیم یک شغل ایجاد کنید از طریق صندوقهای قرض الحسنه اتفاق بیفتد نه برون سپاری این کار را بکنیم نه تسهیلات از جای دیگر بگیریم این کار را انجام بدهیم سرمایه گذار بیاوریم تولید یعنی بعد از این قصه تامین میشود تولید، تولید چه جوری اتفاق میافتد بعد میرویم در بحث توزیع و تجارت که الان یکی از مشکلاتمان تبدیل و توزیع و تجارت است یعنی چی؟ یعنی محصول، چون ما با اقتصاد خرد سر و کار داریم محصول مردم اگر درست صنایع تبدیلی نشود یک نما نام و نام تجاری برایش نشود و این محصول درست بسته بندی نشود به بازار هم خوب نمیتواند برسد ارزش افزودهای ندارد ما متمرکز شدیم در آن سه حلقه.
سوال: یعنی الان یک گروههایی را گذاشته اید که برای توسعه و تجارت و حالا اصطلاحاً نشان و برندش بخواهند کار کنند؟
زهرایی: احسنت آخرش هم تکثیر که کار بسیج است ما ۱۶۴ هزار رده داریم که هر کدامش هم چقدر با مردم مرتبط هستند یک کارآفرین خوب یک تولید کننده خوب یک بازاریاب خوب را ما خوب میتوانیم تکثیر کنیم و بقیه هم یاد بگیرن مثل اون انجام بدهند به همان خاطر از ت تسهیلگری شروع میکنیم تا ت تکثیر تمامش میکنیم.
سوال: یعنی روی همان بحث فرهنگسازی اش را میفرمایید الگوسازی در واقع؟
زهرایی: بله الگوسازی الگوهای قابل تکثیر بهشون میگوییم.
سوال: برویم روی بحث اشتغال در این یک سال اصلاً بفرمایید از آبان گذشته تا آبان امسال در این یک سال چقدر توانسته اید اشتغال ایجاد کنید ۸ ماهه ابتدایی سال را اگر آمار به صورت جدا دارید و این اشتغالها از چه بستر و مسیری دارد ایجاد میشود؟
زهرایی: برای اشتغال مجلس محترم تسهیلات قرض الحسنه ۴ درصد تا سقف ۱۵۰ میلیون میداد و یک کارفرمایی هم میداد امسال شده تا ۳۰۰ تومان را میشود بدهیم تا ۴ میلیارد هم کارفرمایی این قالبش است ما.
سوال: کارفرمایی با چقدر اشتغال؟
زهرایی: کارفرمایی هر کدام یک قوارهای دارد مثلاً باید حتماً ۱۰ نفر را بیمه کنید که حالا آن جزئیات میشود ما و چندین نهاد دیگر تسهیلات بگیر هستیم و از مجلس محترم و دولت وزارت اقتصاد و وزارت کار هم نظارت بر این کار و چهارچوبها را فراهم میکند سامانهای دارد وزارت کار به نام تک و رصد که هم ثبت اشتغال باید آنجا انجام شود و هم صحت سنجی یعنی ما نمیرویم یک شغلی به مردم گزارش بدهیم که این متاسفانه کذب باشد و نشود نه اونجا در سامانه تک و رصد این صحت سنجی اش انجام میشود.
سوال: نه اینکه شما یه گزارشی بدهید و یک دستگاه دیگر هم بیاید همانجا به عنوان گزارش عملکرد بدهد؟
زهرایی: نه این اصلاً امکان ندارد الان این دیگر کاملاً با کد ملی فرد است باید بیمه شود.
سوال: و اینکه من نتوانم بیایم هم از شما تسهیلات بگیرم و هم از دستگاه دیگر؟
زهرایی: این تا چند سال قبل بود ولی الحمدالله چند سال شده که این راه افتاده ما سال گذشته از بودجه ۸/۶ همت تفاهم کردیم برای تسهیلات دیگر نزدیک به ۶ همتش جذب شد، چون دیگر بقیه اش را نتوانستیم بانکهای محترم البته بخشی را واگذار نکردند سال گذشته ۱۲۳ هزار فرصت شغلی بسیجی که میگویم یعنی همه ردههای بسیج سپاههای استانی ایجاد کردند اقشار بسیج و پایگاههای مقاومت همه هر بزرگواری که در بسیج درگیر بوده ۱۲۳ هزار فرصت شغلی ایجاد شده.
سوال: به نسبت سال گذشته پیشرفت داشته کم شده؟
زهرایی: این بخشی را ما با وزارت بسته بودیم به دولت تعهد داده بودیم در سامانه ثبت شده و بخشی هم نه تعهد نداده بودیم مازاد بر آن کار شده امسال ما تعهدمان به دولت محترم این است که اگر ۱۰ همتی که تفاهم کردیم ما امسال ده و نیم همت تفاهم داریم برای بودجه خوب الحمدلله در این تسهیلات، چون بودجه زودتر شروع شده امیدواریم که بتوانیم همش را هم جذب کنیم و انشاالله بانکهای محترم هم همکاری کنند.
سوال: ده و نیم همت قرار است چقدر اشتغال ایجاد کند؟
زهرایی: ۱۰۰ هزار تا شغل ثبت در سامانه به دولت قول داده ایم ۵۰ هزار تا فرصت شغلی هم مازاد ما الان مرز ۱۰۰ هزار تا فرصت شغلی را داریم تا پایان سال هم هنوز فرصت داریم که انشاالله ۵۰ هزار تا فرصت شغلی دیگر هم ایجاد کنیم امسال رضایت داریم از کار خودمان عرصه هایمان البته اقتصاد مقاومتی است همه عرصهها را نمیدهیم ۱۱۰ تا عرصه اقتصاد مقاومتی که متناسب با زیست بوم مردم در هر استان هست شناسایی کردیم.
سوال: این ۱۰۰ هزار تایی که میگویید یعنی الان ایجاد شده و فرد دارد کار میکند یعنی آن ۱۰۰ هزار نفر الان در لیست بیمه هستند شغل بیمه شده دارید میگویید شما؟
زهرایی: بله اونهایی که تعهد به دولت داده ایم که تا پایان سال ۱۰۰ هزار تا اونها بیمه میشوند. سوال: میخواهم ببینم که الان از ۱۰۰ هزار تا ۱۰۰ هزار نفر ایجاد شده؟
زهرایی: نه الان ۱۰۰ هزار تا ۶۰ هزار تاش تعهدمان به دولت انجام شده که بیمه شده یعنی در سامانه تک و رصد هم ثبت شده است و ۴۰ هزار تا فرصت شغلی فرصت شغلی معلوم نیست که این یک سال دیگر بماند یا نماند پایداریش میماند به طول زمان.
سوال:مثال میزنید؟
زهرایی: بله مثلاً ما کارگاه خیاطی راه اندازی کردیم یا کارگاه را توسعه دادیم اصلاً شغل همان بوده توسعه پیدا کرده یک نفر دیگر هم به خودش اضافه کرده الان یک خیاط.
سوال: الان این ۴۰ هزار تا از این مسیر محقق شده؟
زهرایی: بله این فرصت شغلیها را بیشتر صندوقهای قرض الحسنه راه اندازی میکنند ما ۳۰ هزار تا صندوق قرض الحسنه داریم اونها مشاغل خرد و خانگی و با تسهیلات خودشان کمکی که در این تسهیلات ما بهشون میکنیم.
سوال: از اشتغال آفرینها هم وطنانمان صبح میخواهند بیایند از بسیج سازندگی تسهیلات اشتغال بگیرند چه کار باید بکنند؟
زهرایی: الحمدلله الان سامانه داریم یعنی مراجعه هم نمیخواهد سامانهای داریم اقتصاد مقاومتی میتوانند ورود پیدا کنند تکمیل پرونده میدهند یک کمیتهای دارد که در آن شهرستان اگر مبلغ پایینتر باشد اونجا تصمیم گیری میشود و تایید میشود.
سوال: چقدر در شهرستان تایید میشود؟
زهرایی: تا ۳۰۰ تومان هم در شهرستان کارفرمایی فقط در کمیته سازندگی با فرمانده سپاه استان در استان.
سوال: درسته از دهکدههای اقتصادی بسیج سازندگی بفرمایید؟
زهرایی: پشتوانه آموزشی و زیست حقیقی برای هر نوع شغل در آن الگوی هفتهای که گفتم دهکدههای اقتصاد مقاومتی است یعنی چیزی را ما به مردم نسخه میکنیم و تجویز میکنیم که خودمان در دهکده مثل مردم رفتار کرده باشیم الان الحمدلله ۱۸ دهکده اقتصاد مقاومتی در استانها داریم بقیه اش هم تا پایان سال بعد انشاالله راه اندازی میکنیم هر شغلی که در دهکده است در روستاها و محلات حاشیه شهر مردم میآیند اونجا آموزش میبینند و گواهی میگیرند و هر کسی که تمایل پیدا کرد و مهارت پیدا کرد تسهیلات هم دریافت میکند و میرود کار را دنبال میکند.
سوال: دهکدههای اقتصادی از لحاظ محدودهای چطوری تعیین میشود یعنی منظورم این است که ما محدودههای صنعتی داریم شهرکهای صنعتی داریم الان شما یک چیزی مشابه آن دارید ایجاد میکنید؟
زهرایی: نه این در اراضی و اماکن سپاه است یعنی ما رفتیم از اماکنی که سپاه داشته اون رو به نفع اقتصاد مقاومتی بهسازی کرده ایم.
سوال: فرمودید هم وطنانمان میروند در سایت و ثبت نام میکنند الان من اگر فردا صبح ثبت نام کنم چقدر زمان میبرد که به من تسهیلات پرداخت شود مثلاً الان چقدر در نوبت دارید؟ مشخص است؟
زهرایی: یک از مشکلاتمان این است که ما متقاضی خیلی زیاد داریم در سامانه ما ثبت شده اند ولی متاسفانه منابع تسهیلاتمان کفافی که باید به همه بدهیم نمیکند این یک بخشی.
سوال:چطوری تعیین میکنید چطوری اولویت بندی میکنید؟
زهرایی: اینکه اهلیت سنجی که کمیته داریم دوم اینکه شما را ما در کوتاه مدت معرفی میکنیم به بانک یک مقداری از دستمان در بانک خارج میشود تا بهتون تسهیلات بدهند البته بچه هایمان کار تسهیلگریشان هم این است که پرونده مردم عزیز را زیر بغل بزنند و بانک بروند و بدوند تا کارشان انجام شود.
سوال: میانگین میتوانید بگویید که الان یکی ثبت نام کند چقدر طول میکشد تا بتواند از شما تسهیلات بگیرد؟
زهرایی: ما نرممان این است که بتوانیم تا یک ماه پرداخت کنیم.
سوال: خیلی خوبه اگر تا یک ماه پرداخت میکنید که ما واقعاً تشکر میکنیم از شما خیلی هم عالی است، روی پنلهای خورشیدی یادمه یک قرارداد چند جانبه بستید با کمیته امداد حالا خودتان توضیح بدهید؟
زهرایی: ناترازی انرژی در کشور بخشی را میشود از انرژی خورشیدی تامین کرد ما رفتیم مجلس محترم برایمان تصویب کرد که همین نیروگاههای کوچک خانگی ۵ کیلوواتی را راه اندازی کنیم منابع تسهیلاتی اش نرسید ولی در دولت تفاهم ۵ جانبهای بسته شد برای اینکه این کار سرعت پیدا کنم.
سوال: الان در چه مرحلهای است.
زهرایی: الان الحمدلله هم کمیته امداد حضرت امام رحمت الله علیه یه کار خوب را دارد انجام میدهد و هم ما از سال گذشته در این یک سال ۴۶۰۰ تا که ۴۲۰۰ تاش تمام شده ۴۰۰ تا هم در حال نصب الان داریم کار انجام داده این کفاف میکند نه به نسبت ناترازی انرژی به همان خاطر رفتیم سراغ تجمیعی یعنی کنار چاههای کشاورزی در کارخانجات که تکلیف هم دارند از انرژی خورشیدی استفاده کنند و اراضی سپاه را از صندوقهای قرض الحسنه و تعاونی استفاده کنیم و تجمیعی پنل بزنیم مثلاً اصفهان به عنوان نمونه ۵۰۰ کیلوواتی زده قم الان اخیراً زده.
سوال: من فردا صبح من روستایی میخواهم برای موتور برق چاه آب بگیرم یا اصلاً میخواهم در خانه خودم روی روستا روی سقفش بگذارم این مسیرش چیست این را برای بینندگان توضیح میدهید که چه مسیری را برود و چقدر هزینه دارد برایش و چطور تسهیلات بهش میدهید برقش را چقدر میگیرید اصلاً برایش درآمد دارد و یا صرفاً برق خودش را تامین میکند این را اگر میشود توضیح بدهید؟
زهرایی: این سوال بسیار خوبی است اولاً اینکه ساتبا و وزارت نیرو تعرفه خرید برق دارد یعنی برق را میخرد سامانهای دارند به نام مرسان که در آن ثبت نام میکنند اهلیت سنجی انجام میشود که آقا این طرف این کار را میخواهد انجام بدهد سوم اینکه دغدغه اینکه حتماً قسط بانک بدهم ندارد، چون همان تعرفه خرید میشود تضمین در بانک، بانک هم بعد از اینکه برق این ۵ کیلووات وصل شد و یک خورده این ۵ کیلووات رفت با آن تعرفه خرید بانک قسط خودش را برمی دارد و اضافه اش را میدهد به صاحبخانه که این اتفاق افتاد سال اول ۳۰۰ تومان تقریبا درآمد خانوار شروع میشود در دو سه سال اول میرسد به ۴ تا ۵ میلیون در ۴ تا ۵ سال هم کلاً مستهلک میشود تسهیلات تا حداقل ۱۵ سال که این دوره تضمین این پنل خورشیدی یا همین نیروگاه است اون ۱۳ تا ۱۴ سال ۱۲ ساله زود از.
سوال: یعنی هر سال دارد درآمدش اضافه میشود؟
زهرایی: تعرفه هم زیاد میشود یعنی قسطها را هم داده اید سه تا چهار سال اول قسطها را داده اید.
سوال: نکته این است که شما اون اهلیت سنجی تان چطوری اتفاق میافتد چه جوری بین من و یک نفر دیگر انتخاب میکنید که به من بدهید یا به اون؟
زهرایی:، چون هنوز در این زمینه خیلی استقبال مثل اشتغال نیست باید حتماً یک پشت بامی باشد که استحکام داشته باشد، چون این سازه وزن دارد دیگر ۲ و خوردهای تن وزن دارد باید سوار شود یا باید در محوطهای باشد که این کار انجام شود.
سوال: یعنی میگویید که طرف شرایطش را داشته باشد؟
زهرایی: بله شرایطش را داشته باشد یا نه روستاهایی که الان دارند با ما همکاری میکنند منابع طبیعی روستاهایی که مردم نمیتوانند پشت بام یا حیات را نمیتوانند یک زمین منابع طبیعی دارد در اختیار قرار میدهد که کار تجمیعی انجام شود.
سوال: خیلی خوبه از صندوقهای قرض الحسنه تان چه خبر؟
زهرایی: صندوق قرض الحسنه یعنی بانکداری اسلامی، ربا جنگ با خدا است ۳۰ هزار صندوق قرض الحسنه داریم الان در کشور یک میلیون و ششصد هزار خانوار عضو هستند تا الان فقط ۱۸۰۰ میلیارد تومان الان موجودی همین قرون قرونهایی است که خودشان از همدیگر حق عضویت جمع کرده اند الحمدلله شغلی که ایجاد میشود، چون همشون هم اشتغال زا هستند در صندوقهای قرض الحسنه بدون انحراف و خطا است به خاطر اینکه میشناسند همدیگر را که عضو گروهشان هستند و صندوق قرض الحسنه ما امیدواریم که این فرهنگ حسنه قرض الحسنه و این اشتغالی که سینه به سینه همدیگر را میشناسند انشاالله توسعه پیدا کند و هم کمیت و هم کیفیت.
سوال: الان در سایت بسیج سازندگی چند نفر در نوبت برای گرفتن تسهیلات هستند؟
زهرایی: ما نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر الان در نوبت تسهیلات هستند.
سوال: و طبق فرمایش شما تا یک ماه دیگر این ۲۰۰ هزار نفر پرداخت میشود؟
زهرایی: نه ۲۰۰ هزار نفر هستند شما ۱۰۰ میلیونی هم در نظر بگیرید ما ۲۰ همت نیاز داریم.
سوال: آخه شما گفتید هرکس ثبت نام کند نهایتاً تا یک ماه دیگر پرداخت میشود؟
زهرایی: الان دقت بفرمایید اینها متقاضی هستند یعنی تشکیل پرونده را جلویش میگیریم تا وقتی که منابع برسد ما اگر بخواهیم ۲۰۰ هزار نفر ۱۰۰ تومنی هم بدهیم ۲۰ همت میخواهیم در صورتی که کل تسهیلات امسالمان ۱۰ همت بیشتر نیست.
سوال: اگر بخواهید سه تا مانع اصلی خدمترسانی بسیج سازندگی را بگویید چیست؟
زهرایی: برای بسیج سازندگی من کاری ندارم برای خدمت به مردم اول اراده است هرجا اراده بود خدمت انجام میشود.
سوال: آخه یک صحبتهایی بعضی موقعها میشد باید مانع خدمت رسانی بسیج سازندگی برداشته شود؟
زهرایی: بله موانع خدمت رسانی یک بخشی این است ما که تشنه خدمت هستیم و برای مردم هم هستیم ولی این نظام دیوان سالار و اداری باید به نفع مردم یک ترجمانی بشود یک باز تعریف شود در ارادهها میگنجد.
ارسال نظرات