بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۴۹۵۷
با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:
آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارآفرینان سلامت‌محور و خانه‌های بهداشت کارگری با حضور دکتر چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار و و دکتر بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در محل ساختمان همراه اول برگزار شد
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲

"محمد چکشیان" معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:در حال حاضر ۵ هزار و ۸۷۴ خانه بهداشت کارگری در کشور فعالیت دارند؛ استفاده از این ظرفیت در راستای تامین سلامت نیروی کار حتما ارتقای بهره‌وری و توسعه کار و تولید را به همراه خواهد داشت.

به گزارش بازارکار، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار امروز در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارآفرینان سلامت‌محور و خانه‌های بهداشت کارگری بیان کرد: برخی اوقات غیر از انسان بودن، ماهیت مولد بودن افراد به واسطه بهره‌وری و تاثیرگذاری در جامعه دارای اهمیت است؛ کارگران از این دسته افراد محسوب می‌شوند.
وی افزود: در نگاه روابط انسانی و نظریه‌های مدیریتی که انسان را در مرکز کنش‌ها میپندارد، بهره‌وری ارتقا پیدا می‌کند. در این شرایط توجه به نیروی کار به لحاظ نیازهای عاطفی، اجتماعی و سلامت جسمی و روانی آنان در اولویت است.
معاون وزیر کار در ادامه توضیح داد: اگر اولویت‌بخشی به حوزه سلامت نیروی مولد کشور در بین جامعه کارگری موضوع نقطه اشتراک وزارت کار با کارفرمایان باشد، تحول در حوزه کار را خواهیم داشت.
چکشیان ادامه داد: توسعه برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و سلامت نشان‌دهنده ارتقای تغییر نگرش در بین جامعه کار و تولید است.
معاون وزیر کار همچنین اضافه کرد: در راستای ارتقای سلامت نیروی کار از همه متولیان از جمله، همکاران وزارت کار در سطح کشور، سازمان تأمین‌اجتماعی و ستاد مبارزه با مواد مخدر قدردانی می‌کنیم.
چکشیان گفت: در دوره جدید مدیریت وزارت کار، ضریب بیشتری به موضوعات حوزه اجتماعی و جامعه کار و تولید داده شده است.

لزوم توجه به ارتقاء شاخص های کیفیزندگی در محیط کار

در ابتدای این مراسم، سام دلیری مدیرکل کار استان تهران اظهار کرد: حفظ شان انسانی کارکنان و ارتقای شاخص کیفیت زندگی در محیط کار، از اهداف اجرای طرح کارفرمایان سلامت محور و خانه‌های بهداشت کارگری است.

وی افزود: هدفی تحت عنوان تغییر بنیادین در نگرش جامعه کارفرمایی برای ارتقای توجه به سلامت و ایمنی کارگران مطرح است.

در ادامه این نشست، شهرام غفاری (معاون درمان سازمان تامین اجتماعی) نیز اظهار کرد: سلامت، پایه و اساس توسعه باید باشد. موضوع سلامت نیروی کار به شدت کلیدی است. مساله فراتر از تقدیر کردن است.

غفاری اضافه کرد: ۱ میلیون و ۲۳۰ هزار کارگاه در کشور داریم که ۱۵ میلیون نفر شاغل در آن‌ها هستند. ۸۵ درصد آنها زیر ۵ نفره هستند و در بحث بهداشت و ایمنی آن‌ها چندان حرفی برای گفتن نداریم. ما در زمینه کارگاه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ خوب عمل کردیم که ۵۷۰۰ خانه بهداشت و سلامت کارگری در کارگاه‌های یادشده ایجاد کردیم. علیرغم توفیقات کسب شده راه بسیار زیادی در ادامه داریم و هنوز اکثریت کارگاه‌ها فاقد چنین خانه‌هایی هستند. تاکنون در نیمه امسال ۷۳۰ کارگر طبق آمار ما فوت کرده و چند برابر این مقدار کارگر معلول داریم‌.

معاون درمان تامین اجتماعی گفت: شعار انجمن بین‌المللی تأمین اجتماعی (ایسا) رساندن حوادث کار و مرگ و میر ناشی از کار کارگران به صفر است. وظایف اما در ایران بین وزارتخانه‌ها تقسیم شده و قوانینی نیز داریم که مانع کار در حوزه سلامت کارگری شده است. مثلا ما برای صنعت آلاینده و مضر به حال کارگر امتیاز قائل شدیم و گفتیم کارگران در این بخش ۱۰ سال زودتر بازنشسته سخت و زیان آور شوند. این باعث شده که کارگر از آلودگی محیط کار خود استقبال کند. ما باید در این حوزه اصلاح ساختاری و قانونی بکنیم.

در ادامه جعفر جندقی (رئیس مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت) با بیان اینکه وزارت بهداشت جز متولیان حوزه بهداشت کار است، بیان کرد: ممکن است کارگر در محیط خانواده باشد و یا در محیط کار باشد اما ما مکلف به حفظ سلامت آن در هر دو حوزه هستیم. ما باید چه در قالب بخش خصوصی و چه دولتی مردم را برای دریافت خدمات درمانی و بهداشتی توانمند بسازیم.

وی افزود: هر کارگری با عوامل زیان آور مواجه است. کارگر در پمپ بنزین در معرض بخارات بیتکس و بنزن است که بسیار سرطان‌زا است. ما عوامل زیان‌آور و حدود مواجهه را به حداقل باید برسانیم. ما حتی در حوزه مشاغل کارمندی هم باید به شدت به مساله ارگونومی و شیوه‌های نشستن توجه کنیم. ۱۷ هزار خانه بهداشت روستایی و تربیت سالانه هزار کارشناس بهداشت حرفه‌ای در سال و حضور هزار پزشک طب کار، از جمله خدمات ماست. ۵۷۸۱ ایستگاه به‌گر در محیط جوار کارگاهی وجود دارد. ۱۵ هزار کمیته بهداشت حرفه‌ای در کشور داریم که همگی در مدیریت این خدمات نقش دارند.

تدوین سند پیشگیری از اعتیاد و روانگردان ها

در ادامه نشست، محمد جمالو (معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر) اظهار کرد: وفاق و همدلی و همکاری بین وزارت کار و وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی با همکاری ما در شورای هماهنگی مربوط به مبارزه با مواد مخدر در جامعه کارگری بسیار خوب است.

وی افزود: نشست‌های توجیهی کمیته داوران ما در شورا خوب بوده است. ادارات شهرستان ما نیز با شورای خدمات بهداشتی شهرستان‌ها مرتبط هستند. سه شورای شهرستان ما قرار است امروز مورد تقدیر قرار بگیرند. رشد خانه‌های بهداشت کارگری جدید التاسیس در شش ماه نخست امسال خیره کننده بوده و دو تفاهم‌نامه در ستاد مبارزه با مخدر در مناطق پر خطر اعتیاد خیز کارگری برای برپایی کارگاه‌های آموزشی پیشگیری از اعتیاد را داشتیم که اثرگذار بود.

جمالو ادامه داد: با عنایت شهید رئیسی برنامه ملی مبارزه با مواد مخدر در میان جامعه کارگری تدوین شد که امروز از آن رونمایی خواهد شد.

در پایان این نشست، از برگزیدگان حوزه سلامت و بهداشت جامعه کارگری شامل شرکت‌های خصوصی و مدیران حوزه کار و تامین اجتماعی و وزارت بهداشت و خانه‌های بهداشت برگزیده تقدیر شد. گفتنی است، بیشترین جوایز این جشنواره به استان‌های قزوین، فارس و همدان و خوزستان رسید.


در خلال این برنامه از منتخبان حوزه فعالیت کارفرمایان سلامت‌محور و خانه‌های بهداشت کارگری تجلیل و تقدیر به عمل آورد.

 

ارسال نظرات