بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۵۷۵۵
سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان آغاز به کار کرد
سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی،سخنگوی دولت، وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، رییس جهاددانشگاهی و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی آغاز به کار کرد.
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۵

به گزارش بازارکار، سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، دکتر سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز، دوشنبه ۱۷ دی ماه، توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد.
دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، در این مراسم اظهار کرد: فرهنگ از جمله موضوعاتی است که اگر پیشوند «بی‌» به آن اضافه شود، به دشنام تبدیل می‌شود. از این رو، داشتن فرهنگ برای زیست همه افراد جامعه ضروری است. با توجه به ظرفیت، سابقه و میراث فرهنگی کشور در گذشته و دستاوردهای امروز، باید با تلفیق آن، انسانی اخلاق‌مدار پرورش یابد.
وی افزود: پس از گسترش فناوری‌های سخت، بشر احساس کرد برای زیست درست باید به سمت فناوری‌های نرم حرکت کند. این نیاز تنها مربوط به کشور ما نیست، بلکه همه کشورها به دنبال حفظ و تقویت ظرفیت‌های فرهنگی خود هستند.
سخنگوی دولت بیان کرد: فرهنگ هویت‌ساز است. اگر ما هویت خود را فراموش کنیم، در تغییرات جهانی حل خواهیم شد؛ امری که برای هیچ کشوری خوشایند نیست.
وی ادامه داد: در جهان امروز، فناوری نرم هویت‌ساز است و نقش مهمی در تاب‌آوری فرهنگی کشورها ایفا می‌کند. به دلیل ماهیت این حرکت، نیاز به دستورالعمل‌ها یا قوانین خشک نیست. دولت به نقش فرهنگ در عبور از تنگناهای کشور باور دارد و این فرهنگ وحدت‌بخش، با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی، می‌تواند به آبادی ایران منجر شود.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بخشی از دانش میان رشته‌ای است.
وی افزود: علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی مربوط به حوزه وزارت علوم است و وقتی از فناوری و صنعت سخن به میان می آید در ذهن علوم مهندسی و پایه تصور می شود؛ در حالی که همانطور که در فلسفه علم گفته اند یکی از بخش های حوزه فناوری نرم مربوط به حوزه ی علوم انسانی است و ما باید وضعیت علوم انسانی را از وضع موجود که نظریه محور تغییر دهیم و تحولی در علوم انسانی ایجاد کنیم و از نظریه های علوم انسانی به فناوری های نرم برسیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم فناوری های نرم و صنایع فرهنگی موفق باشد راهی ندارد جز اینکه به نخبگان، هنرمندان و مردم اعتماد کنیم؛ هیچ نیازی نیست دولت بیاید و دولتی این کار را انجام دهد. کار دولت باید این باشد که موانع دولتی گمرک، وارات، صادرات، ارز، مالیات ‌ و ... برداشته شود. دولت باید این موانع را استخراج و رفع کند. وظیفه ما در شورای انقلاب فرهنگی تدوین اسناد حمایتی است بر همین اساس سند صنایع دستی تصویب و توسط رئیس جمهور ابلاع شد. سند موسیقی، سند صنایع نرم و ... نیز ابلاغ شده است وامیدواریم به کمک وزرای میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی گام‌های اجرایی این اسناد برداشته شود.
حجت‌الاسلام خسروپناه تصریح کرد: مهم‌تر از حمایت مالی دولت، رفع موانع و مشکلات هنرمندان است.
دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی نیز تصریح کرد: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد انقلابی و دانش بنیان و نهادی که 4 دهه از فعالیت آن می گذرد، سعی کرده نه به عنوان سازمان بلکه به عنوان یک تکلیف دینی فعالیت کرده و به دنبال رفع مشکلات مردم باشد.
وی افزود: همه کارهای جهاد در حوزه پزشکی، کشاورزی، علوم انسانی و ... پیوست فرهنگی دارد و این از ویژگی‌های کارهای جهاددانشگاهی است.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: بیش از ۵۰۰ شرکت فناور در حوزه‌های فرهنگ و هنر، صنایع دستی، گردشگری و... متقاضی دریافت حمایت‌های ما در پارک هستند، ولی به دلیل محدودیت‌ها ما فقط از ۱۵۰ شرکت حمایت می‌کنیم که اگر بیشتر حمایت شویم، می‌توانیم شرکت‌های بیشتری را پوشش دهیم.
دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی و دبیر نمایشگاه با ابراز خرسندی از اینکه مسئولان عالی رتبه به حوزه فرهنگ علاقه‌مند هستند و در این مراسم حضور دارند، گفت: بین ۴۳ پارک کشور یک پارک ویژه با موضوع تخصصی و گستره ملی داریم.
رییس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق با تاکید بر اینکه در کشورهای دیگر فرهنگ بخش مولد کشور و اقتصاد است، گفت: از فرهنگ به شکل صحیح می‌توان پول درآورد ولی متاسفانه اقتصاد فرهنگ در کشور ما جانیفتاده است. یک سال طول کشید تا مجوز راه‌اندازی این پارک را بگیریم و شش سال است که فعالیم.
رییس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق جهاددانشگاهی بیان کرد: بیش از ۱۵۰ شرکت در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی فعال هستند. میانگین سنی این افراد ۳۰ سال است و ۲۰ همت گردش مالی این شرکت‌ها بوده است. ما بخش بین‌المللی را فعال تر کرده‌ایم و از ما خواسته شد که حوزه فرهنگ بریکس را هم فعال کنیم.
وی با تاکید بر این که کشور ما در حوزه فرهنگی مزیت مطلق دارد، تصریح کرد: ما حمایت مالی نمی‌خواهیم، حمایت معنوی می‌خواهیم و امیدواریم از ما حمایت شود.
در ادامه نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، با تقدیر از جهاددانشگاهی و پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق برای برپایی این نمایشگاه گفت: ۴۶ صدم درصد بودجه کشود متعلق به حوزه فرهنگ و هنر است و این گویای وضعیت این حوزه است و با گفته‌های ما در خصوص اهمیت فرهنگ و هنر تناقض دارد.
وی با اشاره به این که دولت به تنهایی نمی‌تواند گره گشایی کند و شرایط نشان می‌دهد رویکردهای پیشین گره گشا نبوده است، گفت: اگر در حوزه فرهنگ می‌خواهیم اتفاقی بیفتد باید در حوزه اقتصاد فعال شویم.
رضایی با اشاره به اینکه ابر پروژه شبکه شهرهای خلاق شروع شده است، گفت: به صورت پایلوت، طرح شهرهای هنر آغار می‌شود. صنایع فرهنگی و نرم پلی بین هنر و صنعت است. این حوزه ظرفیت بزرگی دارد و امیدواریم دولت هم از آن حمایت کند و مردم با اینکه در تنگنای اقتصادی هستند لبه بررون رفت از حوزه فرهنگ و هنر امیدوارتر هستند. اگر دولت بر روی این موضع تنرکز کند این بخش می‌تواند کمک یار دولت باشد.
 گفتنی است، این نمایشگاه به همت پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، به مدت سه روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷ میزبان علاقه مندان است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، در این رویداد، علاوه بر ارائه محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، ۷ نشست تخصصی با موضوعاتی همچون «هوش مصنوعی»، «تجاری‌سازی فناوری در عرصه بین‌الملل»، و «تأمین مالی و سرمایه» برگزار و ۵ تفاهم‌نامه همکاری با مراکز داخلی و بین‌المللی منعقد خواهد شد.

ارسال نظرات