السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۳۴۹
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری:

آب، انرژی و محیط زیست اولویت حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی؛ پارک‌های علم و فناوری، راهبران اکوسیستم نوآوری منطقه‌ای هستند

نشست روسای پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور با محوریت «روش های تامین مالی و ظرفیت سرمایه گذاری در پارک های علم و فناوری»، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، روسای پارک‌های علم و فناوری و جمعی از متخصصان حوزه نوآوری و فناوری کشور امروز دوشنبه اول بهمن 1403 در محل صندوق برگزار شد.
دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷

به گزارش بازارکار از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این نشست با حضور دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه و دکتر روح‌الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمد نبی شهیکی تاش معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدحسین سجادی نیری رییس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر، دکتر علیرضا دلیری فعال حوزه دانش‌بنیان، روسای پارک‌های علم و فناوری و جمعی از متخصصان حوزه نوآوری و فناوری برگزار شد. 
پارک‌های علم و فناوری، راهبران اکوسیستم نوآوری منطقه‌ای
دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست گفت: پارک‌های علم و فناوری، راهبران اکوسیستم نوآوری منطقه‌ای هستند. پارک‌ها نقش راهبری در این حوزه برعهده داشته و کلیدی‌ترین عنصر زیرنظام نوآوری منطقه‌ای محسوب می‌شوند. در شکل دهی و توسعه اکوسیستم نوآوری منطقه ای تاحدودی ضعف داریم و به نقش آفرینی جدی پارک های علم و فناوری در این بخش نیاز داریم.
وی تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که پارک‌های علم و فناوری مانند شهرک‌های صنعتی نیستند و فلسفه و ماهیت شکل‌گیری و فعالیت آنها متفاوت است. پارک‌ها، موتور مولد کارآفرینی فناورانه هستند و به زایش و رویش شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: بعد از تصویب قانون جهش دانش‌بنیان، جذابیت پارک‌های علم و فناوری برای استقرار دانش‌بنیان‌ها افزایش پیدا کرد. پارک‌ها حتما به دو قانون «قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات» و «قانون جهش تولید دانش‌بنیان»، اشراف و تسلط کافی داشته و بهره برداری حداکثری از ظرفیت‌های فراهم شده در این قانون‌ها داشته باشند و آن را به درستی برای شرکت‌های دانش‌بنیان تبیین کنند. 
وی با اشاره به اهمیت بین‌المللی شدن پارک‌های علم و فناوری گفت: این موضوع به معنای ایجاد شعبه در خارج از کشور نیست، بلکه ضرورت دارد پارک‌ها، به شرکت‌های دانش‌بنیان برای ورود به بازارهای بین‌المللی و افزایش صادرات این شرکت‌ها کمک کنند. در صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به این موضوع، تسهیلات فراسرزمینی را ایجاد کرده‌ایم. شرکت‌های دانش‌بنیان در صورتی که ریشه تولید را در داخل کشور حفظ کرده و تنها بخشی از مراحل نهایی فرآیند (مونتاژ یا بسته‌بندی) را در خارج از کشور انجام دهند، می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند. پارک‌های علم و فناوری، دانش‌بنیان‌های مستعد صادرات را شناسایی کرده و به صندوق معرفی کنند.
خیاطیان خاظرنشان کرد: به عنوان نظام تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها، بیش از 90 خدمت در چهار دسته مختلف را به شرکت‌های دانش‌بنیان سراسر کشور ارائه می‌کنیم؛ اما باور داریم که زایش و رویش دانش‌بنیان‌ها در پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد، بنابراین تلاش می کنیم از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری، خدمات صندوق را به واحد‌های فناور (و خلاق) مستقر در پارک‌ها نیز ارائه کنیم. یکی از برنامه‌های صندوق در راستای کمک به زایش و رویش دانش‌بنیان‌ها، برنامه رویش است که پارک‌های علم و فناوری، از جمله مخاطبان ویژه این برنامه هستند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: اولویت‌گذاری و مسئله‌محوری را در دستور کار صندوق نوآوری و شکوفایی قرار داده‌ایم. سه مساله انرژی (بهینه‌سازی مصرف انرژی)، آب و محیط زیست، امنیت غذایی و سه فناوری بایوتکنولوژی، هوش مصنوعی، میکروالکترونیک جزو اولویت‌های اصلی کاری صندوق هستند و دانش‌بنیان‌هایی که در این راستا و کمک به حل مسائل کشور (از جمله آب، آلودگی هوا، ناترازی انرژی) فعالیت کنند، مورد حمایت ویژه قرار می گیرند.
وی تأکید کرد: علاقه مند توسعه همکاری با پارک‌های علم و فناوری هستیم و محوریت سفرهای استانی هیات اعزامی صندوق نیز، پارک‌ها هستند و جلسه‌های کارشناسان صندوق نیز در محل پارک‌ها برگزار می‌شوند. تلاش می کنیم از این طریق در ارائه خدمات صندوق تسهیل گری کرده و امکان بهره‌مندی بیشتر دانش‌بنیان‌ها از خدمات متنوع‌مان را فراهم کرده و ضریب نفوذ صندوق را افزایش دهیم.
خیاطیان گفت: خدمات صندوق تنها به تسهیلات خلاصه نمی‌شود و حتی گاهی اوقات این تسهیلات نمی‌تواند گزینه مناسبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا باشد. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند ابزارهای متلف از جمله VC، سرمایه‌گذاری یا ضمانت‌نامه را برای شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی و تبیین کنند. معتقد به نقش آفرینی پارک های علم و فناوری برای تسهیل گری در حوزه تامین مالی هستیم. نیازمند تقویت سواد مالی در حوزه نوآوری هستیم و آمادگی داریم با محوریت پارک‌ها، دوره‌های آموزشی در این زمینه برگزار کنیم.

ارسال نظرات