بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۴۵۲
معاون اول رئیس‌جمهور در نشست سراسری کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران در دانشکده علوم دانشگاه تهران ، به دغدغه‌ها و خواسته‌های اعضای هیئت علمی و استادان برجسته دانشگاهی سراسر کشور گوش سپرد.
پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹

به گزارش بازارکار، ایر دولت‌های گذشته بیشترین وزیرا و مدیران ارشد از بدنه دانشگاهی در این دولت به کار گرفته شده‌اند و طرح مطالبی خلاف این موضوع قابل قبول نیست و کم‌لطفی نسبت به این دولت است.
اعتقاد دولت شکل‌گیری کانون‌های فکری و بهره‌گیری از نظرات استادان جوان است
محمدرضا عارف با بیان اینکه دولت چهاردهم اعتقاد دارد، مشکلات کشور از طریق بهره‌گیری از نظریات استادان دانشگاهی و نخبگان کشور حل می‌شود، ادامه داد: باید بررسی کنیم که با چه سازوکاری می‌توان از توان برجسته و مزیت نیروی انسانی علمی کشور برای حل مشکلات استفاده کرد که در این راستا دولت از سازوکار تشکیل اتاق‌های فکر در بدنه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی بهره گرفته است.
معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص تشکیل اتاق‌های فکر در دولت ادامه داد: اهمیت جایگاه اتاق‌های فکر و بهره‌گیری از نظرات آنان در دولت تا جایی است که بعضا از آن به عنوان موازی‌کاری نیز یاد می‌شود که البته رئیس‌جمهور، وزیران و من به شکل‌گیری کانون‌های فکری برجسته و به ویژه بهره‌گیری از نظرات استادان جوان معتقد هستیم.
وی ادامه داد: دولت با تشکیل اتاق‌های فکر اقدامات خود برای بهره‌گیری از نظرات برجستگان علمی و استادان علمی را آغاز کرده است و مابقی تلاش‌ها به عهده تشکل‌ها و سازمان‌های مهم علمی به ویژه کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران است که باید به دولت برای حل مسائل اساسی کشور راهکار و نظرات ارائه دهند.
منطقه آزاد علم و فناوری از ضرورت‌های اساسی ارتقاء علم و دانش در کشور است
آقای عارف با تأکید بر اینکه راهبرد دولت تقویت دیپلماسی عمومی، اقتصادی و در رأس آن دیپلماسی علمی است، تصریح کرد: در زمینه دیپلماسی سیاسی با توجه به شرایط کنونی کشور با مشکلاتی رو‌به‌رو شده است. اما در زمینه دیپلماسی علمی با وجود دانش‌آموختگان و استادان برجسته علمی باید هرچه سریع‌تر مسائل آنان حل شود تا جایی که برخی از اساتید برای ارائه یک مقاله علمی و حضور در سمینار‌های بین‌المللی قادر به تأمین منابع مالی لازم نیستند و کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران باید به دولت راهکار‌های حل این مشکلات را ارائه دهد.
معاون اول رئیس‌جمهور ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری را یکی از ضرورت‌های اساسی برای حضور پررنگ و ارتقاء علم و دانش در کشور برشمرد و گفت: با توجه به اینکه در تعامل با دنیا طی سالیان گذشته مشکلاتی به وجود آمده است و باید تشکیل مناطق آزاد علم و فناوری و یا فعالیت مجازی یا فیزیکی آنان با بهره‌گیری از نظرات استادان دانشگاهی بررسی شود.
ناترازی‌های علم و فناوری‌های پیشرفته با کمک دانشگاهیان حل می‌شود
آقای عارف با اشاره به تحولات سریع و گسترده علم و فناوری در جهان افزود: امروز بکارگیری فناوری‌های پیشرفته نه یک انتخاب بلکه الزام است چرا که به عقب‌ماندگی کشور منجر می‌شود.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به وجود ناترازی‌ها به ویژه در حوزه انرژی در کشور اشاره و تأکید کرد: یکی از مهمترین ناترازی‌های کشور در حوزه علم و فناوری‌های پیشرفته است و دانشگاهیان به عنوان مسئولان پیشرفت باید در زمینه حل این ناترازی به دولت کمک کنند و دولت راهی جز توجه به این قشر نخبه و اساتید دانشگاهی ندارد.
آقای عارف با اشاره به مهاجرت نخبگان دانشگاهی افزود: زمانی در کشور تنها بحث مهاجرت یک نخبه علمی بود، اما در حال حاضر شاهد هستیم یک شرکت دانش‌بنیان با وجود حضور در داخل کشور خدمات خود را تنها به شرکت‌ها و کشور‌های خارجی ارائه می‌کند و درآمد‌های دلاری نیز به دست می‌آورد که نشان می‌دهد نتوانستیم از ظرفیت‌های بزرگ این شرکت‌ها در داخل استفاده کنیم.
اقدامات خوبی در حوزه مسکن استادان از طریق مولدسازی دارایی‌ها انجام شده است
معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص ناترازی تأمین معیشت استادان دانشگاهی تصریح کرد: وضعیت معیشتی استادان به هیچ عنوان قابل دفاع نیست و با اعضای کانون صنفی جلسات مفصلی برگزار شده است. در گذشته اتفاقات مثبت برای حقوق استادان رخ داد و باید با توجه به شرایط اقتصادی کشور افزایش‌های متناسب با تخصیص منابع صورت پذیرد.
رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران در زمینه حل مسئله مسکن دانشگاهیان گفت: در اوایل روی کار آمدن دولت چهاردهم با وزیر علوم و رؤسای دانشگاه‌ها برای حل مسکن استادان از طریق مولدسازی دارایی‌ها اقدامات خوبی انجام شده است که در این زمینه برای مسکن استادان و خانه‌سازی موافقت شده است تا با تغییر کاربری برخی از زمین‌های دانشگاهی با کمک دولت و تأمین منابع لازم از این محل، راهبرد ساخت مسکن استادان دنبال شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به یکی دیگر از دغدغه‌های استادان دانشگاهی در خصوص سقف حقوق ادامه داد: با هماهنگی وزیر علوم از بهمن ماه یا ابتدای سال جاری دستورات مصوبات لازم ابلاغ می‌شود و وجوه کسر شده از استادان باز خواهد گشت.
آقای عارف تأکید کرد: شاهد هستم، وزیر علوم بر روی تمامی ضوابط و مقررات با اشراف کامل در حال فعالیت است و البته دولت نمی‌خواهد که مسأله دانشگاه‌ها با وجود برخی فضاسازی‌ها و حساسیت‌ها، تافته‌ای جدا بافته مطرح شود و با آرامش مسائل دانشگاهیان را دنبال می‌کند.
کانون صنفی راه‌حل‌های باثبات و مؤثر برای رفع چالش‌های دانشگاهی ارائه دهد
رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران خاطرنشان کرد: مسئله بازنگری در حوزه نظام مدیریتی دانشگاهی از چالش‌های دانشگاهی است و با توجه به برخی حساسیت‌ها باید به گونه‌ای عمل کرد که اقدامات اتخاذ شده در این خصوص تنها طی چند سال بعد به حالت قبلی بازنگردد و از کانون صنفی می‌خواهیم پیشنهاد‌ها با راه‌حل‌های باثبات و مؤثر در این راستا ارائه دهند.
همچنین در این نشست اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران به ارائه دغدغه‌ها، پیشنهادها، راهکار‌ها و مسائل خود در خصوص وضعیت معیشتی اساتید به ویژه استادان جوان، نحوه انتخاب مدیران دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها، تکیه بر تشکل‌های دانشگاهی و مدنی از جمله کانون‌های صنفی، تغییر رویکرد در نحوه جذب هیئت علمی دانشگاهیان، ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی و آزادی در بیان نظرات و عقاید دانشگاهیان، اصلاح آیین‌نامه‌ها برای ارتقا‌ء وضعیت استخدامی استادان و هیئت‌های علمی دانشگاهی، جلوگیری از تبعیض‌ها در جذب هیئت علمی، از بین رفتن فضای دو قطبی دانشگاه‌ها، ایجاد نظام حکمرانی بر مبنای هوش مصنوعی و حل مسکن استادان دانشگاهی جوان و خوابگاه‌های دانشجویان پرداختند.

ارسال نظرات