تازه ها
کارشناس عالی بازارکار در گفتگوی اختصاصی با بازارکار با اشاره به اینکه اجرای قانون طبقه بندی مشاغل فرصتی برای افزایش سطوح دستمزدی برای طبقات پایین سطح دستمزدی است اظهار کرد: سیستم طبقه بندی مشاغل در کشور قدیمی و سنتی است. طبقه بندی مشاغل در کشور بیشتر امتیازی است، اکثر کارگاهها از سیستم طبقه بندی مشاغل بر اساس سیستم امتیازی استفاده میکنند که قدیمی شده است و باید متحول شود.
دکتر سپهری تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا از سیستم هی و مرسر استفاده میشود که بر شایستگیها و سوابق و توانمندیهای حرفهای و مهارتی تاکید دارد در حالی سیستم قدیمی و امتیازی بر سابقه، تحصیلات و ویژگیهای شخصی توجه میشود.
او اضافه کرد: سیستم مرسر همچنین معیاری برای دستمزد اثر بخش دارد که به هر شرکت اجازه میدهد حقوق پایه خود را بر اساس اهداف راهبردی و قواعد منحصر به فرد خود تعیین کند. این معیار بر اساس مؤلفههای جبران خدمات میباشد که این مؤلفهها با مهارتهای کلیدی و شایستگیهای پرسنل منطبق میباشد این امر سبب میشود کارکنان برای توسعه بیشتر شایستگیها و مهارتهایشان تشویق شوند.
رئیس اسبق موسسه کار و تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: بنگاهها باید بر اساس شایستگیهای حرفهای کارکنان خود را طبقه بندی عمل کنند و از نظام طبقه بندی مشاغل نوین و جدید که مبتنی بر آموزشهای نوین و کاربردی است استفاده کنند که بر اساس نظام شایسته سالاری و شایستگی حرفهای بنا شده است. اگر این اتفاق بیافتد شرایط برای بهر وری و توسعه عادلانه حقوق و دستمزد نیز فراهم میشود و رضایت کارگران و کارمندان نیز محقق میشود.
این پیشکسوت حوزه بازارکار و اشتغال درباره اهداف طبقه بندی مشاغل گفت: هدف از طبقهبندی مشاغل این است که کارکنان و کارگران مشمول قانون کار با رعایت شرایط احراز پیشبینی شده در شناسنامه شغلی از گروه و مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند. براساس دستورالعمل اجرایی این طرح، طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای ۵۰ نفر کارکن الزامی است؛ در واقع این طرح در کارگاههایی که به حد نصاب ۵۰ نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن میرسند به اجرا در میآید.
وی با اشاره به اینکه روشهای نوین طبقه بندی مشاغل باید آموزش داده شود گفت: روشهای نوین طبقه بندی مشاغل باید آموزش و توسعه داده شود. در حال حاضر دولت چهاردهم رویکرد خوبی در زمینه شایسته سالاری دارد و باید از این فرصت برای بهره گیری از روشهای نوین، کارآمد و متاناسب با مشاغل نوین در طبقه بندی مشاغل استفاده کنیم.
وی با تصریح اینکه طبقه بندی مشاغل در سالجاری با همکاری وزارت کار، موسسه کار و تامین اجتماعی و جهاد دانشگاهی برگزار میشود اظهار کرد: اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با با همکاری جهاد دانشگاهی فرصت مبارکی است؛ جهاد دانشگاهی همواره در کنار موسسه کار و تامین اجتماعی و وزارت کار قرار داشته که یک اقدام مبارک و میمون است که میتواند آثار خیر فراوانی داشته باشد.
بر اساس اعلام مسئولان وزارت کار، طرح طبقهبندی مشاغل باید در واحدهای دارای بیش از ۵۰ کارگر به اجرا درآید. کارشناسان و فعالان حوزه کار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل را موجب ایجاد عدالت و همسانسازی حقوق نیروهای کار و عدم اجرای آن را از جمله علل پایین بودن بهرهوری و ساعات کار مفید در بنگاهها عنوان میکنند؛ به زعم آنها اجرای طبقهبندی مشاغل تنها به سود کارگران نیست، بلکه در طولانی مدت برای کارفرمایان و صاحبان کسب و کار هم مزایای بسیاری دارد. در همین راستا آزمون تاسیس دفاتر مشاوره فنی طبقه بندی مشاغل با همکاری موسسه کار و تامین اجتماعی، وزارت کار و جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد.
ارسال نظرات