
تازه ها

به گزارش بازارکار از ایسنا، ساعت ۲۰ روز شنبه، ۲۰ اردیبهشت چهارمین روز از سیوششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، به پایان رسید. همهساله در اولین روز کاری از هفته، نمایشگاه کتاب روز نسبتا خلوتی را سپری میکند؛ هرچند امسال نسبت به سال گذشته مراجعهکنندگان بیشتری برای روز شنبه آمده بودند. در عین حال بسیاری معتقدند نمایشگاه کتاب تهران امسال کمرونقتر بوده است.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز شنبه مهمان نمایشگاه کتاب بود که در سخنانی نمایشگاه کتاب را بستر تبادل فرهنگ و گسترش فرهنگ و تابآوری فرهنگی خواند و البته پاسخ به پرسشهایی درباره کاغذ و بودجه فرهنگ و حمایت از ناوگان سیار نهاد کتابخانههای عمومی را به بعد و دریافت اطلاعات دقیق موکول کرد.
دراین روز نمایشگاه همچنین میزبان چهرههایی چون حسین الهی قمشهای، حسن انوری، مسعود فروتن، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و مهدی رمضانی دبیرکل پیشین نهاد کتابخانههای عمومی کشور بود.
همچنین شاهد حضور دانشآموزان در قالب اردوهای دانشآموزی در نمایشگاه کتاب بودیم که با شیطنتهایشان و بازی با بادکنکهایشان حال و هوای دیگری به نمایشگاه کتاب داده بودند.
البته برنامههای کودک بسیاری در گوشه و کنار نمایشگاه برگزار میشود؛ از جمعهای کوچک و قصهگویی مربیها تا اجرای برنامههایی چون خاله شادونه در حیاط مصلی.
یکی از مسائلی که بسیار مطرح است تبلیغ محیطی نمایشگاه کتاب در شهر است که به نظر میرسد اگهینماهای کمتری برای نمایشگاه کتاب تهران اختصاص یافته است. حتی در ایستگاه نزدیک به مصلی که پیشتر اعلام میشد نمایشگاه کتاب برقرار است، این اتفاق نمیافتد و به بنرهای کوچک به سمت نمایشگاه بسنده شده است. یا پلههای نمایشگاه معمولا محلی برای تبلیغ کتابهای ناشران میشد اما انگار ناشران امسال دل و دماغ این کارها را ندارند.
روز شنبه یکی از غرفههای دیجیتال که توسط کودکان و نوجوانان اداره میشود از دزدیده شدن کتابهایشان در ساعت شلوغی گفتند، موضوعی که هرساله مطرح میشود و در ساعت شلوغی و دور از چشم غرفهداران، کتابها را بدون پرداخت هزینه برمیدارند. در ادامه روز هم خبری از فرمانده یگانهای حفاظت فیزیکی پلیس پیشگیری فاتب منتشر شد مبنی بر دستگیری یک سارق زورگیر در نمایشگاه که مقدار ۱۰ هزار دلار از یکی از غرفهها سرقت کرد بود. سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در واکنش این موضوع گفت: اینجا مدینه فاضله نیست و ممکن است فرد فرصتطلبی مرتکب اشتباه شود.
شمِ اقتصادی دستفروشان، روز شنبه هم آنها را از ساعت اولیه به مصلی کشانده بود. در بساط این دستفروشان از بادکنک و ریسه گرفته تا میوه خشک و لیف دیده میشود.
آگهینماهای بسیاری درباره مصرف بهینه انرژی در سطح نمایشگاه نصب شدهاند تا مردم را برای صرفهجویی در مصرف برق تشویق کنند. شرکت آبفا نیز عروسکهایی را به شکل قطره آب آورده که در حیاط مصلی بازار عکس گرفتن با آنها به راه است.
ابراهیم حیدری، سخنگوی نمایشگاه کتاب میزان فروش کتاب در بخش مجازی نمایشگاه را مبلغ ۶۲ میلیارد تومان و فروش بخش حضوری را ۶۵ میلیارد تومان اعلام کرد که در مجموع (نمایشگاه مجازی و حضوری) ۱۲۷ میلیارد تومان طی این چهار روز فروخته است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود. این رویداد به صورت مجازی نیز در book.icfi.ir در حال برگزاری است.
ارسال نظرات