
تازه ها

به گزارش بازارکار به نقل از موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، دکتر پندار طی نشستی مشترک با رئیس و اعضای موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: آشنایی و ارتباط من با موسسه به بیش از بیست سال گذشته بر میگردد و سازمانی که به نوع کارهای حوزه مسئولیت بنده در وزارت علوم نزدیک است موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی است. وجود گروههای پژوهشی همچون گروه اقتصاد آموزش عالی در موسسه و مطالعات قبلی صورت گرفته درباره موضوعات مختلف و همچنین مرجعیت آماری موسسه در حوزه آموزش عالی از جمله زمینههای موجود برای همکاریهای مشترک است.
دکتر پندار در ادامه با اشاره به جلسات مختلف برگزار شده با مدیران قبلی و فعلی موسسه گفت: مجموعه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم متقاضی ادامه همکاری با موسسه است و جداً هم علاقمند به اینکار هستیم و با توجه به مسئولیتهایی که مقام عالی وزارت برای حوزه اینجانب تعریف کردند و همچنین مسئولیتهایی که ذاتا برعهده ما است و اجرایی سازی آنها نیازمندکار فکری است، نظر بنده این است که می توانیم با همکاری مشترک این موارد را به سرانجام مطلوب برسانیم.
معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در حوزه داده های آماری آموزش عالی نیازمند این هستیم که بدانیم موسسه چه نوع داده هایی را جمع آوری می کند و این داده ها از چه نوع هستند و از این داده ها چه شاخص هایی را می توان استخراج کرد. چرا که در بند الف ماده ۹۶ قانون برنامه هفتم توسعه برای نخستین بار با دقت تکلیف شده که سازمان برنامه و بودجه با همکاری وزارتین علوم و بهداشت مدل اعتبارت تعریف و شاخص های عملکردی را مشخص و تدوین کند که این کار نیازمند تدوین آئیننامه ای بود که به عنوان یکی از اولین آئین نامههای مربوط به برنامه هفتم به تصویب هیئت وزیران رسید.
دکتر پندار ادامه داد: مدلهای مختلفی در این باره وجود دارد و ما نیز سعی کردیم با اصلاح برخی از آنها نسبت به اجرایی سازی آن اقدام کنیم، اما این مسیر سادهای نیست و ممکن است اصلاح این روند چند سال طول بکشد. چرا که وزارت علوم به عنوان یک دستگاه سیاستگذار نیاز به همکاری و اجرای مدل مشخص، متقن و کارشده توسط دانشگاهها و پژوهشگاهها خواهد داشت و باید از نظر ذینفعان نیز در این مورد بهرهمند باشد و در این راستا مدل مورد نظر در اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی در شیراز به بحث گذاشته شد و کارگروهی نیز در اینباره تشکیل شده است.
وی در ادامه به نقش موسسه در تدوین و اجرایی سازی این مدل اشاره کرد و گفت: هم در تدوین و اجرایی سازی مدل موسسه میتواند نقش ایفا کند و هم با توجه به دادههای موجود در موسسه میتوان از این داده ها در تنظیم شاخصهای مدل استفاده کنیم. مدلهایی که هم شاخصهای کمی و هم شاخصهای کیفی در آن قابل سنجش و اندازهگیری باشد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم بحث تامین مالی و تنوع در ایجاد درآمدهای پایدار را از دیگر تکالیف این معاونت دانست و ادامه داد: وزارت علوم تاکنون در این زمینه اقدام خاصی نکرده است و نیاز است نسبت به اجرایی سازی آن نیز اقدام شود.
وی از پیگیری ویژه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ایجاد خوابگاههای متاهلی نیز خبر داد و گفت: تکلیف ما این است که تا پایان برنامه هفتم احداث سی هزارواحد خوابگاه متاهلی را به نتیجه برسانیم و در این باره نیز اقدامات لازم در مورد نحوه تامین منابع مالی آن نیز صورت گرفته است.
معاون وزیر علوم؛ مسکن دانشگاهیان و تامین برق از طریق نصب پنلهای خورشیدی در دانشگاهها را از دیگر موارد در دست اقدام معاونت اداری و مالی وزارت علوم برشمرد.
دکتر علی خورسندی نیز در این نشست ضمن خیر مقدم برای حضور دکتر پندار و هیئت همراه ایشان به موسسه، گفت: موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزشعالی به مثابه یک موسسه مُعین حکمرانی آموزش عالی ایران، علی رغم اینکه به لحاظ تاریخی تقریبا همزاد وزارت علوم است و به عنوان تخصصی ترین مرجع آموزش عالی در دو بخش مطالعات آموزش عالی و آمار آموزش عالی است، ولی با کمترین نیروی انسانی و پایین ترین منابع مالی بالاترین و بیشترین خدمات را به آموزش عالی کشور ارائه می دهد و با عنایت به اساسنامه و شخصیت حقوقی مستقلی که این موسسه طبق قانون از آن برخوردار است، خدماتش در سطوح مختلف درون دستگاهی و بین دستگاهی و کل کشور است.
رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: این موسسه همچون گذشته، ارایه خدمات علمی و دادهای به مجموعه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع را از کارها و کارکردهای سازمانی خود میداند تا در نهایت در موفقیت و اثربخشی آموزش عالی و وزارت علوم سهم خودش را ایفا کند.
ارسال نظرات