السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۳۴۳
استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

دوقطبی‌سازی آفت جامعه ایران است / ضرورت حفظ روایت‌های متنوع و همبستگی اجتماعی

استاد دانشگاه علامه طباطبایی در اولین نشست از سلسله نشست‌های «همبستگی اجتماعی و دفاع ملی» با اشاره به اهمیت جلوگیری از دوقطبی‌سازی، بر لزوم بازخوانی روایت‌های جامعه نخبگی و مدنی و حفظ سرمایه اجتماعی تأکید کرد و خواستار توجه ویژه به نقش رسانه‌ها و انجمن‌های علمی در مستندسازی و انعکاس صداهای جامعه شد.
چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۴

به گزارش بازارکار، دکتر هادی خانیکی با تاکید بر اهمیت موضوع دوقطبی شدن جامعه افزود: فعالان جامعه مدنی در بسیاری از مواقع برای حضور در جمع دولتی ملاحظاتی داشتند و مسئولان حکومت نیز در طرف مقابل از نقش‌آفرینی مدنی فاصله می‌گرفتند اما در این میان خلق و کشف ظرفیت موجود اهمیت پیدا می‌کند وجنگ ناگهانی سبب می‌شود تا شرایطی ویژه برای همبستگی پدید آید.به گفته وی این همبستگی اجتماعی نیاز به شناخت دارد، روایتی که در جامعه نخبگی و جامعه مدنی ایران ساخته شد باید بازخوانی شود لذا ما نیاز به روایت داریم همان چیزی که نقطه قوت رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به بیگانگان است.

خانیکی ادامه داد: در روایت ما باید همه صداها شنیده شوند چرا که آنچه که اسرائیل و آمریکا را ناکام گذاشت، تمامیت ایران بود و همه ایرانیان توانستند این موفقیت را حاصل کنند و اکنون حفظ سرمایه‌ای که به وجود آمده است، وظیفه نهادهای حاکمیتی است و در این میان، باید فعالان بتوانند به شکل آزادانه روایت خود را داشته باشند و خوشبختانه تلاش‌های خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.

خانیکی ادامه داد: در همان روزی که جنگ شروع شد و رژیم صهیونیستی با به شهادت رساندن مقامات علمی و نظامی موضع خود را مشخص کرد اولین چرخش پارادایمی این بود که نهادهای اجتماعی و مدنی تصمیم گرفتند تا ببینند که چگونه می‌توانند به جای نقش صرف مدیریتی در این شرایط کمک‌کننده باشند.وی با اشاره به اهمیت خرد به عنوان گوهر کهن ایرانیان که در این جنگ نمود پیدا کرد افزود: این جنگ باعث شد تا مردم ایران در این شرایط به گوهر کهن خود بازگردند؛ زمانی برای نصب یک مجسمه در شهر مخالفت وجود داشت اما امروز می‌بینیم که شهرها از آرش کمانگیر و کاوه آهنگر و دیگر قهرمانان ملی پر شده است.این استاد دانشگاه با اشاره به شرایط تهران در زمان جنگ و بعد از آن افزود: با اینکه ما همواره از خلوت بودن تهران در روزهای عید نوروز لذت می‌بریم، الان می‌بینیم که دیدن شلوغی دوباره تهران چقدر لذت‌بخش است.

دکتر خانیکی تصریح کرد نگران نسل جدید جامعه ایران نباشید، ما باید نگران خودمان باشیم که هنوز با برخی کلیشه‌ها درگیریم. مبادا ما از جان تازه‌ای که در ایران دمیده شده عقب بمانیم. تمام حرف همین است.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائل در ارتباطات دانستن این موضوع است که رسانه در برابر سیاست و امنیت قرار نمی‌گیرد. یکی از نقص‌های ما در جنگ اخیر این بود که در کار مستندسازی و انتقال آن به افکار عمومی غفلت‌هایی صورت گرفت. باید به بزرگی و بزرگ‌منشی مردم توجه کرد.خانیکی در خاتمه گفت: اینکه انجمن جامعه‌شناسی اسرائیل از انجمن جهانی جامعه‌شناسی اخراج می‌شود موضوع مهمی است که باید در رسانه‌ها به آن پرداخته شود.

ارسال نظرات