بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۱۹۶۹
بر اساس گزارش‌ها تا پایان سال گذشته بیش از۱۵۴۰ دفتر کاریابی دولتی و خصوصی در کشور در حال فعالیت بوده‌اند و استان‌های تهران و خراسان رضوی بیشترین تعداد دفاتر کاریابی‌ را به خود اختصاص داده‌اند.
پنجشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۳

 

کاریابی‌ها و پاسخ به نیاز بازار کار

به گزارش بازارکار، طبق گزارش‌ها بیش از ۵۰ درصد نیروی کار مورد نیاز در کشورهای توسعه یافته توسط دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی‌ها جذب می شوند؛ بر همین اساس کاریابی‌ها سهم بسزایی در تامین نیروی کار مورد نیاز و معرفی فرصت‌های شغلی مناسب به جوانان و کارجویان دارند.

یافتن شغل توسط موسسات کاریابی باعث تسریع استخدام کارجویان در سراسر کشور و کاهش نرخ بیکاری در کل کشور می‌شود.یکی از مزایای موسسات کاریابی، برقراری ارتباط موثر میان کارجو و کارفرماست که نقش تاثیرگذاری در کاهش میزان نرخ بیکاری دارد.

وزارت کار در سال های گذشته موضوع شناسایی و ارائه فرصت‌های کسب و کار از طریق مراکز مشاوره شغلی و کاریابی‌ها را با هدف ایجاد شغل مناسب برای جویندگان کار در دستور کار قرار داده است.

در حال حاضر فرایند ثبت‌نام و جست و جوی شغل در کاریابی‌ها به این شکل است که کارجویان با مراجعه به مرکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی دولتی یا موسسات کاریابی خصوصی و غیردولتی،برابر نیاز کارفرما به هم معرفی می‌شوند و چنانچه به توافق برسند، مشغول به کار می‌شوند.

کاریابی‌ها و پاسخ به نیاز بازار کار

آخرین آمار از تعداد موسسات کاریابی‌ طبق اعلام مرکز برنامه‌ریزی وزارت کار از وجود ۱۳۰۰ کاریابی داخلی و ۱۹۸ کاریابی خارجی غیردولتی در کشور تا پایان سال ۱۴۰۱ حکایت دارد که با احتساب کاریابی‌های دولتی جمعا ۱۵۴۳ کاریابی دولتی و خصوصی را شامل می‌شود.طبق این گزارش تهران و خراسان رضوی بیشترین‌ تعداد موسسات و دفاتر کاریابی را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس اعلام محمود کریمی بیرانوند ـ معاون اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی - در حال حاضر به دلیل تقاضا در تمام استان‌های کشور کاریابی خارجی نداریم و نزدیک به ۱۸۵ مجوز کاریابی خارجی در ۲۰ استان کشور وجود دارد.

به گفته وی در صورتی که تخلفی در این‌ کاریابی‌ها صورت بگیرد مطابق با آیین‌نامه موجود در ادارات کار،هیات‌های فنی استانی و هیات فنی مرکزی برخورد خواهد شد.

در حال حاضر متقاضیان کاریابی‌های داخلی و خارجی می‌توانند به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار مراجعه و از طریق آن درخواست خود را ثبت کنند تا منجر به صدور مجوز شود.

سال گذشته آیین‌نامه کاریابی‌ها در هیات وزیران اصلاح و ابلاغ شد و در آن موارد مربوط به صدور، تمدید و ابطال مجوز کاریابی خارجی و داخلی در اختیار ادارات کار استان‌ها قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، فلسفه تاسیس کاریابی‌ها برقراری ارتباط میان کارجویان و کارآفرینان با کارفرمایان و پاسخگویی به نیاز بازار کار است.به اعتقاد کارشناسان، فعالیت موسسات و دفاتر کاریابی ضمن افزایش بهره‌وری و تعادل بخشی به بازار کار در تامین نیروی کار به کارفرمایان کمک می‌کند و از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی موجب کاهش نرخ بیکاری می‌شود.

ارسال نظرات