بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۲۰۰۵
رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری اولین اجلاس بهرهوری در این وزارتخانه از ۲۶ دی ماه در دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد و گفت: در این اجلاس سند نظام ارتقای بهرهوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (ناب) رونمایی میشود.
شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴

به گزارش  بازارکار، دکتر روح الله رازینی رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  و دکتر میر سامان پیشوایی رییس سازمان ملی بهره وری ایران  در نشست خبری اولین اجلاس بهره وری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تشریح اهداف و برنامه های برگزاری این اجلاس پرداختند.
رازینی در این نشست خبری با تصریح اینکه موضوع بهره وری در دوره جدید وزارت علوم در راستای سیاست های کلی دولت مورد توجه قرار گرفت و رییس جمهور هم روی این موضوع تاکید دارد. تصریح کرد: یکی از اقدامات انجام شده برگزاری نشست تخصصی با محوریت بهره وری است که ۲۶ و ۲۷ دی در دانشگاه علامه طباطبائی با شعار "دانشگاه نقش آفرین ایران بهره ور" و با حضور مدیران بخش بهره وری و عملکرد موسسات آموزش عالی و مدیران کشور برگزار می شود.
رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست که در سالن شهدای علمی این وزارتخانه برگزار شد، اهداف این اجلاس را برشمرد و گفت: اولین هدف تقویت گفتمان بهره وری در نظام آموزش عالی کشور و موسسات، هدف دیگر توجه به نقش وزارت علوم در بهره وری کشور، هدف سوم نیز توانمندسازی همکاران در شبکه بهره وری آموزش عالی است.
رونمایی از سند ناب با هدف ارتقای بهره وری عتف
رازینی افزود: در راستای هدف اول سند نظام ارتقای بهره وری عتف یا ناب تدوین شد و در روز اول اجلاس رونمایی می شود. برای هدف دوم هم امضای تفاهم نامه دانشگاه معین به صورت نمادین انجام می شود و در اولین گام پنج دانشگاه برتر با پنج دستگاه اجرایی تفاهم نامه همکاری امضا می کنند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها در دو سطح نقش آفرینی منی کنند، ادامه داد: نخست در سطح دستگاه های اجرایی و دیگری در سطح استان ها. دانشگاه های معین در ۹ استان تفاهم نامه همکاری با استان ها دارند و در دستگاه های اجرایی نیز در روز اجلاس اعلام می شود.
این مقام مسوول در وزارت علوم همچنین گفت: در این اجلاس برای توانمندسازی شبکه کارگاه های تخصصی و آموزش برنامه ریزی شده است تا با حضور استادان مجرب سازمان ملی بهره وری برگزار می شود تا این شبکه با رویکردهای بهره وری بیشتر آشنا شوند.
رصد و پایش فارغ التحصیلان دانشگاهی متناسب با رشته های آموزشی
وی اضافه کرد: اینکه چقدر آموزش عالی توانسته است نسبت به توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاهی اقدام کند بسیار مهم است، البته نظام عرضه ما هم باید یک نظام متناسب با بازار باشد، اما مجموعه نظام اداری و استخدامی ما هم باید متناسب با توانمندی فارغ التحصیلان باشد.
به گفته رازینی، مقام معظم رهبری هم بر این موضوع تأکید دارند و نظام ارتقا در دستگاه های مختلف باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته بخشی از بهره وری تابع انگیزه افراد است و باید بر روی این موضوع هم مطالعه دقیقی داشته باشیم اما بعضا فارغ التحصیلان ما توانمندی دارند اما انگیزه کافی ندارند.
 رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی عنوان کرد: ما تعدادی از مسائل بهره وری کشور و آموزش عالی را در سامانه نظام ایده ها و نیازها(سامانه نان) رونمایی کرده و در معرض دید کارشناسان و متخصصان قرار می دهیم تا نیازها و ایده های خود را مطرح کنند که البته یکی از نیازها بحث اشتغال است.
وی گفت: ما در آموزش عالی در حال رصد و پایش هستیم که بدانیم چقدر از فارغ التحصیلان متناسب با آموزشی که دیده اند به کار گیری می شوند و چقدر در حوزه های غیرمرتبط به کار گرفته شدند.
پنج دانشگاه اصلی کشور با پنج دستگاه اجرایی تفاهم نامه منعقد می کنند
وی تأکید کرد: در راستای هدف اول بحث سند نظام ارتقای بهرهوری عتف را در نظر داریم، این سند با همکاری سازمان ملی بهره وری تدوین شده تا موضوع بهرهوری در وزارت علوم مورد توجه قرار بگیرد که در روز اجلاس از این سند رونمایی می شود.
رازینی عنوان کرد: به صورت نمادین و اولین گام پنج دانشگاه اصلی کشور با پنج دستگاه اجرایی تفاهم نامه معین بهره وری منعقد می کنند که قرار است این موضوع در اجلاس به صورت نمادین شکل بگیرد، اما در آینده این امر توسعه می یابد.
رازینی تصریح کرد: نظام انگیزشی هم مهم است و برای این منظور برای موثرتر شدن بهره وری در سند ناب بخشی هم به تشویق فعالان این حوزه اختصاص دارد.
وی در مورد دانشگاه هایی که با دستگاه های اجرایی برای ارتقای بهره وری آن دستگاه تفاهم نامه همکاری امضا می کنند، گفت: قرارا است دانشگاه تهران با وزارت تعاون، دانشگاه علم و صنعت با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبائی با وزارت اقتصاد و دارایی، دانشگاه شهید بهشتی با وزارت نیرو، دانشگاه تربیت مدرس با وزارت جهادکشاورزی تفاهم نامه امضا کنند.
ارتقای بهره وری در برنامه هفتم توسعه اولویت است
رییس سازمان ملی بهره وری ایران نیز در این نشست با تعریف موضوع بهره وری گفت: در بند اول سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه، هدف اصلی این برنامه تحقق رشد اقتصادی مبتنی بر افزایش بهره وری کل عوامل تولید عنوان شده است، ارتقای بهره وری در کشور در پنج سال آینده اولویت است و همه نهادهای دولتی و خصوصی باید برای تحقق این هدف تلاش کنند.
پیشوایی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی باید در چهار مولفه شامل منابع انسانی، سرمایه، علم فناوری و مدیدیت به موضوع بهره وری بپردازند و آن را در نظر بگیرند. بنابراین انتظار می رود که در این چهار عنصر در دستگاه هایاجرایی تحولی را در پنج سال آینده شاهد باشیم تا یک سوم از رشد افتصادی را از محل بهره روری کسب کنیم.
وی همچنین اظهار داشت: یکی از حوزه هایی که نقش کلیدی محوری و زیرساختی برای بهره وری دارد، حوزه علوم، تحقیقات و فناوری است که هم یک نقش درونی و هم یک نقش فرابخشی ناظر به سایر دستگاه ها دارد، زیرا اگر درست کار کند بقیه حوزه ها هم ارتقا می یابند. بر همین اساس هم رئیس جمهور تکلیف کردند دانشگاه ها هم نسبت یا بهره وری خود و هم نسبت به سایر حوزه ها دغدغه داشته باشند.
اولین اجلاس بهره وری در وزارت علوم روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۲۶ و ۲۷ دی ماه) در دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی با شعار دانشگاه نقش آفرین، ایران بهره ور برگزار می شود.
 

ارسال نظرات