بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۵۰۵۴
ظرفیت‌های مردمی‌سازی و وعده‌های ۱۴۰۳ را از برخی مسئولان از جمله معاون استاندار خراسان رضوی، اعضای شورای شهر مشهد، مدیر شرکت پشتیبانی امور دام، رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و یکی از نمایندگان منتخب مجلس آینده پیگیری کردیم.
پنجشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳

به گزارش بازارکار از قدس خراسان، در دو روز گذشته دو گزارش قدس برای پیگیری تحقق شعار سال در استان خراسان رضوی با عنوان‌های «برنامه سازمان‌ها برای مشارکت مردم در جهش تولید چیست؟» و «ظرفیت‌های مردمی‌سازی در سازمان‌ها چیست؟» منتشر شد، در آن گزارش‌ها تأکید کردیم در سال جاری یکی از جدی‌ترین دغدغه‌های قدس خراسان مطالبه‌های پیگیرانه در زمینه حل مسائل تخصصی اداره‌ها با اولویت دادن به نقش مردم در این ارگان‌هاست.
این سومین گزارش در این خصوص و قرار است به بخشی از اقدام‌های دیگر نهادها و ارگان‌های مختلف استان در راستای تحقق شعار سال و وعده‌هایی که به منظور حل یک مسئله از شبکه مسائل مجموعه خودشان دارند، بپردازیم. 
اقدام‌هایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس خراسان عنوان کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی مهم‌ترین مسئله و اولویت ما مسئله آسیب‌های اجتماعی است، برخی اقدام‌ها و تمهیداتی در خصوص این آسیب‌ها از سال گذشته آغاز شده و در سال ۱۴۰۳ هم باید تداوم یابد. نخستین اقدام این است که به دستور وزیر کشور شوراهای اجتماعی استان‌ها باید با محوریت استانداران به صورت منظم و عملیاتی تشکیل شود. همچنین در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ما به سه طرح و ابتکار رسیدیم که یکی از آن‌ها طرح «پیوند ماندگار» است.
حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد در خصوص این طرح توضیح داد: پیوند ماندگار شامل آموزش‌های حین ازدواج برای نومزدوجین مشهدی است. ما در استان سالانه حدود ۴۰هزار ازدواج داریم که ۲۰هزار مورد آن مربوط به شهر مشهد و مابقی مربوط به سایر شهرستان‌هاست. با تفاهم و همکاری که میان دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری، آستان قدس رضوی، شهرداری و استانداری صورت گرفته قرار شد در مرحله نخست همه ۲۰ هزار زوج مشهدی از آموزش‌هایی که از سوی مرکز امور خانواده و زنان آستان قدس رضوی، مرکز مشاوره آستان قدس رضوی و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری ارائه می‌شود بهره‌مند شوند. امیدواریم با اجرای این طرح اقدام مؤثری در راستای تعالی و تحکیم خانواده‌ها با آثار و برکاتی مانند فرزندآوری و کاهش طلاق اتفاق بیفتد.
وی افزود: با حمایت ویژه ریاست کل دادگستری استان قرار شد در ۲۰دستگاهی که بیشترین فراوانی مخاطبان و کارکنان را دارند شورای صلح و سازش تشکیل شود. هدف اصلی و محوری این شوراها فعال کردن دستگاه‌ها در مباحث حوزه خانواده‌های کارکنانشان با اقدام‌هایی همچون آموزش، حمایت، راهنمایی، مشاوره و نیز مداخله‌گری در کاهش آسیب طلاق است. در همین راستا و بنا بر دستور رئیس کل دادگستری استان اگر از میان کارکنان این دستگاه‌ها کسی متقاضی طلاق باشد دادگاه‌ها درخواست آن‌ها را نخواهند پذیرفت و کارشان به همین شوراهای صلح و سازش محول می‌شود. این موضوع اقدام مبارکی است؛ چراکه این کم‌توجهی که ساختارهای اداری به مباحث خانواده داشتند بازنگری می‌شود و موجب می‌شود ما مسائل خانواده را الزاماً از طریق مراجع قضایی پیگیری نکنیم بلکه همه دستگاه‌ها باید نسبت به این موضوع دغدغه و مأموریت داشته باشند.
گنابادی‌نژاد اضافه کرد: سومین اقدام در خصوص آسیب‌های اجتماعی با دستور استاندار به صورت آزمایشی در سال گذشته آغاز شد و در سال ۱۴۰۳ به طور کامل و دقیق انجام می‌شود و آن هم اضافه شدن شاخص‌های عملکرد حوزه خانواده به تست‌های ارزیابی دستگاه‌هاست. این شاخص‌ها در سه موضوع ازدواج، فرزندآوری و طلاق است.
وی در ادامه به طرح «پیشران اجتماعی محلات» اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدام‌هایی که در حوزه خانواده و اعتیاد با مشارکت بهزیستی، شهرداری مشهد و تشکل‌های استان انجام دادیم با عنوان طرح پیشران اجتماعی محلات است که به صورت نمونه در هشت محله ظرفیت‌های محلی و مردمی برای پیشگیری و درمان حوزه طلاق و اعتیاد بسیج می‌شوند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: در حوزه زیارت مهم‌ترین مسئله ما این است که ظرفیت‌های استان در حوزه زیرساخت‌ها، امکانات و مقدورات متناسب با ظرفیت حضور زائران حضرت رضا(ع) در شهر مشهد نیست.
گنابادی‌نژاد در ادامه گفت: در یکی دو سال گذشته دو اتفاق خوب در این زمینه افتاده است؛ یکی اینکه کارگروه ملی زیارت ارتقا پیدا کرد، در دولت‌های قبلی مسئولیت این کارگروه در حد رئیس دفتر رئیس‌جمهور بود و اهتمام جدی در برگزاری و پیگیری مصوبات آن نبود اما با دغدغه‌ای که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در مسئله زیارت دارد در این دولت کارگروه ملی زیارت ارتقا پیدا کرد و مسئولیتش مستقیم با رئیس جمهور است و در غیاب وی معاون اول ایشان عهده‌دار این مسئولیت است.
وی افزود: یکی دیگر از اتفاق‌های خوب این حوزه این بود که مصوبات کارگروه ملی زیارت به منزله مصوبات هیئت وزیران است و به صورت دائمی لازم الاجراست و نیازی نیست دوباره در آن مورد مصوبه بگیریم، به عنوان نمونه قرار شد شهرداری تهران معین استان خراسان در پشتیبانی‌های مورد نیاز برای حضور زائران در مشهد باشد یا اینکه برخی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها در تأمین برخی موارد مورد نیاز زائران کمک کنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: از دیگر اتفاق‌های خوبی که در حوزه زیارت داشتیم در حوزه دیپلماسی زیارت بود که به برکت اربعین امام حسین(ع) بین سه کشور ایران، عراق و افغانستان افتاد و آن لغو ویزا برای زائران اربعین است و در ادامه این موضوع ما توانستیم موافقت دولت برای لغو روادید زائران پنج کشور به ایران را بگیریم. یک مصوبه‌ای داریم در کارگروه ملی زیارت که بر اساس آن بتوانیم مجموعه مسائل و تسهیل‌گری‌هایی که زائران خارجی حضرت رضا(ع) دارند با کمک وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌ها احصا کنیم تا کارگروهی که در وزارت خارجه برای این موضوع تشکیل شده بتواند برای رفع آن‌ها چاره‌اندیشی لازم را داشته باشد.
مشارکت مردم برای تأمین گوشت قرمز با قراردادهای دام امانی
سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام خراسان رضوی نیز اظهار کرد: شرکت پشتیبانی امور دام کشور در گذشته گوشت قرمز و مرغ منجمد مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها، مراکز شبانه‌روزی و مراکز درمانی، نظامی و انتظامی را تأمین می‌کرده است.
حمید فخر رحیمی با بیان اینکه قراردادهای خرید دام سبک و سنگین در گذشته به ‌صورت پیش‌خرید در استان خراسان بزرگ منعقد می‌شد، افزود: قرارداد حدود ۴۰۰ هزار رأس دام سبک به ‌صورت امانی منعقد می‌شده است و با تحویل و کشتار، حدود ۴۰ درصد قراردادها تسویه می‌شد که این امر تداوم دامداری و اشتغال برای تولیدکنندگان را فراهم می‌کرد.
وی خاطرنشان کرد: تداوم تولید قراردادی با مشخص شدن درصد برگشت گوشت سبب تقویت اتحادیه دامداران، اتحادیه عشایری و گاوداران استان، جلوگیری از واردات بی‌رویه گوشت و واردات دام زنده سبک و سنگین برای پرواربندی می‌شود که افزایش تولید و مشارکت در جهش تولید را به‌دنبال دارد.
سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام خراسان رضوی نتیجه تداوم تولید را ایجاد اشتغال روستایی و عشایری دانست و تصریح کرد: این اداره‌ کل برای تولید دام سبک و سنگین با انعقاد قراردادهای پیش‌خرید و پیش‌پرداخت، پول و نهاده‌ها را براساس قرارداد دام امانی به‌ صورت کامل به دامداران فروشنده پرداخت کرده و دام را به ‌صورت امانی به افرادی که دام نداشته‌ و یا کمتر از ظرفیت مرتع و تولیدات علوفه دام داشته‌اند، تحویل داده است، سپس پس از یک دوره زمانی ۱۲۰ روزه با کشتار ۳۰ تا ۴۰ درصد از دام خود با شرکت تسویه حساب می‌کردند.
فخر رحیمی  اضافه کرد: از محل گوشت‌های استحصالی نیاز مراکز آموزشی دانشگاهی، درمانی، نظامی و انتظامی تأمین می‌شد و تأمین نیاز این مصرف‌کنندگان عمده سبب تنظیم بازار برای مصرف‌کنندگان خرد می‌شد، تأمین گوشت کالابرگی نیز از همین تولیدات صورت می‌گرفت.
وی یادآور شد: میزان خرید امانی در خشکسالی برای دام سبک حدود ۴۰۰ رأس و دام سنگین یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تن بوده‌ است.
سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام خراسان رضوی درباره برنامه‌های کاربردی این اداره کل در سال جاری گفت: فروش نهاده‌ها به‌صورت مدت‌دار و با زمان‌بندی مشخص و هماهنگ با زمان عرضه دام و محصولات دامداران و مرغداران، تأمین دام زنده مولد از استان‌هایی با شرایط اقلیمی مناسب به‌صورت تأمین دام در قالب قراردادهای دام امانی، دادن مابه التفاوت دلار نیمایی و دلار آزاد به تولیدکنندگان داخلی برای واردات دام مولد زنده به‌جای گوشت، فراوری آلایش خوراکی و غیرخوراکی و صادرات آن برای کاهش قیمت تولیدات، تأمین نیاز نهاده‌ها از مرزهای شمالی و کاهش هزینه‌ها و قبول چک صیادی و سفته به‌عنوان تضمین از جمله برنامه‌های کاربردی ما در سال جاری است.
فخر رحیمی اظهار کرد: از جمله چالش‌های این اداره کل این است که سیاست‌گذاری‌ها و اعتبارات توسط مرکز و به ‌صورت کشوری ابلاغ شده و امکان تحقق اهداف استانی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت طرح برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) می‌توان دام سبک را تأمین و در اختیار افراد مستعد و نیازمند قرار داد، عنوان کرد: اگر فرایند توزیع نهاده‌ها به صورت مدت‌دار ادامه یابد، تولیدکنندگان به فکر تأمین دام زنده از استان‌های غربی و تولید بیشتر خواهند بود.
پارک‌های بانوان در مشهد توسعه می‌یابد
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد هم از وعده برای توسعه پارک‌های بانوان در سطح این کلانشهر خبر داد و گفت: پارک بانوان بوستان بسیج امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.
فاطمه سلیمی افزود: در حال حاضر دو بوستان بانوان شهربانو در وکیل‌آباد و کوهسنگی به بهره‌برداری رسیده است، برای ایجاد پارک بانوان در بوستان کرامت در شهرک رجایی ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته‌ایم. علاوه بر این بوستان طرق و بوستان آفتاب در منطقه قاسم‌آباد و مجموعه ورزشی چندمنظوره برای بانوان کنار بوستان شهربانو در وکیل‌آباد را نیز در دستور کار داریم که ممکن است افتتاح برخی از این بوستان‌ها در سال ۱۴۰۴ انجام شود.
وی با تأکید بر خانواده‌محور شدن بودجه شهرداری گفت: سرانه رفاهیات باید برای خانواده‌ها به شکلی باشد که خانواده‌ای که فرزند بیشتر دارد نباید هزینه‌هایش افزایش پیدا کند، ما این موضوع را هم برای بیمه تکمیلی فرزندان کارگران شهرداری در نظر گرفتیم و هم سعی کردیم در ارائه خدمات به شهروندان این موضوع را لحاظ کنیم.
سال ۱۴۰۳ کار قاچاقچی‌ها سخت می‌شود
دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: پیگیر تکمیل و تقویت سامانه‌ها مانند سامانه جامع تجارت و نیز تقویت بسترهای پایش و نظارت بر مبادی ورودی مرزها و آموزش دستگاه‌های نظارتی و تبلیغات هوشمندانه است.
حسین دشتبان در خصوص اهمیت تبلیغات هوشمندانه در مبارزه با قاچاق بیان کرد: اطلاع‌رسانی در خصوص کالاهای سلامت‌محور به جامعه خیلی مهم است اینکه مردم با روش‌های تشخیص داروها و کالاهای سلامت‌محور آشنا باشند و موارد تقلبی را گزارش کنند یک موضوع مهم در جلوگیری از گسترش قاچاق در جامعه است.
وعده‌های عضو شورای شهر مشهد برای حاشیه شهر در سال ۱۴۰۳
رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر مشهد که سمت دیگرش در شورای شهر مشهد ریاست کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس است نیز در خصوص وعده‌هایش برای سال ۱۴۰۳ گفت: ابلاغ طرح تفصیلی توس و حذف معابر خاکی در محدوده منفصل توس از جمله اقدام‌هایی است که در سال ۱۴۰۳ به نتیجه خواهد رسید.
مجید طهوریان عسگری ادامه داد: همچنین پروژه‌های پیاده‌روسازی بولوار توس و ایجاد خط بی‌آرتی در این منطقه از دیگر برنامه‌هایی است که در سال جدید آغاز می‌شود.
آغاز پروژه پل سوم شهید فهمیده، ساخت مجموعه ورزشی اسماعیل‌آباد، ساخت دوربرگردان ابوطالب شمالی، دو پروژه ساخت استخر شهید نظام‌دوست و شهید نامی و همچنین ایجاد دسترسی خدربیگ برای حل مشکلات تردد در این منطقه حاشیه‌ای شهر از دیگر وعده‌های این عضو شورای شهر مشهد برای سال ۱۴۰۳ بود.
ساختار اقتصادی خصوصی و مردمی خراسان رضوی متناسب با شعار سال
میثم ظهوریان، منتخب حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در استان و شهر مشهد زنجیره‌های اقتصادی مانند زنجیره زیارت، گردشگری، صنایع غذایی و سایر موارد را داریم که عمدتاً این مزیت‌ها توسط بخش خصوصی تعریف شده، بنابراین یکی از استان‌هایی هستیم که اگر برنامه‌ریزی در این حوزه وجود داشته باشد به خوبی می‌توانیم شعار سال را محقق کنیم.
خبرنگار: معصومه مؤمنیان -فریده خسروی

ارسال نظرات