تازه ها
همه چیز در مورد راهاندازی کسبوکار
همانطورکه پیش از این گفتیم، راه اندازی کسبوکار سخت است و برای شروع باید خود را آماده مشکلات احتمالی کنید؛ خصوصا اگر به دنبال این باشید که برند (Brand) خود را جهانی کنید. بسیاری از افراد گمان میکنند، تنها با مطالعه در این حوزه میتوانند کار خود را به صورت اصولی شروع کنند، در صورتی که اینگونه نیست. شما باید میزان آگاهی خودتان را درباره همه چیز راهاندازی کسبوکار بالا ببرید تا در این مسیر مؤفق شوید. اما نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت اصولی کدامند؟ در ادامه با آنها آشنا میشوید.
اطلاعات درباره نوع کسبوکار
هنگام راهاندازی هر پروژهای، آشنایی با ماهیت آن خیلی مهم است. انتخاب نوع فعالیتی که قصد گسترش و توسعه آن را دارید، بیانگر اهداف، علایق و ارزشهای شماست. این یکی از نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت اصولی است که باید مدنظر داشته باشید.
اگر دقیقاً بدانید چه میخواهید، مطمئناً ایدههای خلاقانه و کاربردی را پیدا میکنید. شما باید اطلاعات زیادی راجع به نوع کسبوکاری که قصد راهاندازی آن را دارید، کسب کنید. این اطلاعات را میتوانید با مطالعه کتابها و مقالات، شرکت در دورههای آموزشی یا صحبت با کارآفرینان موفق مرتبط با حوزه موردنظر به دست بیاورید.
جمعآوری ایده خلاق
در این مرحله شما باید هر ایدهای که در سر دارید را به ترتیب اهمیت، دستهبندی کنید. بعد از آن، تکتک آنها را ارزیابی کرده و خوب راجع به آنها تحقیق کنید تا مطمئن شوید که بهترین و نابترین ایدهها را انتخاب کردهاید. هر چقدر اطلاعات بیشتری درباره رقبا و نقاط قوت و ضعف آنها، همچنین نیاز بازار داشته باشید، ضریب ریسک پایین میآید و احتمال اینکه میانه راه با مشکل مواجه شوید نیز کمتر میشود.
انتخاب نام تجاری
شاید برایتان جالب باشد که انتخاب نوع برند یا نام تجاری برای هر پروژهای، یکی از نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت اصولی است. ثبت یک نام تجاری مناسب برای راهاندازی هر کسبوکاری ضروری است که اغلب افراد آن را نادیده میگیرند.
زمانی که کسبوکار شما، اسم برند داشته باشد، قابل اعتماد و اعتبار خواهد بود. این نام به مانند امضای شما، اعتبار و ارزش دارد و در ذهن مخاطب میماند و حک میشود.
دریافت مجوز
برای راه اندازی یک کسبوکار و ساختن یک برند، فرقی نمیکند از کدام نوع باشد، گرفتن مجوز ضروری است. تنها در صورت داشتن مجوز است که فعالیت شما مشروع و قانونی به حساب میآید. برای اینکار شاید لازم باشد، شرایط خاصی داشته باشید یا مدارک ویژهای را تهیه کنید. این مجوزها برای تمامی فعالیتها اعم از صنوف و مشاغل صادر میشوند که شامل جواز کسب، پروانه کسب، پروانه بهرهبرداری و ... هستند.
آشنایی با مخاطبان هدف
باید به اندازه کافی و دقیق مخاطبان خود را بشناسید تا درکی از نیازها، خواستهها و علایق آنها به دست آورید. مخاطبان و مشتریان در واقع، ستونهای اصلی مؤفقیت کسبوکار شما محسوب میشوند. شاید بپرسید که چگونه میتوان به درک جامعی از مخاطبان رسید؟ برای این کار شما باید، تحقیقات بازار انجام دهید.
تحقیقات بازار مواردی از قبیل سن، جنس، تحصیلات، شغل، علایق، نیازها و خواستههای مخاطبان را شامل میشود. راه دیگری که شما را به شناخت درباره مخاطبان راهنمائی میکند، استفاده از ابزارهای آنلاین است. با نظرسنجیها، گروههای مجازی و شبکههای اجتماعی میتوانید به شناخت کلی درباره مخاطبان و نیازهای آنها برسید. در همین مسیر، استفاده از مشاوره کسب و کار آنلاین، استراتژیهای مناسب برای آشنایی بیشتر مخاطب، جذب و در نهایت فروش مضاعف را به شما ارائه میدهد.
فراهمکردن سرمایه لازم
راهاندازی یک کسبوکار بدون سرمایه امری محال و غیرممکن است. اهمیت این موضوع به قدری است که به عنوان اولین قدم مهم در مسیر کارآفرینی شناخته میشود. در واقع، میتوان سرمایه را به سوخت یک موتور محرک تشبیه کرد که بدون آن، حتی بهترین و خلاقترین ایدهها نیز راه به جایی نمیبرند.
هر کسبوکاری نیاز به سرمایه دارد و اگر فکر میکنید که تأمین این سرمایه برایتان کمی سخت است، میتوانید روی حمایت افراد سرمایهگذار یا وامهای بانکی حساب باز کنید. در هر حال، کمبود سرمایه نباید مانع تلاش شما برای نیل به اهدافتان باشد.
تنظیم برنامه مدیریت مالی
برای اینکه دقیقاً بدانید چه مقدار هزینه کردهاید و چقدر سود داشتید، باید ابتدا برنامه مدیریت مالی برای کسبوکارتان تنظیم کنید. زمانی که به طور واضح درآمد و هزینهها را مشخص کنید، راحتتر میتوانید اوضاع مالی کسبوکارتان را تجزیه و تحلیل کرده و برای آینده برنامهریزی داشته باشید.
در واقع برنامه مدیریت مالی، یک سند زنده است که باید به طور مرتب نظارت و بهروزرسانی شود. کوچکترین تغییر در روند مالی کسبوکار، ممکن است روی کل برنامه تأثیر قابل توجهی بگذارد.
مشخصکردن اهداف و برنامهها
یکی از نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت اصولی که خیلی از افراد به آن توجهی نمیکنند، مشخصکردن اهداف، برنامه و نقشه راه است. با داشتن یک طرح کلی از کسبوکار، همواره به شما یادآوری میشود که هدف چه بوده و چه کارها و برنامههایی باید در جهت پیشبرد آن انجام گیرد. سازمان Digital به عنوان یک گزینه منسجم و کارآمد در این میان نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
مطالعات نشان داده است که کسبوکارهایی که از سازمان دیجیتال استفاده میکنند، احتمال موفقیت بیشتری دارند، چرا که پلتفرم مناسب برای ارتباط و همکاری بین اعضای تیم را فراهم میکند و باعث میشود تا روابط کارآمدتر و مؤثرتری با یکدیگر برقرار کنید.
زمانبندی مناسب برای تولید و فروش محصول
از دیگر موارد و نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت آنلاین، شناختن زمان مناسب برای تولید محصول و ورود به بازار است. زمانی را انتخاب کنید که اقتصاد جامعه روند روبهرشدی دارد و مردم نیز تمایل به خرید داشته باشند. اقتصادی که در حال رکود باشد، مسلماً مردم نیز نیازی به خرید کالاهای غیرضروری نخواهند داشت.
با این توصیف، شناخت بازار، مؤلفه مهمی است که باید آن را در نظر داشت. تا حد امکان رقبای خود را شناسایی کنید و از محصولات و خدماتی که تولید میکنند، خبر داشته باشید. این کار به شما کمک میکند تا نقاط قوت و ضعفی که در مقایسه با رقبا دارید را بهتر بشناسید.
برنامه مناسب برای بازاریابی
اگر بهترین ایدهها و نابترین آنها را هم برای کسبوکارتان به کار بگیرید، اما بازار خوبی برای فروش آنها نداشته باشید، تمام زحمات شما بیهوده خواهد بود. در دنیای رقابتی کنونی، داشتن یک برنامه بازاریابی قوی از ضروریات کار است. این نکته از نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت اصولی است که باید سرلوحه کارتان قرار گیرد. روشهای متعددی برای بازاریابی محصول وجود دارد که هر کدام از آنها ویژگیها و مزایای خاص خودشان را دارا هستند. بازریابی ایمیلی، شبکهای، دیجیتالی و ... از جمله این موارد هستند.
استفاده از مشاورههای تخصصی
اگر در راهاندازی کسبوکار، نحوه تبلیغات یا تأمین سرمایه با مشکلی مواجه شدید، نباید ناامید شده و از ادامه راه منصرف شوید. خبر خوب اینکه مشاوران و متخصصان زیادی هستند که میتوانید از آنها کمک بگیرید. شرکت مشاوره سیستمسازی مآدیکو، یکی از همین مجموعهها است که تیمی متشکل از بهترین مشاوران تخصصی را در حوزههای کاری مختلف گرد هم آورده است. این افراد از وضعیت بازار، زمان رکود و رشد آن بیش از شما آگاهی دارند، بنابراین میتوانند در مسیر بازاریابی، برندسازی، تبلیغات، تامین سرمایه، مدیریت مالی و از همه مهمتر مشاوره در زمینههای لازم به شما کمک کنند.
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم تا نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار به صورت اصولی را برای شما بازگو کنیم. رعایت این نکات، پیشنیاز راهاندازی هر کسبوکاری است. به عنوان نکته پایانی باید بگوئیم که مشاورههای تخصصی، میتوانند شما را در این مسیر یاری کنند.
ارسال نظرات