بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۰۰۱۴
بررسی‌ها نشان می‌دهد که گرایش مردم و به ویژه جوانان جویای کار به فراگیری فنون و مهارت‌های حرفه‌ای بیشتر شده است به گونه‌ای که ظرف سه ماهه نخست امسال ۴۵۰ هزار نفر اهالی نقاط مختلف کشور از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شدند
چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰

اطلاعات نوشت: کارآفرینان و مهارت جویان نمونه کشور در مراسم جداگانه‌ای به مردم معرفی می‌شوند و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

همزمان با هفته ملی مهارت در مراسم ویژه‌ای با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالان و پیشکسوتان مهارت‌آموزی، خیرین مهارت ورزی، سفیران مهارت و بنگاه‌های اقتصادی سرآمد در حوزه مهارت‌آموزی تقدیر به عمل آمد.

مهرداد عظیمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در آئین سومین جشنواره ملی مهارت گفت: واسپاری خدمات مهارت آموزی به بخش خصوصی موجب توسعه خدمات این حوزه در سطح کشور شده است.

به گفته وی ظرف سه سال اخیر این سازمان تلاش کرد حوزه مدیریتی خود را به مردم بسپارد و در این راستا ۳۶ هزار مجوز جدید آموزشگاه آزاد برای آموزش انواع فنون و مهارت‌های حرفه‌ای در کشور صادر شده است. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اضافه کرد: با تصویب نهایی اساسنامه این سازمان در مجلس شورای اسلامی، بستر لازم برای توسعه خدمات مهارت آموزی در کشور فراهم شده است.

عظیمی گفت: این اساسنامه در ۱۵ بند تصویب شده و بزودی مسیر تحولی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور را تسهیل خواهد کرد.

وی افزود: به موازات این اقدامات حقوقی، راهبرد دیپلماسی مهارت به توسعه روابط فنی و حرفه‌ای با دیگر کشور‌ها کمک کرده است و خوشحالیم که اکنون درخواست‌های متعددی از کشور‌های دیگر برای ارائه خدمات آموزشی داریم.

عظیمی گفت: به تازگی وارد حوزه مهارت ورزی هوش مصنوعی شده ایم و پریروز ۳۱ کارگاه آموزش فنون هوش مصنوعی در کشور افتتاح شد.

گزارش خبرنگار ما می‌افزاید، گرایش مردم و به ویژه جوانان جویای کار به فراگیری فنون و مهارت‌های حرفه‌ای بیشتر شده است به  گونه‌ای که ظرف سه ماهه نخست امسال ۴۵۰ هزار نفر اهالی نقاط مختلف کشور از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شدند.

سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در هدفگذاری جدید خود به دنبال متقاضیان مهارت آموزی، مشمولان بیمه بیکاری، آسیب دیدگان اجتماعی (خانواده‌های آسیب دیده از اعتیاد)، افراد دارای معلولیت، پناهندگان و اتباع خارجی، دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، دانش آموزان، دانشجویان، زنان خانه دار، زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده‌های‌شان، زندانیان، ساکنین سکونتگاه غیر رسمی، ساکنین مناطق روستایی، ساکنین مناطق محروم مرزی، سربازان وظیفه، شاغلین بنگاه‌های اقتصادی، عشایر، کودکان کار و خیابان و معتادین بهبود یافته، برای ارائه خدمات آموزشی است.

طبق ارزیابی‌های صورت گرفته از گرایش‌های متقاضیان کار برای آموزش‌های حرفه‌ای، فنونی نظیر لینوکس، طراحی صفحات وب، آبیاری باغات و مزارع، اجرای عملیات آبیاری غلات و حبوبات و گیاهان علوفه‌ای، اجرای فیبر نوری، تخمیر نان و تولید مخمر، تعمیر سخت افزار و نرم افزار ECU خودرو‌های ایرانی، تعمیرکار ماشین آلات راهسازی و ساختمانی، تعمیرکار ماشین آلات صنعتی سبک و سنگین، تعمیرکار ماشین آلات کشاورزی، تولید کننده نشاء و قلمه گیاهان دارویی، تولیدکننده فرآورده‌های منجمد لبنی (بستنی)، جوش سر به سر میلگرد به روش فشاری گازی، خمیرگیری نان حجیم و نیمه حجیم، ساخت قطعات فلزی و ماشین کاری، طراحی و دکوراسیون داخلی چوبی با کمک نرم افزار، عایق کاری حرارتی و فروشنده اینترنتی از رشته‌های پر طرفدار متقاضیان مهارت آموزی در بخش دولتی است؛ بنابراین گزارش نازک دوز زنانه، برقکار ساختمان، تعمیرکاراتومبیل‌های سواری بنزین، کاربر ICDL، تعمیرکاربرق خودرو، برقکار صنعتی جوشکارسازه‌های فولادی با فرایند SMAW، مانتو دوز، آرایشگر و پیرایشگر مو (مردانه)، تعمیرکار اتومبیل‌های سواری بنزینی، دوزنده لباس بدون الگو، متصدی خدمات حفاظتی و مراقبتی، نصاب وتعمیرکار کولر‌های گازی پنجره‌ای و اسپلیت، سرویس و نگهداری خودرو، قالیباف ترکی (گره متقارن)، تون اپ (تنظیم کارموتور)، پرورش دهنده قارچ دکمه ای، برقکار ساختمان و پرورش دهنده زنبور عسل نیز از رشته‌های پرمخاطب در بخش غیردولتی هستند.

امید ملک مدیرکل دفتر توسعه نهاد‌های کارآفرینی و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همین ارتباط به خبرنگاران گفت: به دنبال تشویق جامعه جوان کشور به فراگیری فنون مهارتی و ایجاد باشگاه کارآفرینان نوجوان در کشور هستیم.

ملک گفت: باشگاه کارآفرینان نوجوان می‌تواند در تربیت نیروی انسانی ماهر مؤثر باشد و اشتغال پذیری آنان را در باز کار بیشتر کند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های مهم و اساسی در توسعه و ترویج کارآفرینی، آموزش و تقویت مهارت‌های نرم و پرورش تفکر خلاق و ایجاد نگرش کارآفرینی و ارزش آفرینی در نوجوانان است. ما باید بتوانیم نیرویی تربیت کنیم که به راحتی و سهولت بتواند جذب بازار کار و در موقعیت شغلی خود تثبیت شود.

ملک تاکید کرد: به دنبال شناسایی استعداد‌های نهفته، خلاق و افراد نوآوری باید باشیم که بتوانند برای خود کسب و کار مناسبی راه اندازی کنند.
مدیرکل دفتر توسعه نهاد‌های کارآفرینی و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: باشگاه کارآفرینان نوجوان که به تازگی در کشور پایه ریزی شده، ارائه آموزش مهارت‌های نرم کارآفرینانه در مدرسه را جهت ایجاد، تقویت رویکرد و نگرش خلاقانه و نوآورانه در نوجوانان را که جز شاخص‌های سیزده گانه دیده‌بان جهانی کارآفرینی است دنبال می‌کند.

ملک تصریح کرد: اثربخشی این دوره‌ها ارزیابی خواهد شد و استان‌هایی که در زمینه اجرای باشگاه کارآفرینان نوجوان از لحاظ کمی و کیفی عملکرد مطلوبی داشته باشند تشویق خواهند شد.

ارسال نظرات