بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۰۲۳۴
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم مأموریت پارک‌های علم و فناوری برای توسعه اقتصاد پایدار کشور را تشریح کرد.
دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳

به گزارش بازارکار به نقل از سینا از روابط عمومی وزارت علوم، سجاد محمدعلی نژاد عنوان کرد: جهت توسعه هدفمند فناوری، پارک‌های علم و فناوری مأموریت یافتند که برای توسعه اقتصاد پایدار کشور به توسعه فناوری‌های زنجیره‌های ارزش راهبردی دارای مزیت در کشور بپردازند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: کشور عزیز ما در برخی از حوزه‌ها دارای مزیت نسبی است و در سالیان متمادی صنایعی در کشور با توجه به ویژگی‌های سرزمینی رشد کرده‌اند. پارک‌های علم و فناوری قرار است با تمرکز به توسعه فناوری‌های مرتبط با این حوزه موجب افزایش ارزش‌افزوده این صنعت‌ها در کشور شوند.

وی افزود: بدین صورت توسعه پارک‌های علم و فناوری نیز هدف‌مند و در جهت تقویت اقتصاد کشور خواهد بود و یکی از شیوه‌هایی است که معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با آن در حال مأموریت محور کردن پارک‌های علم و فناوری برای حل مسائل کشور است. این طرح به صورت پایلوت شروع شده است.

محمدعلی‌نژاد اظهار کرد: به ۸ پارک علم و فناوری توسعه فناوری‌های مرتبط با زنجیره‌های ارزش راهبردی داده شده است. به پارک علم و فناوری البرز توسعه فناوری‌های زنجیره ارزش صنعت دارو، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، فناوری‌های صنعت خودرو و حمل و نقل عمومی، به پارک علم و فناوری قزوین، فناوری‌های صنایع شیمیایی و شوینده داده شده است.

وی در ادامه افزود: به پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه فناوری‌های صنعت ساختمان با رویکرد صنعتی‌سازی، به پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان، فناوری‌های صنعت فرش ماشینی و به پارک علم و فناوری قم، فناوری‌های تولید محتوای دیجیتال داده شده است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همچنین به پارک علم و فناوری خراسان شمالی، فناوری‌های صنایع دستی خلاق روستایی و به پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، فناوری قطعه سازی و ماشین آلات پیشرفته مأموریت داده شده است. انتخاب این حوزه‌ها بر اساس آمایش سرزمینی، مزیت صنایع مرتبط در منطقه و کشور و وجود واحد‌های فناور در این زمینه در این پارک‌ها بوده است.

وی عنوان کرد: کلیه واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری در هر حوزه توسط پارک متولی شبکه خواهند شد و به صنایع بزرگ و بازار این حوزه بیش از پیش متصل می‌شوند.

محمدعلی‌نژاد همچنین اظهار کرد: در هر یک از پارک‌های ذکر شده بخشی از واحد‌های فناور جدید بر اساس کسری‌های هر زنجیره و برای تکمیل آن جذب خواهند شد و به این شکل به مرور آن پارک به صورت هدفمند واحد‌های فناور و فناوران این حوزه را گرد هم خواهد آورد.

وی افزود: تا پایان امسال ۳۰ واحد جدید در هر پارک جذب خواهد شد که این کار شروع شده است و برخی از شرکت‌ها مستقر شده‌اند. همچنین این پارک‌ها مراکز کارآفرینی و نوآوری و پردیس‌های تخصصی با مشارکت بخش خصوصی را در حال راه‌اندازی هستند و ارتباط صنایع بزرگ این حوزه با فناوران برای توسعه فناوری‌های موردنیاز شرکت‌ها در حال شکل‌گیری است و نشست‌های کاری اولیه در همه حوزه‌ها برگزار شده است و رویداد‌های همرسانی فناوران با نیاز‌ها برای تکمیل زنجیره در حال برنامه‌ریزی است و چالش‌های هر حوزه با این روش پاسخ داده خواهد شد.

محمدعلی‌نژاد خاطرنشان کرد: تکمیل این زنجیره‌ها موجب توسعه بیش از پیش این صنایع و بارور شدن اقتصاد و اشتغال هر یک از این صنایع خواهد شد. در این مدل پارک‌های علم و فناوری به مسئولیت خود در پیشرفت پایدار هر منطقه یا به صورت ملی نیز کمک می‌کنند.

ارسال نظرات