بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۰۳۲۸
یک استاد دانشگاه گفت: کانون وکلا در بحث جذب وکلای جدید ذینفع است بنابراین نباید در طراحی سؤالات آزمون نقشی داشته باشد و طراحی سؤالات باید به مرجع صلاحیت‌دار بی‌طرف مانند سازمان سنجش آموش کشور واگذار شود.
شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۱

مرتضی زمانیان؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ادعای برخی از مسئولین کانون وکلای دادگستری که میزان سواد و دانش پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت ۱۴۰۲ را کم می‌دانند که به‌زعم آن‌ها از نتایج اجرای قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار است، گفت: مسئولین کانون‌های وکلای دادگستری اعلام کرده‌اند نمره نفر آخر پذیرفته شده در آزمون وکالت ۴ از ۲۰ است، و این آمار را دلیلی بر ناقص و غیرکارآمد بودن قانون تسهیل صدور مجوزهای‌کسب‌وکار می‌دانند.
وی اظهار کرد:، اما باید توجه داشت؛ برابر قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار هر متقاضی و داوطلب اگر بتواند ۷۰ درصد نمره یک درصد برتر آزمون وکالت را کسب کند، می‌تواند وارد حرفه وکالت شود. حالا بر فرض محال که ادعای برخی از مسئولین کانون وکلا مبنی بر اینکه نمره آخرین فرد قبول شده در آزمون وکالت ۴ از ۲۰ باشد، با توجه به اینکه ملاک احتساب حداقل نمره برای قبولی در آزمون وکالت نمرات اخذ شده یک درصد برتر آزمون است که معمولاً از نخبگان حقوق هستند، بنابراین نخبگان هم نتوانسته‌اند نمره بالایی کسب کنند.

زمانیان ادامه داد: وقتی حداقل نمره ۴ است بدان معناست که نمره یک درصد برتر ۶ از ۲۰ است و این نمره مؤید آن است که آزمون از استاندارد‌های لازم برخوردار نیست و حتی نخبگان آزمون هم موفق نشدند نمره بالاتر از ۱۰ را کسب کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این‌ها نشان از بسیار سخت بودن سؤالات دارد و بر این اساس ضرورت دارد با توجه به اینکه کانون وکلا سال‌ها با ایجاد انحصار در حوزه وکالت مانع جذب فارغ‌التحصیلان حقوق شده است، در طراحی سؤالات آزمون نقشی نداشته باشد و طراحی سؤالات به مرجع صلاحیت‌دار بی‌طرف مانند سازمان سنجش آموش کشور واگذار شود تا پس از این شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

برچسب ها:

ارسال نظرات