تازه ها
به گزارش خبرنگار بازار کار محمدحسین ایمانی خوشخو در نشست خبری سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق که امروز در محل دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد خاطرنشان کرد: حوزه صنایع فرهنگی از حوزههایی است که در کشور ما مغفول مانده و سهم ویژهای از درآمد ملی نداشته است. در این میان تنها پارک تخصصی و ملی کشور پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی است که به مقوله مهم صنایع فرهنگی در ابعاد ملی و بین المللی توجه دارد. شش سال از عمر این پارک میگذرد و ارزیابی وزارت علوم نشان داده است که این پارک توانسته موضوع صنایع فرهنگی را فراتر از تصور دنبال کند و رغبت به حضور در این حوزه را افزایش دهد. حدود ۱۶۰ شرکتی که به محصول رسیده اند در پارک مستقر هستند. وی با تاکید بر اهمیت توجه کشور به بازار بینالمللی صنایع فرهنگی و مزیت ویژه ایران در این زمینه گفت: اولین موضوع حوزه بینالملل است. ما در حوزه صنایع فرهنگی در جهان مزیت داریم و تنها چند رقیب در دنیا در برخی شاخههای فرهنگی داریم. ما در پارک نقاط اتصال با کشورهای دیگر را فراهم کردیم. همچنین ارتباط ما با بریکس ایجاد شده و تلاش میکنیم تا وارد حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی آنها شویم. هماهنگیهای لازم با وزارت امور خارجه برای ایجاد حوزه فرهنگی فراهم شده و قرار است علاوه بر صادرات ارتباط خوبی نیز با کشورهایی که با ما تشابه فرهنگی دارند داشته باشیم.
رییس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به فعالیت پارک در حوزه اقتصاد دیجیتال نیز گفت: همچنین موضوع اقتصاد دیجیتال نیز در پارک دنبال میشود و در این راستا تابستان سال آینده نمایشگاه هوش مصنوعی و صنایع فرهنگی در کیش برگزار خواهد شد.
ایمانی خوشخو با تاکید بر موضوع مالکیت فکری به عنوان یکی از بزرگترین چالشهای صنایع فرهنگی اظهار کرد: یکی از اصلیترین چالشها موضوع مالکیت فکری و معنوی است. متاسفانه حاشیه امنیتی برای مالکیت معنوی اثر هنری در ایران وجود ندارد. ما در پارک تلاش کردیم تا این موضوع را دنبال کنیم و اطمینانی به حوزه فرهنگ و هنر در این زمینه بدهیم. همچنین ما تلاش کردیم تا فضاسازی مناسبی برای فروش محصولات شرکتها فراهم کنیم و در همین راستا فروش محصولات شرکتهای ما به ۲۰ همت رسیده است.
پارک علوم ، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی مسئول تاسیس شهر جهانی نوآوری و صنایع خلاق فرهنگی شده است
وی با اشاره به برنامه پارک برای تاسیس شعر جهانی نوآوری و صنایع خلاق فرهنگی گفت: پارک علوم ، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی مسئول تاسیس شهر جهانی نوآوری و صنایع خلاق فرهنگی شده است. در این شهر فرهنگی که اساسنامه آن در مراحل پایانی است، تولید، نمایش، صادرات و انتقال تجربه در صنایع فرهنگی به صورت جامع وجود خواهد داشت. سرمایهگذاران خوبی نیز در این موضوع جذب شده اند که میتواند منجر به ایجاد یکی از بزرگترین جاذبههای گردشگری ما در شهر آفتاب شود که مساحت آن 200 هکتار است. کشورهای دیگر نیز در این طرح حضور خواهند داشت و کشورهایی مانند هند و همسایگان شمالی آمادگی خود را برای این موضوع اعلام کرده اند. همه استانهای کشور نیز میتوانند در این شهر حضور داشته باشند و رشتههای تخصصی صنایع فرهنگی در شهر نوآوری بررسی و دنبال خواهند شد.
ایمانی خوشخو با اشاره به بستر خوب کشور برای کار و درآمدزایی تاکید کرد: هنوز فضا برای کار در کشور فراهم است و در صورت مساعدبودن شرایط میتوان در کشور تولید درآمد کرد. این حوزه هیچ نیازی به خارج از کشور ندارد و تنها نیازمند اراده و همت است. امیدواریم پارک بتواند به حوزه صنایع فرهنگی به عنوان یک صنعت بی بدیل در کشور رونق بیشتری بدهد.
بخش فرهنگ به طور خاص ارتباط مستقیمی با اشتغال دارد
وی در پاسخ به پرسش بازار کار در زمینه اشتغال در صنایع فرهنگی کشور گفت: بخش فرهنگ به طور خاص ارتباط مستقیمی با اشتغال دارد. مشکل این است که باید چگونگی اتصال این بخش با بازار کار تعریف شود. متاسفانه تنها کشوری که در دنیا فارغالتحصیلان بیکار در رشته علوم انسانی دارد کشور ماست و دلیل آن عدم فعالیت ما در حوزه علوم انسانی و بی توجهی به توانمندسازی دانشجویان بوده است. ما ایدههای نابی در کشور داریم و باید از این ظرفیتها استفاده کنیم.
رییس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق با اشاره به فعالیت این پارک در برخی کشورهای خارجی گفت: در حوزه بینالملل نیز ما بزودی در کشور ازبکستان ، چین و آلمان فعالیت خود را آغاز خواهیم کرد. نمیتوان صنایع فرهنگی را تنها و منحصرا در داخل کشور دنبال کرد چرا که اقبال بینظیری نسبت به صنایع فرهنگی ما در جهان وجود دارد. ایمانی خوشخو با تاکید بر سهم فرهنگ در تولید ناخالص ملی اظهار کرد: فرهنگ بخش مولد در اقتصاد است. فرهنگ میتواند در جی دی پی ردیف مختص به خود را داشته باشد. سینما اگر بتواند برای خود درآمد تولید کند، به صنعت سینما تبدیل خواهد شد. این فرایند صنعتی شدن فرهنگ در کشور ما کمتر دنبال شده است. برخی به اشتباه معتقدند که این سبب سخیفشدن فرهنگ میشود اما اصلا اینطور نیست. ما باید بتوانیم از طریق فرهنگ به اقتصاد کمک کنیم و نباید تنها اقتصاد به فرهنگ کمک کند. در گذشته کالای فرهنگی در خانهها وجود داشت اما گران شدن آن و واردات بیرویه سبب از بین رفتن این سنت در خانوادههای ایرانی شد. این مشکل باید به مرور برطرف شود.
وی با اشاره به یکی چالش اصلی سینمای کشور به عنوان یکی از حوزههای صنایع فرهنگی گفت: مشکل اصلی سینمای ما نبود فیلمنامه خوب است. ما در همین زمینه استارتاپی در زمینه سینما راهاندازی کردیم و ایدههای برگزیده و ویژه در زمینه سینما را نیز مستقیما به سرمایهگذاران حوزه سینما متصل کردیم.
وی همچنین با اشاره به اهمیت موضوع بستهبندی در حوزه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات ما در حوزه صنایع فرهنگی بحث بستهبندی است که در کشور ما اوضاع خوبی ندارد و ما سه دوره رویداد در این زمینه برگزار کردیم تا اوضاع بستهبندی کشور را بهبود ببخشیم.
هدف نمایشگاه شناسایی ظرفیت های پارک به سرمایه گذاران و مسئولان است
در ادامه دکتر ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق با اشاره به اهداف این نمایشگاه خاطرنشان کرد: پارک بر حسب فعالیت در یک حوزه تخصصی ، سالانه در نیمه دوم سال نمایشگاهی از دستاوردهای شرکتهای پارک برگزار میکند. صنایع فرهنگی عموما در کشور به عنوان یک حوزه هزینه بر شناخته میشود. یکی از اهداف این نمایشگاه، این است که مدیران نهادهای دولتی شناخت بهتری از این حوزه پیدا کنند و همچنین ، سرمایهگذارانی که در حوزههای سخت سرمایهگذاری کرده اند به این حوزه نیز وارد شوند.
وی ادامه داد: از بین ۱۶۰ شرکت حاضر در پارک، حدود یک سوم آنها در نمایشگاه حضور دارند و در حوزههای گیم، انیمیشن ، صنایع دستی، هوش مصنوعی و ... فعالیت میکنند. همچنین هفت رویداد با عناوینی نظیر راهکارهای تولید محتوا، فناوریهای نرم در مسیر جهانی شدن، معافیتها و تکالیف مالی شرکتهای فناور، نظام حکمرانی توسعه در بنگاههای فناور، انسان در عصر هوش مصنوعی بر اساس نیاز شرکتها برگزار خواهد شد.
نبیونی با اشاره به امضای برخی تفاهمنامه ها در این نمایشگاه گفت: همچنین هفت تفاهمنامه در مجموعه پارک در حوزههای بینالملل و تجاری سازی با کشورهایی مانند آلمان به امضا میرسد و چهار تفاهمنامه آموزشی با شرکتهای پارک در زمینه آموزش دانش بنیان امضا خواهد شد. همچنین زمانی برای ارتباط شرکتهای دانشبنیان و صندوقها برای تامین مالی نیز درنظر گرفته شده است. امیدواریم این نمایشگاه بتواند دستاوردهای این شرکتها را به درستی به نمایش بگذارد. عدد ۲۰ همت که فروش تنها سی الی چهل شرکت ما بوده است، عدد کوچکی نیست.
وی با اشاره بشرکتهایی در پارک وجود دارند که قراردادهایی با نهادهای نظامی کشور دارند و به همین دلیل قاپر به رونمایی کامل از محصولات نیستند. همچنین در نمایشگاهی که در هانوفر آلمان برگزار خواهد شد، شرکتهای ما حضور خواهند داشت و محصولات خود را ارائه خواهند کرد. البته همین فرایند نیز کار بسیار سختی است و نیاز به حمایت نهادهای بالادستی دارد.
هفت نشست تخصصی برگزار می شود
در کنار نمایشگاه، ۷ نشست تخصصی و کارگاهی در موضوعات مختلف برگزار خواهد شد که به بررسی چالشها و ارائه راهکارهای عملیاتی در حوزه صنایع فرهنگی و فناوریهای نرم میپردازند.
نشستهای روز اول:
راهکارهای تولید محتوای ویروسی
فناوریهای نرم در مسیر جهانی شدن
نشستهای روز دوم:
نظام حکمرانی مالی در بنگاههای فناور
معافیتها و تکالیف مالیاتی شرکتهای فناور
نظام حکمرانی توسعه در بنگاههای فناور
نشستهای روز سوم:
انسان در عصر هوش مصنوعی؛ مفاهیم بنیادین
چالشهای منابع انسانی در استارتاپها
این نمایشگاه از دو شنبه هفدهم دیماه تا نوردهم از ساعت ۱۰ تا ۱۷ در دانشگاه علم و فرهنگ در محل پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق (دانشگاه علم و فرهنگ) برگزار می شود.
گزارش: امیر علی بینام
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات