بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۸۴۱۶
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۰

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: از اول اردیبهشت بناست به یک میلیون دانش آموز از ۷ سالگی تا ۱۵ سالگی طی ۷ ماه هوش مصنوعی را با یک روش خیلی خوب آموزش دهیم. بنا است با بازی به این دانش‌آموزان هوش مصنوعی آموزش داده شود تا دانش‌آموز با آن آشنا شود.

به گزارش بازارکار،حسین افشین در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره اقدامات معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری برای گسترش استفاه از هوش مصنوعی و بومی‌سازی آن در کشور در سال جدید، گفت: چندین نکته وجود دارد، اما باید ابتدا بدانیم بحث هوش مصنوعی یک بحث ۷۵ ساله دارد؛ یعنی از سال ۱۹۵۰ میلادی در دنیا شروع به کار کرده است و در سال ۱۹۵۶ اسم «هوش مصنوعی» روی آن گذاشته شد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان این‌که هوش مصنوعی سبقه طولانی دارد، یادآور شد: از سال ۲۰۱۰ تقریبا یک جهشی در هوش مصنوعی اتفاق افتاد و کشور‌ها به این سمت رفتند. می‌خواهم بگویم آن چیزی که از اول دولت چهاردهم مرتب روی آن تکیه می‌شود و مانور داده می‌شود، یک اتفاقی است که ۷۵ سال سابقه پشت خودش دارد و از سال ۲۰۱۰ در دنیا جنب و جوشی روی آن شروع شده است و شتاب شدیدی گرفته است؛ اگر ما از الان روی آن برنامه ریزی نکنیم و برنامه‌ریزی درستی نداشته باشیم و نتوانیم در آن مواردی که ممکن است ما دچار تحریم شویم کار را شروع نکنیم قطعا دچار مشکل در آینده می‌شویم.

وی یادآور شد: ایلان ماسک می‌گوید هوش مصنوعی یک ترمیناتور ویرانگر است؛ یعنی چیزی که همان قدر که نکات مثبت دارد می‌تواند نکات منفی هم داشته باشد و قدرت‌های آینده کسانی هستند که در این زمینه پیشرفت کرده‌اند.

افشین تاکید کرد: برنامه‌ریزی که ما انجام داده‌ایم این است که از صفر تا صد بتوانیم این فناوری را در اختیار داشته باشیم؛ چرا که نقطه قوت کشور ما در هوش مصنوعی نیروی انسانی است، در کوانتوم نیروی انسانی ما نقطه قوت نیست و در حال برنامه‌ریزی هستیم که سال آینده این را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: نیروی انسانی در هوش مصنوعی نقطه قوت ماست و چند کشور هستند که ما جزء بالای آن قرار داریم، اما نتواستیم از این ظریفت استفاده کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: عموما از پوسته‌ها در هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم، مثلا فرض کنید از فلان پوسته‌ای که وجود دارد، یک پوسته روی آن می‌گذاریم و کاربردی‌اش می‌کنیم ما تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های بنیادی آن را در کشور ان‌شاالله گسترش دهیم.

وی در پاسخ به این‌که آیا هوش مصنوعی در مدارس آموزش داده خواهد شد و در دانشگاه‌ها دارای رشته مستقل می‌شود، گفت: درحال حاضر قراردادش را بسته‌ایم و دولت هدف‌گذاری کرده است. از اول اردیبهشت بناست به یک میلیون دانش آموز از ۷ سالگی تا ۱۵ سالگی طی ۷ ماه هوش مصنوعی را با یک متدد خیلی خوب آموزش دهیم.

افشین ادامه داد: بنا است با بازی به این دانش‌آموزان هوش مصنوعی آموزش داده شود تا دانش‌آموز با آن آشنا شود. از دبستان قرار است آموزش دهیم و همین چند وقت اخیر ابتدای سال اطلاعیه آن خواهد آمد تا به صورت رایگان و مجازی دانش‌آموزان ثبت‌نام کنند.

وی خاطرنشان کرد: فرآیند ثبت‌نام را یک مقدار رقابتی دیده‌ایم که مدارس با هم برای ثبت‌نام رقابت داشته باشند و به دانش‌آموزی که نفر اول شود جایزه دهیم، یعنی این رقبت در او ایجاد شود.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور یادآور شد: هر مسئله آموزشی که می‌آید ۲ روز اول دانش‌آموزان با آن بازی می‌کنند بعد خسته می‌شوند و می‌روند. رقابت برای این است که در پروسه بمانند و آن را انجام دهند برای آن هم طرح آماده کرده‌ایم در این قسمت آموزش را تقویت می‌کنیم. در حوزه دانشجویی هم در دانشگاه‌ها در حال برنامه‌ریزی هستیم تا اتفاق خوبی رخ دهد.

ارسال نظرات