
تازه ها
دهمین مراسم دیدار نوروزی جامعه قرآنی عصر روز ۱۸ فروردینماه، با حضور جمعی از پیشکسوتان، خادمان، مدیران، اساتید، قاریان، حافظان و فعالان قرآن کریم و به همت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) در محل این رسانه قرآنی برگزار شد.
این مراسم که اجرای آن را حبیب مهکام و محمدرضا پورمعین، دو چهره شناخته شده عرصه اجرای برنامههای قرآنی کشورمان برعهده داشتند، با تلاوت علیاصغر شعاعی، قاری بینالمللی کشورمان آغاز شد.
نگاه قرآنی جهاددانشگاهی در برنامهریزی فرهنگی
دکتر سیدعبدالحمید احمدی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: ابتدا باید از مجموعه سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا به جهت میزبانی از این برنامه، نهایت تشکر را داشته باشم؛ در جمع حاضر، حضور اساتید و پیشکسوتان قرآنی را شاهد هستیم و امیدوارم همچنان از همراهی، حمایت و حضور مغتنم ایشان در عرصه فعالیتهای قرآنی دانشگاهی بهرهمند شویم.
وی ادامه داد: اساتید و پیشکسوتان قرآنی طی این سالها با جهاد دانشگاهی و به ویژه در عرصه فعالیتهای قرآنی دانشجویان حضور فعال و همدلانه داشتند و این مسیر را با توجه به تجربیات و دانش خود راهبری کردند که این امر تاکنون موجب شده است تا فضای قرآنی در دانشگاهها و در میان دانشجویان رونق بیش از پیش داشته باشد.
احمدی تصریح کرد: همانطور که میدانید در پیشانی و آرم جهاد دانشگاهی این آیه شریفه قرآن نقش بسته است که میفرماید: «...وَیُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ...»(آیه ۲ سوره جمعه) و این خود بیانگر این مسئله است که همه فعالیتها و برنامههای جهاد دانشگاهی با نگاهی قرآنی تنظیم شده است؛ این امر بدان معناست که باید در مسیر اهداف قرآنی حرکت کنیم.
این عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی افزود: بسیار خوشحالم که برگزاری این مراسم مقارن با حضور دکتر علی منتظری به سمت رئیس جهاد دانشگاهی شده است و تصدی این سمت از جانب ایشان نویدبخش رونق و توسعه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی در جهاد دانشگاهی خواهد بود؛ همچنانکه جا دارد این مسئله را یادآوری کنم در زمان مسئولیت دکتر منتظری در بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز نخستین برنامههای قرآنی در جهاد دانشگاهی شکل گرفت.
گزارش تصویری دیدار نوروزی جامعه قرآنی/ ۱۴۰۴
احمدی تأکید کرد: مصداق این مدعا ایجاد بستر مناسب برای برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان سراسر کشور است و وقتی ایشان در سال ۷۶ مسئولیت جهاد دانشگاهی را نیز عهدهدار شدند، فعالیتهای قرآنی در این نهاد انقلابی تنها محدود به برگزاری مسابقات نشد و توانستیم هم در عمق و هم در گستره فعالیتهای قرآنی شاهد توسعه محسوسی باشیم و با حضور برادر خوبمان رحیم خاکی، مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور شکل گرفت؛ پس از مدت کوتاهی از فعالیت این مرکز، با حمایتهای صورت گرفته دولت وقت، شاهد ایجاد نخستین خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا) در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۸۲ بودیم.
وی در ادامه گفت: ایکنا، با انجام مجموعه فعالیتهای نوآورانه خیلی زود توانست در توسعه فرهنگ و معارف قرآنی و اطلاعرسانی به موقع در حوزه فعالیتهای قرآنی جایگاه ویژهای به دست آورد و با تلاش گسترده و مؤثر خود، تأثیر شگرف در اعتلای فرهنگ قرآنی داشته باشد. به اعتقاد من تأسیس این خبرگزاری از جمله یادگارهای ماندگار دکتر منتظری در دوره متقدم مسئولیت ایشان در جهاد دانشگاهی است.
احمدی با اشاره به اینکه فعالیتهای سازمان قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری بینالمللی قرآن باید در دوره جدید با شرایط بهتر و با استفاده از نوآوریهای نوین که نیاز امروز جامعه ماست، دنبال شود، اظهار کرد: در حوزه بینالملل طی سالیان گذشته توانستیم مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان جهان را پایهگذاری کنیم که برگزاری این مسابقات طی چند دوره، حرکتی تأثیرگذار در میان دانشجویان جهان اسلام را موجب شد و البته در ادامه راه با افت و خیزهایی همراه بود و میتوانست بسیار گستردهتر از آنچه امروز شاهد آن هستیم، تداوم یابد و امیدوارم با برنامهریزی که دوستان در ادامه برای آن در نظر دارند، شاهد شکوفایی و رشد کمی و کیفی چشمگیر آن باشیم و از این ظرفیت عظیم قرآنی به وجود آمده در جهت توسعه ارتباطات و تعاملات میان کشورهای جهان اسلام و مردم مسلمان بهره ببریم.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: نقشی که از جهاد دانشگاهی انتظار میرود، این است که به فعالیتهای قرآنی موجود بسنده نکرده و بتواند مطابق با اقتضائات و نیازهای روز و نسل امروز دانشجویان، فعالیت و برنامههای قرآنی خود را با تنوع و جذابیت بیشتر به پیش برده و آن را توسعه دهد.
وی ادامه داد: طبعاً در این مسیر باید از همه ظرفیتهای موجود در جذب بیشتر دانشجویان و ترغیب آنها برای مشارکت در فعالیتهای قرآنی، فرهنگی و معارفی استفاده شایان توجهی صورت گیرد که این امر مسئولیت جهاد دانشگاهی را سنگینتر میکند و به طور قطع در این مسیر باید از راهنمایی و همراهی اساتید خبره نهایت بهرهمندی صورت گیرد که امیدوارم شرایط برای برگزاری جلسات مشاوره و تشریک مساعی با حضور اساتید قرآنی فراهم شود.
احمدی در پایان گفت: حامل پیام تبریک و عرض ارادت دکتر منتظری؛ رئیس جهاد دانشگاهی خدمت شما عزیزان هستم که با توجه به مصیبت درگذشت والده همسرشان، عذر حضور در این مراسم داشتند و امیدوارم در برنامههای آتی از حضور ایشان و راهنماییهایشان استفاده کنیم.
سخنرانی احمد مسجدجامعی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی بخش دیگری از برنامههای این مراسم بود.
وی با بیان این که در جمع قرآنیان بیشتر باید شنونده باشم، گفت: خیلی خوشحالم بعد از وقفهای یک ساله این مراسم به شکل مطلوبی برگزار میشود.
مسجدجامعی همچنین با تأکید بر این که باید به مسئله ایران و ایرانیت در فعالیتهای خودمان توجه کنیم، بیان کرد: ما سبک قرائت ویژه خودمان را داریم و البته جاهای دیگر هم دارند و خیلی هم خوب است، ولی ما نباید این سبک خودمان را از دست بدهیم و در فضای دیگری غرق شویم. یک مثال روشن این قضیه، اذان استاد موذنزاده است.
براساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از این مراسم عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان به بیان مطالبی در مورد برگزاری کرسی آزاداندیشی قرآنی، بیتوجهی ارکان و دولت به امور قرآنی و ... پرداخت.
همچنین در ادامه این دیدار جلیل بیت مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، نماینده مقام معظم رهبری در استان زنجان و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ایران، حسن بیادی، مدرس دانشگاه و عضو اسبق شورای شهر تهران، سیدمحسن و سیدحسین موسوی بلده، دو پیشکسوت قرآنی کشور نیز به بیان سخنانی پرداختند.
تلاوت دو نفر از قاریان نوجوان که از شاگردان علیاصغر شعاعی هستند و نیز تلاوت شورانگیز سیدجواد حسینی، قاری بینالمللی کشورمان از دیگر بخشهای این دیدار صمیمانه بود.
این مراسم که دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی بود، هر سال پس از تعطیلات نوروز در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار میشود.
در این دیدار احمد مسجدجامعی، حسن بیادی، عباس سلیمی، عبدالحمید احمدی، مسعود حبیبی، علیرضا کلانترمهرجردی، سیدمحسن و سیدحسین موسویبلده، مصطفی صدرزاده، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، محمدرضا خرمیان، حبیب مهکام، حجتالاسلام علی تقیزاده، احمد حاجیشریف، مرتضی توکلی، بهروز یاریگل، سیدعلی سرابی، کریم دولتی، محمدتقی میرزاجانی، رشید جعفرپور، مهدی سیفی، سیدجواد حسینی، حجتالاسلام سیدرضا موسویواعظ، حجتالاسلام سیدمحمدجواد موسویدرچهای، ولی یاراحمدی، رحیم خاکی، محمد بادپا، حامد منیری، ابراهیم کرمانینژاد، حمیدرضا احمدیوفا، حسین زارعی، منصور آقامحمدی، احمد ابوالقاسمی، سیدمحمود چاوشی، رضا سلامتپناه، امین پویا، علی قاسمآبادی، محمدحسین فریدونی، حسین فردی، محمدحسین محمدزاده، سیدرضی آقاسیدی، محمدحسن حسنی، حمید صابرفرزام، مصطفی آجرلو، محمدرضا پورمعین، وحید خزایی، مجتبی محمدبیگی، ابراهیم آهور، هادی آرزم، حسن محمدی، جواد باقریبیلندی، حجتالاسلام گمار، محمد کاکاوند، فروغالسادات موسویبلده، زهرا صریحینژاد، فاطمه شیرازی، حنانه خلفی، زکیه عبداللهیان و ... حضور داشتند.
ارسال نظرات