
تازه ها

به گزارش بازارکار از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر حسین سیمایی در دومین روز از آیین چهلوسومین سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی که در محل سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جواد (ع)، دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از ابتکارات و افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی تصریح کرد: شایسته است از بنیانگذاران و بزرگان این نهاد، از جمله مقام معظم رهبری و مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی، یاد شود؛ این دو بزرگوار از پیشگامان تأسیس این نهاد خیر بودند.
وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۶۰ خورشیدی آغاز به کار کرد و دو حق اساسی را برای جامعه تأمین نمود؛ نخست، حق دسترسی به آموزش عالی که پیش از انقلاب تنها برای اقشار خاصی از جامعه فراهم بود، و دوم، گسترش عدالت آموزشی از طریق توسعه آموزش عالی در اقصی نقاط کشور.
وی افزود: با وجود خدمات ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی، به دلیل ذهنیت دولتی حاکم بر مدیریت کشور، این نهاد غیردولتی با مقاومتهایی مواجه بوده و گاهی پذیرش آن برای برخی دشوار بوده است. اما در حال حاضر، سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر مبنای گفتوگو، تعامل، همکاری و بهرهمندی از ظرفیتهای این نهاد آموزشی است.
دکتر سیمایی خاطرنشان کرد: وزارت علوم از همکاری دوجانبه با دانشگاه آزاد اسلامی استقبال میکند و تأکید دارد که دانشگاه آزاد نیز همانند دیگر کنشگران و حاضران در صحنه آموزش عالی کشور، باید در تصمیمگیریهای آموزش عالی نقش داشته باشد. به همین منظور، در این دوره، تعداد هیئتهای ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی افزایش یافته است و همچنین این دانشگاه در همه جلسات مربوط به بازنگری آییننامه ارتقای اعضای هیئت علمی حضور داشته و این آئیننامه به زودی ارائه خواهد شد.
وزیر علوم افزود: وزارت علوم در نظر دارد تغییراتی را در ترکیب هیئت امنای پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ایجاد کند تا دانشگاه آزاد اسلامی نیز بهعنوان عضوی مؤثر در آن حضور داشته باشد تا باب تعامل سازنده و همکاری بیشتر گشودهتر شود.
وی در ادامه سخنان خود به دو وظیفه مهم وزارت علوم اشاره کرد و گفت: سیاستگذاری و نظارت از وظایف اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
دکتر سیمایی به هزینههای تمرکرگزایی در آموزش عالی اشاره کرد و افزود: تمرکزگرایی در کنار فوایدی همچون انسجام، نظمبخشی و همگرایی، آفتهایی نیز به دنبال دارد که ممکن است از فواید آن بهرهمند نشویم، لذا همگرایی و انسجام در آموزش عالی بیشتر به آموزش عالی و حتی به بخش غیردولتی و اعتمادسازی عمومی کمک کرده و قضاوت بیرونی مردم را نیز اصلاح می کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه با افت شاخصهای آموزش عالی مواجهیم، اظهار داشت: گرچه کمیتگرایی در دوره خود امری بجا بوده است و توسعه آموزش عالی تقاضای اجتماعی بوده و دانشگاه آزاد اسلامی این تقاضا را تأمین کرده است، ولی امروزه باید به سمت تقویت کیفیت آموزش عالی حرکت کنیم چرا که کیفیت نیروی ماهر را میسازد و سبب بهرهوری میشود.
وزیر علوم در ادامه اظهار داشت: با توجه به کاهش شاخصهای کیفی آموزش عالی، توجه به ارتقای کیفیت به جای توسعه کمی در اولویت قرار گرفته است و وزارت علوم بر این باور است که توسعه کمی باید بر اساس نیازهای واقعی کشور و با پشتوانه مطالعاتی صورت گیرد.
وی با تأکید بر ضرورت آیندهپژوهی بیان داشت: توسعه بدون پشتوانههای مطالعاتی، اتلاف منابع و ایجاد هزینه برای کشور را به همراه دارد.
دکتر سیمایی با بیان اینکه با تنوع آموزش عالی موافقیم و آن را یک ارزش میدانیم، افزود: تنوع آموزش عالی از یک سو سبب افزایش دسترسی همه اقشار و سلایق به علم و فناوری میشود و از سوی دیگر معتقدیم دانشگاه آزاد اسلامی و گسترش آموزش عالی در کشور باعث ارتقای فرهنگ عمومی کشور شده است.
وزیر علوم در بخش پایانی سخنان خود ضمن تأکید بر حمایت از بخش غیردولتی آموزش عالی، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک رکن بزرگ آموزش عالی است و اجرای قوانین و مقررات، سیاستهای کلان و رعایت اسناد بالادستی در مجموعه آموزش عالی مبنا و چراغ راه است تا بتوانیم با همافزایی با یکدیگر به این امر مهم دست یابیم.
گفتنی است وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بدو ورود به دانشگاه آزاد اسلامی از نمایشگاه «روایت تحول» که در حاشیه آیین چهلوسومین سالروز تأسیس این دانشگاه برگزار شده است، بازدید کرد.
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این بازدید، ضمن تشریح سند تحول و تعالی این دانشگاه، درخصوص برنامه پنج ساله راهبردی و عملیاتی (۱۴۰۵-۱۴۰۰) توضیحاتی ارائه کرد.
ارسال نظرات