تازه ها
به گزارش بازارکار از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، بهموجب این تفاهمنامه که به امضای دکتر جمال رحیمیان رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران و سید حسین حسینی معاون وزیر و رییس سازمان شیلات کشور رسید مقرر شد مشاوره، اجرا و پایش نتایج عملکردی از طریق همافزایی توانمندیها و تجارب دانش سازمانی برای ایفای نقش اساسی در صنعت آبزیپروری کشور برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی انجام شود.
همچنین در این تفاهمنامه توسعه همکاریها و مشارکت در گسترش فنآوریهای شیلاتی و استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی، اجرایی و پژوهشی در ارتقای سطح فنآوری و دانش در فعالیتهای مختلف شیلاتی مدنظر قرار گرفته شده است.
دکتر رحیمیان رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران در حاشیه مراسم امضاء تفاهم نامه همکاری بین سازمان جهاددانشگاهی تهران گفت: سازمان جهاددانشگاهی تهران بیش از سه دهه است که در حوزه آبزیان فعالیت داشته است و با امضای این تفاهم علاوهبر حوزه تخصصی آبزیان در حوزههای آموزشی و فرهنگسازی آماده همکاری با سازمان شیلات کشور است و تحتمفاد این تفاهمنامه میتواند فعالیتهای پژوهشی و تخصصی خود را نیز توسعه دهد.
وی، ابتکار عمل سازمان شیلات در توسعه ارتباطاتش با دانشگاهها، جهاددانشگاهی و مراکز علمی پژوهشی را اقدامی ستودنی دانست.
در همین مراسم، تفاهمنامهای هم برای ایجاد بستر مناسب بهمنظور همکاریهای مشترک علمی و کاربردی بین دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و سازمان شیلات کشور به امضا رسید.
هدف از این تفاهمنامه که توسط مهدی قربانی رییس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و سید حسین حسینی معاون وزیر و رییس سازمان شیلات کشور امضاء شد استفاده از تجربیات منابع اعم از نیروی انسانی، امکانات، تجهیزات، دانش و تجربیات برای نیل به اهداف و تحقق توسعه پایدار شیلات در کشور عنوان شده است.
همچنین در این تفاهمنامه بر توسعه رویکرد سیاستگذاری در مسائل شیلات کشور، حکمرانی مؤثر و کارآمد در حوزه شیلات، پژوهشهای کاربردی، شناسایی و رفع چالشها در کلیه امور شیلاتی، انجام فعالیتهای پژوهشی، فنآوری، آموزشی، اجرایی و دانشبنیان بهمنظور توسعه کارآفرینی و اشتغال در شیلات تأکید شد.
در ادامه این مراسم، مهندس سید حسین حسینی با بیان اینکه صنعت شیلات یک صنعت دانشپذیر و نیازمند دانش و فنآوری بالا در حوزههای مختلف است، در ادامه اظهار کرد: با شناورهای سنتی و عادی نمیتوان بهسمت آبهای دور و سواحل فرازمینی برویم و نیازمند شناورهای تخصصی اقیانوسپیما هستیم.
وی، با تأکید بر ضرورت وجود پشتیبانیهای تخصصی از این شناورها که برای نخستین بار توسط دانشمندان ایرانی در دانشگاه صنعتی شریف طراحی، ساخته و سال گذشته راهاندازی شد، افزود: دانشمندان ایرانی منفی 60 درجه سلسیوس را در حوزه برودتسازی امکانپذیر کردند.
رییس سازمان شیلات کشور، درباره پشتیبانی از دریا در 3 بخش حوزه پایداری، رشد تولید و خوداتکایی توضیح داد: در اینباره در سازههای آبزیپروری دریا نیازمند دانش گسترده و متنوعی هستیم که این موضوع بدون دانش دانشمندان امکانپذیر نیست.
حسینی، با انتقاد از نبود فرهنگ کار گروهی (تیم ورک) در ایران، گفت: افزونبر اینکه از این تعامل استفاده نکردیم این تعامل به تقابل تبدیل شده است. چرا یک کشور برای حفاظت از محیط زیستش توسعه را در مقابل آن قرار میدهد؟
وی، با بیان اینکه دنیا 19 میلیون تن از 192 میلیون تن نیاز خود به آبزیان را از آبهای عمیق تأمین میکند، افزود: از سال 47 ذخایر آبهای عمیق ما نه در عمق 4000 متری بلکه عمق ما 200 متری است را نتوانستیم به بهرهبرداری برسانیم و در حوزه خوداتکایی برداشت داشته باشیم.
رییس سازمان شیلات کشور، با انتقاد از اینکه از ظرفیتهای دریایی و فارغالتحصیلان این حوزه بهدرستی استفاده نکردهایم، در ادامه خاطرنشان کرد: باید پیشنیاز تحصیل در امور دریایی آشنایی با محیط کار باشد.
در پایان نشست، دانشگاه علم و صنعت ایران و سازمان شیلات ایران براساس تفاهمنامهای متعهد شدند در راستای تحقق اقتصاد دریامحور و با توجه به ظرفیت عرصه 5800 کیلومتری سواحل کشور در تأمین پروتئین مورد نیاز جمعیت در حال رشد کشور، با بهکارگیری از آخرین دانش فنی ریز دنیا در تولید و صید آبزیان اقدام کنند.
در تمدید تفاهمنامه همکاریهای مشترک علمی و تحقیقاتی بین دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و سازمان شیلات ایران هم توسعه زمینههای همکاری مشترک و همهجانبه علمی، فرهنگی، آموزشی، ترویجی، پژوهشی، فنآوری و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود طرفین مورد تأکید قرار گرفت.
ارسال نظرات