تازه ها
به گزارش بازارکار به نقل ازخبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک، سال گذشته را با موفقیتهای علمی در حوزههای مختلف بهویژه علم و فناوری پشت سر گذاشت و علاوه بر اینکه موفق به تولید محصولات فناورانه و دانشبنیان شد، توانست در حوزه کشاورزی و ... نیز پیشرفتهایی را ثبت کند.
امسال نیز این دانشگاه در حوزههای مختلف برنامه دارد تا موفقیتهای دیگری را به ثبت برساند، ازجمله اینکه اتصال حلقه آموزش با صنعت و برقراری ارتباط تعاملی و مستمر با صنایع، تأسیس دانشکدگان موضوعی در حوزههای کشاورزی، علوم پایه، فنی مهندسی و حوزه علوم انسانی و ایجاد دانشکدههای مهارتی و مدارس و مراکز مهارتافزایی در دستور کار قرار دارد.
خبرنگار آنا در راستای تشریح برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک در سال ۱۴۰۳ و دستاوردهای این دانشگاه در سال گذشته با کیان پهلوان افشاری رئیس دانشگاه گفتگو کرده است که از نگاه مخاطبان میگذرد.
رویداد صدرا در حوزه کشاورزی و صنایع برگزار میشود/ شبکهسازی نخبگان علمی و فنی
آنا: سال ۱۴۰۲ در حوزه علم و فناوری و تولید دانشبنیان چه فعالیتهایی در دانشگاه متبوع شما انجام و چه دستاوردهایی حاصل شد؟
پهلوان افشاری: سال ۱۴۰۲ با توجه به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری با محور رشد تولید، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک با برنامهریزی مدون علمی و اجرایی توانست در حوزه آموزش، علم و فناوری گامهای مؤثری را با تلاش همکاران واحد دانشگاهی بردارد. ازجمله این اقدامات طرح تحقیقاتی پرورش ماهی قزلآلاست.
با توجه به فصل گرم سال و نیاز این نوع ماهی به دمای زیر ۲۰ درجه، مسئله در دستور کار مرکز تحقیقات دانشگاه قرار گرفت و موفق به تولید محصولاتی مانند سیستم خنک کننده آب با مصرف حداقل انرژی، دستگاه درام فیلتر با کاربری حذف مواد معلق در آب، دستگاه ازن ساز با کاربرد ضدعفونی آب، دستگاه پروتئین اسکیمر برای حذف پروتئینهای اضافه محلول در آب شدیم.
راهاندازی آزمایشگاه کشتبافت گیاهی با تولید گونههای مختلف گیاهان زینتی، تولید پروتئین حیوانی سالم در سرای نوآوری واحد دانشگاهی و کسب درآمد غیرشهریهای بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال ازجمله دیگر دستاوردهای سال ۱۴۰۲ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک است که با برنامه پیشبینی شده، امسال درآمد این مراکز تا ۳۰۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
اکنون چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک مستقر هستند؟
پهلوان افشاری: اکنون این واحد دانشگاهی دارای یک شرکت دانشبنیان در حوزه نانوتکنولوژی است که با تولید بیش از ۵۰ اختراع در حوزه فناوری نانو و تجاریسازی برخی از محصولات، فعال است. ۱۰ واحد و ۱۵ هسته فناور نیز در مرکز رشد سرای فناوری و نوآوری دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.
آنا: برنامههای واحد دانشگاهی متبوعتان در سال ۱۴۰۳ در حوزههای مختلف بهویژه در حوزه علم و فناوری و دانشبنیان و تقویت آن چیست؟
پهلوان افشاری: راهاندازی دانشکدگان موضوعی در حوزههای کشاورزی، علوم پایه و فنی مهندسی و حوزه علوم انسانی، راهاندازی مدارس عالی مهارتی کشاورزی، سلامت اجتماعی و علوم رفتاری در راستای نیازسنجی و ایجاد دانشکدههای مهارتی و مدارس و مراکز مهارتافزایی، گسترش فضای تولید علم و فکر در علوم انسانی با حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، کانونهای تفکر و مناظرات علمی مبتنی بر جدال احسن و نقدپذیری عالمانه و افزایش کیفی و کارآمدی دورههای تحصیلی ازجمله برنامهها در حوزه آموزشی است.
برخی برنامههای کوتاه مدت واحد دانشگاهی ورامین در حوزه علمی آموزشی شامل: گسترش رشتههای تحصیلی بر اساس نیازسنجی منطقهای، ارتقای رشتههای کارشناسی به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با هدف جذب دانشجو و هیئت علمی توانمند، چابکسازی واحد و روانسازی بروکراسیهای اداری با هدف حمایت از اعضای هیئت علمی و دانشجویانی که در حوزه تولید علم و فناوری علاقهمند به فعالیت و همکاری بیشتر با واحد دانشگاهی بوده و هدایت این اقدامات در مسیر برنامه علمی دانشگاه و گسترش فعالیتهای اقتصاد دانشبنیان است.
مصمم هستیم با توجه به امکانات و ظرفیتهای موجود، خود را به جایگاه متناسب بین واحدهای برتر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تولید علم و فناوری برسانیم.
آنا: تازهترین فعالیتهای سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک چه بوده و چه برنامهای برای ۱۴۰۳ سرا متصور هستید؟
پهلوان افشاری: درباره فعالیت سرای نوآوری فناوریهای نوین در تولید پروتئین سالم حیوانی باید گفت که با توجه به اینکه فقط ۶ ماه از راهاندازی این سرای نوآوری گذشته است؛ بنابراین در این مدت کوتاه فعالیتهای مختلفی صورت گرفته است که راهاندازی گاوداری ۱۰۰۰ رأسی با تکیه بر اصول دانشبنیان، انجام فعالیتهای پژوهشی و دانشبنیان با هدف تولید دان با فرمولاسیون جدید برای مرغداری ۱۲ هزار قطعهای دانشگاه، انجام فعالیتهای فناورانه در پرورش ماهی قزلآلا با ظرفیت ۱۰ تن به صورت مداربسته، برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، انعقاد ۶ تفاهمنامه با مراکز علمی و صنعتی در راستای اهداف سرای نوآوری را شامل میشود.
رویداد صدرا در حوزه کشاورزی و صنایع برگزار میشود/ شبکهسازی نخبگان علمی و فنی
درباره اهم برنامههای آتی سرای نوآوری فناوریهای نوین در تولید پروتئین سالم حیوانی، طبق برنامهریزی صورت گرفته میتوان برنامهریزی در راستای ارتقای حوزه فناوری و کسب و کار دانشبنیان با مشارکت اساتید و دانشجویان و صاحبان ایده، برنامهریزی در راستای اشتغالزایی نخبگان علمی و فنی، شناسایی ایدههای فناورانه در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، برنامهریزی در راستای شبکهسازی نخبگان علمی و فنی و تشکیل کریدور علم و فناوری، حمایت از طرحها و ایدههای نوآورانه و همکاری در راستای برگزاری رویدادهای کارآفرینی محور را ذکر کرد.
آنا: در حوزه مهارت و کارآفرینی چه فعالیتهایی در سال ۱۴۰۲ صورت گرفت و چه برنامهای برای سال جدید دارید؟
پهلوان افشاری: اتصال حلقه آموزش با صنعت و برقراری ارتباط تعاملی و مستمر با صنایع و سازمانهای محلی در راستای ارتقای کاربردپذیری محتواهای آموزشی، برگزاری دورههای مهارتی در راستای «هر دانشجو یک مهارت»، کیفیتبخشی و تقویت همافزایی میان عوامل زیست بوم آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی، اجرای طرح پویش با هدف مهارتافزایی دانشجویان و اتصال حلقه آموزش، کارآفرینی و اشتغال و برگزاری رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در حوزه کشاورزی و صنایع از جمله مهمترین برنامههای سال ۱۴۰۳ در این حوزه است.
برای توسعه زیستبوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید؟ دانشگاه متبوع شما هم برنامهای دارد؟
پهلوان افشاری: در توسعه زیست بوم فناوری در سطح کشور، نخستین گام شناسایی نیاز و مشکلات منطقهای و مراکز فعال در حوزه تولید است. این واحد دانشگاهی در حوزه کشاورزی و صنعتی با ارتباط مداوم با واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی به توسعه همکاریهای علمی پرداخته و در تلاش است موضوعات مهم را پس از شناسایی به عنوان پروژههای تحقیقاتی و در قالب مأموریت علمی به اعضای هیأت علمی واجد شرایط و علاقهمند واگذار و از آن حمایت کند.
پیشنهاد میشود در مناطق مختلف کشور با راهاندازی ستاد همکاریهای زیست بوم فناوری با عضویت دانشگاههای منطقهای به تناسب توان هر دانشگاه و مرکز تحقیقاتی پروژههای علمی و مشکلات تولیدی شناسایی و به دانشگاهها واگذار و از اقدامات موازی در حوزههای مختلف جلوگیری شود.
ارسال نظرات