تازه ها
به گزارش بازارکار به نقل از ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری به منظور حضور و سخنرانی در افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی سلامت کنیا و گفتگو با مقامات این کشور به نایروبی پایتخت این کشور سفر کرد.
خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست مشترک با معاون وزیر تجارت کنیا، زمینههای همکاری دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار داد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست گفت: درحال حاضر نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در ایران مشغول فعالیت هستند که توانستهاند ۳۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کنند. صادرات این شرکتها در سال گذشته بالغ بر ۲ میلیارد دلار بوده و همه این محصولات مبتنی بر فناوری است.
وی افزود: از حدود ۴ سال قبل همکاری دو جانبه خوبی میان ایران و کنیا شکل گرفته است و این نخستین حضور شرکتهای دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه تجارت کنیا بود و زمینه آشنایی طرف کنیایی با محصولات دانش بنیان و فناورانه شرکتهای ایرانی فراهم شد.
خیاطیان خاطرنشان کرد: عمده این محصولات و توافقهای صورت گرفته در حوزه سلامت و دارو بود و اکنون همکاری بسیار خوبی با سازمان غذا و داروی کنیا شکل گرفته است. برخی از اقلام دارویی ایرانی در کنیا رجیستر (ثبت) شدهاند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به حضور ۱۶ شرکت دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه بینالمللی سلامت کنیا (MedExpo Africa ۲۰۲۴) گفت: آمادگی داریم در سایر حوزههای فناوری با کنیا همکاری داشته باشیم. به خصوص اگر نیاز به تولید و سرمایهگذاری مشترک وجود داشته باشد، در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم از شرکتهای دانش بنیان برای راه اندازی خط تولید در کنیا حمایت کنیم.
خیاطیان تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان کاملا خصوصی هستند و صرفا تحت حمایت دولت قرار دارند. امروز در ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی کنیا (بخش خصوصی) بر این نکته تاکید شد که زمینه همکاری خوبی میان بخش خصوصی کنیا و بخش خصوصی ایران و شرکتهای دانش بنیان وجود دارد.
وی افزود: علاقهمند هستیم با نیازهای فناورانه کنیا بیشتر آشنا شده و از سوی دیگر، توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان ایرانی را به شما عرضه کنیم. در صندوق نوآوری و شکوفایی که زیر نظر رییس جمهور فعالیت میکند، وظیفه تامین مالی شرکتهای دانش بنیان را برعهده داریم و به این شرکتها کمک میکنیم محصولات فناورانه خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در ادامه دیدارهای خود با مقامات کنیایی، در نشست مشترک با مسئولان وزارت ICT کنیا تاکید کرد: شرکتهای دانش بنیان ایرانی آمادگی دارند نیازهای فناورانه کنیا در حوزه ICT را در قالب همکاری مشترک تامین کنند.
خیاطیان در این نشست با بیان اینکه امروز از میان ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان ایرانی که در حوزههای مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، الکترونیک و مخابرات، پتروشیمی، معدن و ... مشغول فعالیت هستند، حدود ۳۰ درصد شرکتها در حوزه ICT فعالیت میکنند، تصریح کرد: نیروی انسانی نخبه و توانمندی در این حوزه مشغول فعالیت هستند که صاحب دانش و تجربه بسیار خوبی هستند. این نخبگان، شرکتهایی ایجاد کردهاند که به نوعی یونیکورن محسوب میشوند. به عنوان مثال، شرکتی در حوزه تاکسی اینترنتی در ایران فعالیت میکند که بیش از یک میلیارد دلار ارزش این شرکت است یا شرکت دیگری مانند آمازون در ایران فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه هدف و سیاست گذاری در ایران این است که سهم اقتصاد دیجیتال از GDP به ۱۵ درصد برسد، گفت: برای تحقق این هدف، از توسعه زیرساختهای حوزه اقتصاد دیجیتال و همچنین حوزه اپلیکیشنها و کاربرد آن حمایت میکنیم. زمینههایی مانند فین تک و اینشورتک که مبتنی بر اقتصاد دیجیتال هستند، برای ما در اولویت قرار دارند. ایران همچنین در حوزه هوش مصنوعی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و در برخی گزارشهای بین المللی عنوان شده است که ایران در حوزه منابع انسانی در این زمینه، رتبه هفتم دنیا را در اختیار دارد.
افتتاح شعبه دوم استودیو نوآوری کارخانه آزادی از دیگر برنامههای ایران در کنیا
استودیو نوآوری به عنوان یک مرکز نوآوری در حوزه معماری، طراحی شهری، شهرسازی، طراحی صنعتی و صنعت ساختمان، بستر مناسبی برای تیمهای استارت آپی فعال در این حوزهها ایجاد کرده است.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این گروه معماری با هدف توسعه فعالیتها در حوزه نوآوری و فضای کار اشتراکی، از سال ۲۰۲۰ نخستین شعبه خود را با برند Diba Studios در فضای کار اشتراکی در مجموعه IHIT (خانه نوآوری و فناوری ایران) در نایروبی پایتخت کنیا افتتاح کرد.
با افتتاح این شعبه در کنیا، شرکتهای ایرانی که در حوزههای مختلف بخصوص صنعت ساختمان مشغول فعالیت هستند، میتوانند محصولات خود را در این کشور عرضه کرده و نمایندگی خود را در این مجموعه دایر کنند.
تاکنون ۷۰ تیم به همت این گروه در کنیا حضور پیدا کرده و در بازه زمانی حدودا سه ساله توانستهاند به فروش خوبی در بازار کنیا دست پیدا کنند.
با افتتاح شعبه دوم این مجموعه، فضای کار اشتراکی بیشتری در اختیار شرکتهای فعال در حوزههای مختلف به ویژه صنعت ساختمان با رویکرد دانش بنیانی قرار میگیرد تا بتوانند محصولات خود را به بازار کنیا عرضه کنند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات