بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۶۲۶۴
معاون وزارت بهداشت: معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه ۳۰ درصد جمعیت نظام سلامت کشور را جامعه پرستاری تشکیل می ‌دهد، گفت: حوزه پرستاری، ویترین نظام سلامت است.
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴

به گزارش بازارکار از وبدا، عباس عبادی در هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور که از 11 اردیبهشت ماه 1403 در مشهد مقدس آغاز شده و به مدت سه روز ادامه دارد، بیان کرد: حوزه پرستاری به دلیل مواجهه مستقیم با مردم به عنوان ویترین نظام سلامت، می‌ تواند رضایت یا نارضایتی ایجاد کند.
وی افزود: چنانچه هریک از بخش‌ های نظام سلامت نتوانند کار خود را به درستی انجام دهند،  بر رضایت مردم از وزارت بهداشت اثرگذار بوده و عملکرد سایر بخش های درمانی را نیز متاثر خواهند کرد.
 عبادی با بیان اینکه ایجاد فضای شغلی مناسب می ‌تواند کار پرستاران را تسهیل کند، خاطرنشان کرد: بخشی از آماده ‌سازی محیط، مستلزم ایجاد جو روانی مثبت است. همکاران ما بیش از اینکه از لایه‌ های بالایی تصمیم گیری گله مند باشند، از لایه‌ های درونی حرفه ‌ای و غیرحرفه ‌ای شکایت دارند و اگر پرستاران بیاموزند که چگونه با مردم و سایر همکاران با روی خوش برخورد کنند و فضای خوشایند ایجاد کنند، مسیر خدمت ‌رسانی تسهیل خواهد شد.
وی با اشاره به منابع قدرت‌ در مدیریت پرستاری، بیان کرد: به محض اینکه به پرستار حکم مدیریتی ابلاغ می ‌شود، اولین قدرت پرستار، ارائه پاداش و تنبیه است. پرستاران براساس مسئولیت خود می ‌توانند افراد را تشویق و تنبیه کنند، این نوع قدرت، بخشی از قدرت قانونی را شامل می ‌شود که محدود به مدت زمان خدمت است، اما منابع قدرت دیگری نیز در حوزه مدیریت پرستاری وجود دارد‌.
عبادی قدرت تخصصی را نوع دیگری از منبع قدرت عنوان و تصریح کرد: این نوع قدرت از مهارت و تجربه فنی به دست می ‌آید، برای مثال، وقتی یک نفر سرپرستار بخش جراحی اعصاب است، میزان تسلط وی به محتوای علمی و پروسیجرها می ‌تواند قدرت زیادی برای او ایجاد کند، زیرا این پرستار به عنوان یک پرستار تخصصی می ‌تواند منبعی علمی و تجربی برای حرفه خود محسوب شود.
وی قدرت اجتماعی را نوع دیگری از قدرت دانست و گفت: ارتباطات برون بخشی که پرستاران با خارج از مجموعه خود دارند، به آنها قدرت اجتماعی می‌ دهد و برای پرستاران جایگاه خاص ‌تری ایجاد می‌ کند. قدرت مرجعیت نیز نوع دیگری از قدرت است که نگاه فراسازمانی دارد و بر توانایی پرستاران بر نفوذ به دیگران اثر خواهد گذاشت.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نظام سلامت به لحاظ جمعیت و تعداد کارکنان دومین وزارتخانه کشور پس از وزارت آموزش و پرورش است، عنوان کرد: بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر به عنوان کادر درمان در نظام سلامت در حال فعالیت هستند، در حوزه درمان در مجموعه بیمارستان ‌ها، نزدیک به ۶۰ درصد گروه فنی را گروه پرستاری و در کل نظام سلامت ۳۰ درصد جمعیت را جامعه پرستاری تشکیل می ‌دهد.
وی با بیان اینکه جمعیت عظیم کادر درمان کشور می ‌تواند در اذهان عمومی تصویر برجسته و کلیدی ایجاد کند، اظهار کرد: ممکن است یک واکنش نامناسب یا عملکرد ناخوشایند در نظام سلامت بیش از سایر اصناف، تصویر اجتماعی منفی از گروه پرستاری و کادر درمان در ذهن مردم ایجاد کند، تصویر اجتماعی بسیار مهم است؛ در این راستا مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی پرستاران نیز اهمیت زیادی دارد.
وی قدرت اقتصادی را نیز شاخصه مهمی در بین منابع قدرت عنوان و خاطرنشان کرد: شاید چندسال پیش گروه پرستاری را به عنوان مصرف کننده تلقی می ‌کردند، اما خوشبختانه با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، این نگاه اصلاح شده و حرفه پرستاری در مسیر رشد صعودی قرار گرفته است.
عبادی با بیان اینکه تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای مراکز درمانی و پرستاران آورده مالی نیز به همراه دارد، یادآور شد: سیر اجرای قانون قابل قبول است و اگر این قانون زودتر اجرا می ‌شد، طبیعتا جایگاه پرستاران مناسب ‌تر بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت نقش سازمان‌ های مردم‌ نهاد در حوزه پرستاری را مهم تلقی کرد و افزود: استفاده بهینه از این سمن‌ ها از جمله سازمان نظام پرستاری، می‌ تواند  بر وضعیت حرفه اثرگذار باشد. عملکرد این سازمان توسط سایر نهادها موردپایش قرار می ‌گیرد و از آن به عنوان یک مرجع برای اظهارات کارشناسی و تصمیم ‌گیری‌ ها استفاده می ‌شود. از سوی دیگر شاید بتوان گفت ایران جزو معدود کشورهایی است که در ساختار وزارت بهداشت خود، معاونت پرستاری دارد و وجود ساختار سازمانی می‌ تواند اثربخشی سیاستگذاری‌ ها را افزایش دهد‌.
در ادامه این اجلاس،  محمود محمدزاده ، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با تاکید بر اهمیت مدیریت پرستاران، اظهار کرد: میثاق نامه مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدوین و وظایف و اهداف هر مدیر مشخص ‌شده تا اثرگذاری و بهره ‌وری در عملکرد همکاران افزایش یابد.
محمدزاده با تاکید بر اینکه حضور میدانی در بیمارستان ‌ها و میان مردم باعث موفقیت ما در عرصه مدیریت می ‌شود، گفت: احصای مشکلات از طریق حضور در بین اقشار مختلف مردم و گروه ‌های مختلف شغلی در بیمارستان میسر می‌ شود. تاثیرگذاری حضور میدانی مدیران بسیار زیاد است و خلاهای موجود بین مدیران پرستاری و همکارانشان یا بیماران را پر می ‌کند.
وی با اشاره به تلاش‌ های صورت گرفته برای رفع مسائل صنفی حرفه پرستاری، بیان کرد: طی جلساتی که با وزیر بهداشت و سازمان برنامه و بودجه داشتیم، مشکلاتی مانند پایین بودن اضافه ‌کار پرستاران را به این سازمان منتقل کردیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به رفع مشکلات حوزه پرستاری، ابراز امیدواری کرد و افزود: استخدام پرستاران جدید، جایگزینی پرستارانی که بازنشسته می‌ شوند و افزایش مبلغ اضافه کار پرستاران را با سازمان امور اداری و استخدامی نیز در میان گذاشتیم و پیرو مسائل مطرح شده در این جلسات، میزان اضافه کار پرستاران در سال جاری افزایش خواهد یافت.
وی در پایان تاکید کرد: اقدامات کادر بهداشت و درمان باید در راستای افزایش اثرگذاری در عرصه ‌های شغلی و رضایتمندی مردم باشد.


ارسال نظرات