تازه ها
با پایان شمارش آرا، مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای رئیس جمهور جدید ایران شد.
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، روز جمعه 15 تیر 1403 با حضور ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ میلیون هم وطن در ایران و کشورهای دیگر جهان برگزار شد. بر این اساس، آمار مشارکت در این دوره از انتخابات با 10 درصد افزایش نسبت به دور قبل، به 49.8 درصد رسید.
در زیر روایت مرحله به مرحله اعلام نتایج را می بینید.
ساعت 06:44 | مرحله نهایی اعلام نتایج رسمی انتخابات
محسن اسلامی در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: از مجموع آرای داخل و خارج ایران که رأی است، مسعود پزشکیان حائز ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای سعید جلیلی حائز ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای شدند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: بر این اساس آقای مسعود پزشکیان به عنوان منتخب چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری محسوب میشود.
ساعت 05:33 | اعلام هفتمین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آرای ۴۷ هزار و ۸۰۷ شعبه شمارش شده که شامل ۴۵۲ شهرستان و ۲۳ میلیون و ۶۴۶ هزار و ۱۳۸ رای میشود.
آرای کاندیداها به این شرح است:
مسعود پزشکیان ۱۲ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۹۱۰ رای
سعید جلیلی ۱۰ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۲۳۸ رای
ساعت 05:03 | اعلام ششمین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آرای ۴۲ هزار و ۴۳۲ شعبه شمارش و تجمیع شده که شامل ۴۴۰ شهرستان و ۲۰ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۹۷۱ رای میشود.
وی افزود: از این میزان، مسعود پزشکیان حائز ۱۱ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۹۲۴ رای و سعید جلیلی حائز ۹ میلیون و ۹۷ هزار و ۹۹۳ رای شدند.
ساعت 04:32 | اعلام پنجمین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آرای ۳۵ هزار و ۲۲۳ شعبه شمارش و تجمیع شده که شامل ۴۰۲ شهرستان و ۱۶ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۶۰ رای میشود.
آرای کاندیداها به این شرح است:
مسعود پزشکیان با ۸ میلیون و ۶۹۴ هزار و ۷۴۳ رای
سعید جلیلی با ۷ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۵۵۷ رای
ساعت 04:06 | اعلام چهارمین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آرای ۲۹ هزار و ۱۷۵ شعبه شمارش و تجمیع شده که شامل ۳۵۷ شهرستان و ۱۳ میلیون و ۵۵۰ هزار و ۲۸۰ رای میشود.
وی افزود: از این میزان مسعود پزشکیان حائز ۶ میلیون و ۹۳۹ هزار و ۹۵۵ رای و سعید جلیلی حائز ۶ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۹۹ رای شدند.
ساعت 03:35 | اعلام سومین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آرای ۲۱ هزار و ۷۹۰ شعبه شمارش شده که شامل ۲۹۸ شهرستان و ۹ میلیون و ۶۹۹ هزار و ۸۴۳ رای میشود.
آرای کاندیداها به این شرح است:
مسعود پزشکیان ۴ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۳۶۴ رای
سعید جلیلی ۴ میلیون و ۵۲۶ هزار و ۹۶۰ رای
ساعت 03:05 | اعلام دومین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آرای ۱۳ هزار و ۲۷۷ شعبه شمارش شده که شامل ۲۰۲ شهرستان و ۵ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۹۱۱ رای میشود
آرای کاندیدا ها به این شرح است:
مسعود پزشکیان حائز ۲ میلیون و ۹۰۴ هزار و ۲۲۷ رای
سعید جلیلی حائز ۲ میلیون و ۸۱۵ هزار و ۵۶۶ رای
ساعت 02:34 | اعلام اولین نتایج شمارش آرای انتخابات ۱۵ تیر
محسن اسلامی در ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: از ۶ هزار و ۱۸۹ شعبه شمرده شده و ۲ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۳۸۱ رای شمرده شده، مسعود پزشکیان با ۱ میلیون و۲۶۳ هزار و ۸۷۴رای و سعید جلیلی با ۱ میلیون و ۲۴۴هزار و۶۴۰ رای را کسب کرده اند.
بر اساس شمارش آرا در مناطق روستایی و شهرهای کوچک، مسعود پزشکیان از رقیب خود جلوتر است. همچنین بخش هایی از آرای شهرهای بزرگ نیز شمارش شده که در این مناطق نیز برتری با پزشکیان است.
سخنگوی ستاد انتخابات نیز گفته است با توجه به این که در این دوره فقط دو کاندیدا داشته ایم نتایج زودتر از دور اول اعلام خواهد شد.
همچنین برخی چهره های سیاسی از هم اکنون در صفحات اجتماعی خود پیام های تبریکی برای پزشکیان منتشر کرده اند.
از سوی دیگر، رصد شبکه های اجتماعی اصولگرایان نشان می دهد که برخی از حامیان جلیلی و قالیباف همدیگر را مقصر شکست شان می دانند.
اما رئیسجمهور نهم ایران کیست؟
با اعلم وزارت کشور، پس از برگزاری دو مرحله انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان متولد ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در مهاباد است که سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نایب رئیس)، یازدهم و دوازهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را در کارنامه سوابق خود دارد. او همچنیندر دولت به عنوان وزیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و ریاست بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز را در کارنامه سوابق خود دارد. پزشکیان دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
وی پیشتر دو مرتبه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دورههای یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیگر داوطلب نامزدی این انتخابات از ادامه حضور در رقابتهای انتخاباتی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد؛ او برای سومین مرتبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد که در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ نام او از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شد.
پزشکیان در جریان رقابت های انتخاباتی، با شعار «برای ایران» خود را «صدای بیصدایان» معرفی و تلاش برای تحقق «حق» و «عدالت» و همچنین «وحدت و انسجام» در جامعه و اجرای احکام «برنامه هفتم پیشرفت» و «سیاست های ابلاغی رهبری» را مهمترین وعده اش عنوان کرد؛ او همچنین در یکی از سخنرانی های تبلیغاتی خود اعلام کرد که «قول میدهم تا زمانی که زندهام از حقوق مردم ایران، قومیتها، جنسیتها، انسانها و همه با قدرت دفاع خواهم کرد. من نه وابسته پولم و نه وابسته پست و قدرت و فقط به مردم ایران وابستهام و تا جان در بدن دارم در خدمت مردم خواهم بود». ارتباطات مناسب و سازنده با دنیا برای رفع یا کاهش تحریمها، افزایش سرمایه گذاری خارجی برای تحقق رشد اقتصادی و اجرای قوانین به جای ایجاد قوانین جدید، از محورهای مطرح شده ای است که در اولویت برنامههای اقتصادی پزشکیان قرار دارد.
حل مشکلات روابط خارجی، بهبود روابط با کشورها، عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری با جهان از طریق رفع تحریمها، ارتقای جایگاه و امنیت و اقتدار ایران در جهان، متوقف کردن موج مهاجرت، فراهم کردن زمینه بازگشت ایرانیان خارج از کشور به وطن، و احیای صنعت گردشگری، ارتقای سطح فناوری افزایش تبادلات علمی با جهان از برنامه های مطرح شده از سوی پزشکیان در حوزه سیاست خارجی است.
پزشکیان اضافه کرد: مردم آمدهام تا در ایران ایجاد کنیم و این اختلافات، درگیریها و دعواها را حل کنیم و اجازه ندهیم فقط یک صدا بلند باشد، صدا مال همه است و این حرفی را که میزنم در همین مناظرات دیدید چهار نفر یک طرف و بنده هم یکطرف؛ و یکی از آقایان میگفت نمیگذارم رئیس جمهور شوید و بنده در جواب گفتم این مردم هستند که تصمیم خواهند گرفت که چه کسی رئیس دولت شود.
تنظیم و توزیع عادلانه بودجه عمومی کشور با اولویت حمایت از اقشار کم برخوردار، حکمرانی مطلوب در صندوقهای بازنشستگی با تاکید بر نظام شایسته سالاری، رفع بحرانها و کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، توزیع عادلانه یارانهها متناسب با اطلاعات واقعی و تدوین سیاست های هدایت تدریجی توزیع یارانه ها، افزایش سهم کمک دولت در تامین هزینه های درمانی و استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی بهمنظور اشتغال زایی و کاهش آسیبهای اجتماعی نیز از سیاستها و برنامههای راهبردی رئیس جمهور منتخب در حوزه رفاه و تامین اجتماعی است.
پزشکیان در مرحله نخست انتخابات که در تاریخ ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، در رقابت با سعید جلیلی، مصطفی پورمحمدی و محمدباقر قالیباف با کسب ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و۹۹۱ رای به عنوان نفر اول به مرحله دوم انتخابات راه یافت. سعید جلیلی نیز با کسب ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸رای به عنوان نفر دوم به مرحله دوم انتخابات راه یافت. در مرحله دوم انتخابات که روز گذشته برگزار شد، پزشکیان توانست با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای در مقابل ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای جلیلی به پیروزی دست یابد و به عنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
ارسال نظرات