بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۹۰۵۷
مسعود پزشکیان با اخذ ۱۶ میلیون ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران معرفی شد.
شنبه ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸

مسعود پزشکیان متولد 7 مهر 1333 در مهاباد سیاستمدار اصلاح طلب و پزشک ایرانی است که هم اکنون به عنوان نماینده تبریز ، آذرشهر و اسکو در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیت می کند و در ادوار های هشتم ، نهم و دهم و یازدهم نیز حضور داشت.
وی در دوره‌های نهم و هشتم نیز نماینده همین حوزه انتخابیه و همچنین در دولت هشتم وزیر بهداشت بود.
تحصیلات و دوران جوانی
پزشکیان  تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش مهاباد طی کرد و سپس به مرکز استان رفته و در هنرستان کشاورزی ارومیه، دیپلم صنایع غذاییگرفت. پس از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۲ جهت انجام خدمت سربازی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان منتقل شد و در همین دوره بود که به پزشکی علاقه پیدا کرد و در نتیجه در سال ۱۳۵۴ و پس از اتمام خدمت سربازی، دیپلم دوم خود را در رشته طبیعی (علوم تجربی) اخذ کرد و در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.
فعالیت های دوران دانشجویی
بنا به گفته پایگاه اطلاع‌رسانی پزشکیان، «پس از انقلاب دکتر پزشکیان با تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی و کلاس‌های قرآن و نهج البلاغه و جلسات بحث و مناظره، باعث تقویت نیرو‌های مذهبی و وحدت آن‌ها در مقابل گروه‌های ضدانقلاب و تفکرات الحادی و التقاطی آنان شد.»
در آن زمان، انجمن اسلامی دانشکده پزشکی قوی‌ترین انجمن در کل دانشگاه تبریز بود. در سال ۱۳۵۸، پس از اینکه چپی‌ها مراسم سخنرانی هاشمی رفسنجانی را در دانشکده پزشکی به هم زدند، کار به درگیری فیزیکی بین دانشجویان مخالف نظام و طرفداران نظام کشید و به بسته شدن دانشگاه انجامید. با پیام امام خمینی (ره)، در نهایت انقلاب فرهنگی اتفاق افتاد.
حضور در دفاع مقدس
پزشکیان در دوران جنگ ایران و عراق مسئول اعزام اکیپ‌های پزشکی به جبهه‌ها بود و همزمان به صورت رزمنده و پزشک فعالیت می‌کرد.
اخذ مدرک پزشکی و فعالیت در این حوزه
پزشکیان دوره پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ به پایان رسانید و در سمت  مربی فیزیولوژی شروع به تدریس در دانشکده پزشکی نمود. در سال ۱۳۶۹ تخصص خود در رشته جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز اخذ کرد و سپس در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را ازدانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت نمود و بلافاصله در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز استخدام گردید که بعد‌ها رئیس این بیمارستان شد. در سال ۱۳۷۳ به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب گردید که ریاست وی بر این دانشگاه تا سال ۱۳۷۹ ادامه داشت. سپس به تهران منتقل شده و به مدت ۶ ماه سمت معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را عهده‌دار گشت. سرانجام در دور دوم ریاست جمهوری سید محمد خاتمی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رأی اعتماد گرفت.
انتخابات
پزشکیان در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ و در آخرین روز ثبت نام  انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۹۲) با حضور در وزارت کشور در این انتخابات نام‌نویسی کرد، اما صلاحیت وی تأیید نشد. مسعود پزشکیان در ۷ اسفند ۱۳۹۴ و همزمان با برگزاری انتخابات مجلس دهم، وی توانست با کسب ۲۶۱٬۳۹۴ رأی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، به عنوان نخستین نامزد پیروز انتخابات در این حوزه، راهی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شود و همچنین وی توانست رکورد رأی مردم تبریز در انتخابات مجلس شورای اسلامی را بشکند. او در این انتخابات در لیست امید در انتخابات شورا‌های شهر و روستا قرار داشت.
نایب رئیس اول مجلس دهم
پزشکیان در انتخابات هیئت رئیسه موقت مجلس دهم به عنوان نامزد فراکسیون امید برای نایب رییسی ثبت نام کرد و توانست با کسب ۱۵۸ رای نایب رئیس اول دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شود.
پزشکیان با رای مردم تبریز به دوازدهمین  دوره مجلس شورای اسلامی راه یافت .
پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد ودرروز یکشنبه 20 خرداد1403  صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان تائید شد.
مسعود پزشکیان نهمین رییس جمهور ایران شد
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور امروز ( شنبه 16 تیر) نتایج نهایی  شمارش آرا را اعلام کرد و گفت : مسعود پزشکیان با اخذ ۱۶ میلیون ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی به عنوان نهمین رئیس جمهور منتخب ایران معرفی می شود.

گوشه ای دیگر

ازدواج و همسر مسعود پزشکیان

ازدواج مسعود پزشکیان در همان سال های انقلاب فرهنگی رخ داد . مسعود پزشکیان و همسرش در رشته پزشکی هم دانشگاهی بودند در دانشگاه آشنا و در نهایت ازدواج کردند . حاصل این ازدواج ۴ فرزند بود که اکنون سه نفر از آنها در قید حیات هستند . همسر مسعود پزشکیان در یک سانحه تصادف همراه با یکی از فرزندان کشته شدند و پس از آن مسعود پزشکیان هرگز ازدواج نکرده است.

مدرک تحصیلی مسعود پزشکیان

این سیاستمدار اصلاح طلب ، تحصیلات ابتدایی خود را در مهاباد گذراند. در مقطع هنرستان کشاورزی خواند و دیپلمش از هنرستانی در آذربایجان غربی و در رشته صنایع غذایی گرفت.

او در سال ۵۲ برای خدمت سربازی به زابل اعزام شد . همچنین در دوران سربازی به پزشکی علاقمند شد . بنابراین در سال ۵۴ دیپلم دیگری در رشته علوم تجربی گرفت. مسعود پزشکیان نهایتا در سال ۵۵ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قبول شد. در سال ۶۴ پزشکی عمومی را به پایان رساند و در دانشکده ی پزشکی به عنوان استاد فیزیولوژی به تدریس پرداخت. ۵ سال بعد و در سال ۶۹ توانست تخصص جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کند. پزشکیان در سال ۷۲ فوق تخصص جراحی قلب گرفت و در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز استخدام شد و نهایتا به عنوان رئیس بیمارستان انتخاب شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دکتر پزشکیان انجمن اسلامی دانشکده پزشکی را تاسیس کرد و انواع کلاس های قرآنی ، نهج البلاغه را راه اندازی کرد .
مسعود پزشکیان در دوران جنگ تحمیلی مسئول اعزام اکیپ های پزشکی به جبهه ها بود. علاوه بر این کار هم به عنوان پزشک و هم رزمنده در جبهه های جنگی فعالیت می کرد . دکتر پزشکیان در این رابطه گفته : من در سال ۱۳۵۵ در رشته‌ی پزشکی از دانشگاه تبریز قبول شده‌ام و بارها تاکید کرده‌ام ، تا بحال از هیچ سهمیه و یا رانتی برای ادامه تحصیل در هیچ مقطعی استفاده نکرده‌ام.

تاسیس انجمن اسلامی و فعالیت در جبهه

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دکتر پزشکیان انجمن اسلامی دانشکده پزشکی را تاسیس کرد و انواع کلاس های قرآنی ، نهج البلاغه را راه اندازی کرد . مسعود پزشکیان در دوران جنگ تحمیلی مسئول اعزام اکیپ های پزشکی به جبهه ها بود. علاوه بر این کار هم به عنوان پزشک و هم رزمنده در جبهه های جنگی فعالیت می کرد .

سوابق اجرایی مسعود پزشکیان

ریاست بیمارستان قلب شهید مدنی در سال ۷۲
ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سالهای ۷۳ تا ۷۹
معاونت سلامت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به مدت ۶ما
وزیر بهداشت زمان سید محمد خاتمی
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در دهمین دوره مجلس
نماینده حوزه های انتخابی در دوره های هشتم ، نهم ، دهم و یادزدهم
وزیر بهداشت در دوره هشتم
نماینده شهرهای تبریز ، آذرشهر و اسکو در مجلس
مسعود پزشکیان در ۷ اسفند ۱۳۹۴ و همزمان با برگزاری انتخابات مجلس دهم، وی توانست با کسب ۲۶۱٬۳۹۴ رأی از حوزهٔ انتخابیهٔ تبریز، آذرشهر و اسکو، به عنوان نخستین نامزد پیروز انتخابات در این حوزه، راهی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شود و همچنین وی توانست رکورد رأی مردم تبریز در انتخابات مجلس شورای اسلامی را بشکند.
پزشکیان پس از مدتی فعالیت علمی در بیمارستان قلب شهید مدنی، ریاست بیمارستان را عهده دار شد. تا اینکه در سال ۱۳۷۳، از طرف دکتر علیرضا مرندی، وزیر وقت بهداشت و درمان دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی، به ریاستِ دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد. در دوران شش ساله‌ی ریاست دانشگاه (از ۷۳ تا ۷۹)، خدمات ارزنده‌ای انجام داد و آثار ماندگاری از خود به جا گذاشت.

حضور در انتخابات ریاست جمهوری

مسعود پزشکیان اولین بار در سال ۹۲ برای انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد اما انصراف داد.مسعود پزشکیان در ادریهبشت ۱۴۰۰ هم برای انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کرد. وی در روز شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در وزارت کشور برای انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم ثبت‌نام کرد. و در ۲۰ خرداد صلاحیت وی توسط شورای نگهبان احراز شد.

برنامه انتخاباتی مسعود پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳

موضوع توضیحات
اهداف و رویکردها اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری برای بهبود اقتصاد، علم، فناوری، سلامت و رفاه
رفع فقر و تبعیض توزیع عادلانه درآمد و امکانات، ایجاد فرصت‌های برابر
بهبود رابطه دولت و مردم افزایش مشارکت مردم در امور کشور و تنظیم رابطه مناسب با دولت
انتخاب شایستگان انتخاب افراد بر اساس توانایی و مهارت، نه جناح و گروه
وحدت و انسجام ایجاد انسجام و وحدت برای اجرای سیاست‌های کلی و حل مشکلات

 

  • اجرای سیاست‌های کلی رهبری: تأکید بر اجرای برنامه‌های ابلاغی و دستیابی به جایگاه برتر منطقه‌ای.
  • سلامت و رفاه: بهبود وضعیت سلامت، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، و عدالت آموزشی.
  • حکمرانی شایسته: انتخاب مدیران توانمند بر اساس علم، مهارت، و تجربه.
  • پاسخگویی مسئولان: الزام به پاسخگویی مسئولان در صورت ناکامی در وظایف.
  • وحدت و انسجام داخلی: تلاش برای ایجاد وحدت و انسجام بین گروه‌ها، احزاب، و دسته‌ها.

پزشکیان بر اهمیت اجرای دقیق سیاست‌های کلی رهبری، توزیع عادلانه منابع، و انتخاب شایستگان تأکید دارد. او معتقد است که برای حل مشکلات کشور باید به افراد توانمند متکی شد و با وحدت و انسجام در جهت سیاست‌های کلی حرکت کرد. شود و پاسخگو هم نباشد. پزشکیان بیان کرد: اگر می‌خواهیم مشکل کشور حل شود باید به افراد توانمند متکی شده و با وحدت و انسجام در جهت سیاستهای کلی حرکت کنیم.

وعده های برنامه های دکتر پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۰

آقای پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ یک برنامه جامع در حوزه تامین اجتماعی و حمایت از اقشار ضعیف ارائه کرده است. خلاصه وعده‌های ایشان در این جدول به خوبی آمده است و شامل موارد مهمی چون:

موضوعات توضیحات
تأمین اجتماعی اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی، حمایت از بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کارافتادگی و خدمات بهداشتی
صندوق‌های بازنشستگی رفع چالش‌ها، ایجاد رفاه عمومی، کاهش فقر و محرومیت
حمایت از مادران اجرای اصل ۲۱ قانون اساسی، حمایت از مادران در دوران بارداری و حضانت فرزند، کودکان بی‌سرپرست
بودجه عادلانه توزیع عادلانه بودجه برای حمایت از اقشار کم برخوردار
حکمرانی در صندوق‌ها تأکید بر شایسته‌سالاری و استفاده از ظرفیت شرکای اجتماعی برای رفع بحران‌ها
قدرت خرید اقشار ضعیف حفظ و افزایش قدرت خرید اقشار ضعیف از طریق متناسب‌سازی مزد و مستمری
یارانه‌ها توزیع عادلانه یارانه‌ها و ارتقاء پایگاه اطلاعاتی برای تدوین سیاست‌های هدایت تدریجی یارانه‌ها
هزینه‌های درمانی افزایش سهم کمک دولت در تأمین هزینه‌های درمانی
کمک‌های دولتی افزایش کمک به صندوق‌های بازنشستگی و بیمه بیکاری
بدهی‌های دولت جلوگیری از افزایش بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی و پرداخت بدهی‌های موجود
نهادهای حمایتی تقویت منابع مالی سازمان‌های حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امام (ره)
خدمات بهداشتی رایگان تضمین خدمات بهداشتی، روانی و توانبخشی رایگان برای خانوارهای کم‌درآمد
پوشش هزینه‌های ناباروری پوشش کامل هزینه‌های ناباروری برای تمامی دهک‌های درآمدی
بیمه بیکاری ملی ایجاد نظام ملی بیمه بیکاری با اولویت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان متأهل
اشتغال‌زایی تنظیم و جهت‌دهی کمک‌های حمایتی دولت برای ایجاد اشتغال، استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی
نظام چندلایه تأمین اجتماعی پیاده‌سازی نظام چندلایه‌های تأمین اجتماعی در لایه‌های امدادی، حمایتی و بیمه‌ای

برچسب ها:

ارسال نظرات