تازه ها
در سیستمهای اجتماعی مدرن، نهاد دولت با تصویب قوانین توسعهای، برای همه زمینهها برنامه ریزی و سازماندهی میکنند. این مهم به تاسی از بررسی و تجزیه و تحلیل آمارها و جمع بندی اطلاعات توسط سازمانهای متولی صورت میپذیرد. در واقع کارشناسان برنامه ریزی کلان با بررسی و ارزیابی وضع موجود و امکانات در اختیار جمعیت موجود، برنامه ریزی چند وجهی برای توسعه کشور را طرح ریزی و به موقع اجرا میگذارند.
یکی از مهمترین این برنامهها پیش بینی و فراهم آوردن شرایط اشتغال جوانان و نیمه بیکاران و هدایت اقتصاد کلان بسوی مبارزه با رکود تورمی میباشد. در این مسیر وظیفه دولتها بستر سازی و مهیا نمودن شرایط اشتغال جوانان و آماده کردن بستر اشتغالزایی برای کودکانی که در سالهای آتی به سرعت آماده ورود به بازار کار میگردند است. مقوله کار و اشتغال آفرینی در واقع یک خط روندی ممتد و پویاست. کسانی بازنشسته میشوند و کسانی لازمست در هر شغل جایگزین بازنشستگان برای اداره امور جامعه در همه بخشها شوند. از سال ۱۳۸۰، چند سال پس از خاتمه جنگ تحمیلی، دولت تصمیم به گسترش فعالیت بخش خصوصی در اکوسیستم فضای کسب و کار ایران گرفت.
نمود عینی برنامه ریزی افزایش سهم بخش خصوصی و کوچک کردن بخش دولتی اقتصاد، مظهرش در کاهش میزان استخدام کارکنان دولت آشکار میگردد؛ و به موازات، افزایش ظرفیت استخدام بخشهای خصوصی و تعاونی، استراتژی دولتها برای تکمیل سیاست گذاری کاهش نقش دولت در اقتصاد خرد و کلان است. لاجرم باید ظرفیت پذیرش اشتغال جوانان افزایش یابد؛ این مهم از طریق حمایت از بنگاهها و موسسات در حال فعالیت بخشهای خصوصی و مردمی و بزرگتر و تقویت آنان امکانپذیر است تا بتوانند تعداد بیشتری از جوانان را استخدام کنند و نیز شرکتهای جدید توسط کارآفرینان جوان تاسیس تا فرصتهای اشتغال ملی افزایش یابد و حجم تولیدات ملی و پتانسیل صادرات غیر نفتی کشور اضافه گردد.
برای تحقق این برنامهها، بدلیل اینکه نسل X و نسل Y والدین نسلهای Z و آلفا هستند و در حال حاضر مدیریت برنامه ریزی و هدایت جامعه در همه ابعاد در اختیار آنهاست، نقشی که این دو نسل از جانب برنامه ریزی و سازماندهی بازار کار و کارآفرینی برای نسلهای جوانتر پس از خود بر عهده دارند، مسئولیت سیاسی - اجتماعی آنان را سنگینتر میکند. وقت آنست که آنان، مدیریت برنامههای انگیزشی و روح افزایی و فکر افزایی کارآفرینی Zها و آلفاها را بخاطر آینده درخشان کشور با توانمندی و اجرای مدرنتر پیاده سازی کنند. قطعا محتوا دو دانش مدیریت ریسک و مدیریت بیمههای بازرگانی به آنان در این راستا، میتوانند کمکهای بی نظیر نمایند.
یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی
ارسال نظرات