تازه ها
به گزارش بازارکار از ایسکانیوز، "دانشگاه آزاد اسلامی-واحد بین المللِ فرشتگان" با تکیه بر تاریخ غنی و ارزشهای ایرانی-اسلامی و با بهره مندی از توان علمی و سابقه تأثیرگذار و درخشان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد موفق آموزش عالی در سطح ملی و منطقه در خدمت دانشجویان با نیازمندیهای ویژه و با محوریت جامعه ناشنوا/کم شنوا است.
واحد بینالملل فرشتگان برای تبدیل شدن به انتخاب اول واجد شرایط ترین دانش آموزان و دانشجویان گروه متنوعی از کم توانی های جسمی-شناختی، و همچنین پذیرش و آماده سازی درصدی از سایر دانش آموزان و دانشجویان ممتاز که به دنبال حرفه های شغلی مرتبط با جامعه هدف هستند، تأسیس شده است. این دانشگاه فارغ التحصیلان خود را با ارائه دانش و مهارت های لازم برای دستیابی به موفقیت های شخصی و حرفه ای و تأثیرگذاری در جوامعی که در آن کار و زندگی میکنند، توانمند می سازد. به علاوه، برای تبدیل شدن به یک منبع علمی-پژوهشی پیشرو در کشور، منطقه و جهان به منظور پاسخگویی به نیازهای مرتبط با جامعه هدف و ارتقای کیفیت زندگی آنان تلاش می کند.
این واحد دانشگاهی در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ رسما در ۱۱ رشته با مجوز وزارت علوم افتتاح شد و از مهر ماه سال ۱۳۹۹ پذیرش دانشجو در این واحد آغاز شد. شناسایی نیازهای آموزشی و پژوهشی کشور و منطقه برای جامعه هدف و فراهم آوردن امکانات نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای آموزشهای مربوط و متناسب با نیازهای جامعه هدف از جمله مأموریتهای این واحد ویژه دانشگاهی است.
افتتاح واحد بین الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی نقطه عطفی است تا کم شنوایان و ناشنوایان بتوانند در عرصه علم بروز یابند و استعدادهایشان را در این دانشگاه به منصه ظهور برسانند. دانشگاه آزاد اسلامی در ایفای نقش اجتماعی خود به عنوان دانشگاه اجتماعی پای در این راه نهاده تا در مقاطع مختلف وارد عرصه شود و درخشش استعدادهای دانشجویان با نیازهای ویژه در این دانشگاه به منصه ظهور میرسد. با توجه به آغاز ثبتنامها در دانشگاه آزاد اسلامی برآن شدیم تا در گفتوگو با علی مقداری؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل فرشتگان و همین طور محمدامین بوعلیزاده؛ مدیر روابط عمومی و امور بین الملل و مدیر اداره فارغ التحصیلان واحد بین الملل فرشتگان به معرفی این واحد ویژه دانشگاهی در راستای کمک به آگاهی بخشی جامعه مخاطب، بپردازیم :
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل واحد فرشتگان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهار کرد: این واحد دانشگاهی که ویژه افراد با نیازهای ویژه است در بدو تأسیس با محوریت پذیرش برای ارائه خدمات به افراد ناشنوا و کم شنوا شروع کرد و به تدریج پس از طی چند سال موفق به ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی شد. با توجه به فراهم شدن بستر های خدمات برای رفاه تحصیلی ناشنوایان در این واحد دانشگاهی با پیگیری های خوب و مستمر رئیس این دانشگاه دکتر علی مقداری، دانشگاه بین الملل فرشتگان موفق به اخذ مجوز برای ارائه رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی پیوسته برای شهروندان نابینا شد.
وی ادامه داد: این اتفاق مبارک پس از اطلاع رسانی برای جامعه نابینای کشور مورد استقبال قرار گرفته و از مهر امسال انشالله کلاس های درسی رشته روانشناسی شروع به فعالیت خواهد کرد. باتوجه به این امر در حوزه نابینایان باید واحد دانشگاهی بکوشد تا بسترهای مناسب را اعم از کتاب های مناسب سازی شدن به خط بریل و همچنین دیگر امکانات مورد نیاز این جامعه را فراهم آورد. در رشته روانشناسی ویژه نابینایان، افراد کم شنوا و جسمی حرکتی نیز می تواند پذیرش شوند.
بوعلیزاده با بیان اینکه ۲۳ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی (۵ رشته)، کارشناسی (۱۴ رشته) و کارشناسیارشد (۴ رشته) داریم تصریح کرد: تا سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰۰ دانشجو در این واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل میباشند که از بین این دانشجویان در مقاطع کاردانی و کارشناسی حدود ۵۱ نفر فارق التحصیل شده اند و با توجه به تمام شدن هر ترم به تعداد فارغالتحصیلان اضافه خواهد شد. ترکیب جمعیتی دانشجویان دارای معلولیت و بدون معلولیت حدودا ۵۰ درصد میباشد که باتوجه به اصل حقوق معلولین و چشم انداز این دانشگاه به تدریج باید به ۷۰ درصد افراد دارای معلولیت و ۳۰ درصد افراد بدون معلولیت تبدیل شود.
وی افزود: در حال حاضر ۲۳ رشته در دانشگاه فرشتگان به صورت فعال در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرای متقاضیان ناشنوا و کم شنوا و افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی و همچنین شهروندان بدون معلولیت است.
اجرای آزمون کارشناسی رسمی زبان اشاره ایرانی برای قوه قضائیه
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل واحد فرشتگان خاطرنشان کرد: رشته مترجمی زبان اشاره یکی از رشته های خوب و جذاب در بین متقاضیان تحصیل در دانشگاه به شمار آمده است. این رشته در دو مقطع کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته در این واحد دانشگاهی ارائه شده است و مخاطبان خود را توانسته جذب کند. این رشته برای اولین بار در ایران ارائه شده است و تمرکز بر پرورش نیروی متخصص در رشته مترجمی زبان اشاره ایرانی دارد تا پس از فارغ التحصیلی این افراد بتوانند به صورت مترجم رسمی در ارگان ها، بانک ها، بخش دولتی و خصوصی، پلیس، قوه قضاییه و غیره به صورت فردی متخصص و دارای تحصیلات در این حوزه برای ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت شنوایی فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه زبان اشاره ایرانی از اهمیت بالایی برخوردار است امسال برای دومین بار با همکاری با قوه قضاییه دومین آزمون انتخابی مترجم رسمی زبان اشاره ایرانی در این واحد دانشگاهی برگزار شد و متقاضیان برای همکاری با قوه قضاییه به عنوان مترجم رسمی در آن شرکت کردند.
بوعلیزاده تصریح کرد: دانشجویان متقاضی برای حضور در واحد بین الملل فرشتگان میتوانند در مقاطع کاردانی و کارشناسی از طریق ثبت نام بر اساس سوابق تحصیل در سایت آزمون اقدام به ثبت نام کنند. اما در مقطع ارشد باید از طریق آزمون کنکور برای ثبت نام اقدام کنند.
وی بیان کرد: در این دانشگاه تعدادی از اعضای هیات علمی برای اولین بار در ایران از افراد دارای معلولیت شنوایی هستند که در این دانشگاه فعالیت میکنند که این یک انگیزه بسیار مهم برای دانشجویان دارای معلولیت هست که میتوانند در آینده به این درجه علمی برسند.
در حال رایزنی برای تأمین خوابگاه اختصاصی هستیم
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل واحد فرشتگان گفت: در حال حاضر هیچ یک از واحد های دانشگاه آزاد در استان تهران خوابگاه ندارند و ریاست محترم این دانشگاه در حال رایزنی با بخش های دولتی و خصوصی و خیرین محترم هستند تا بتوانند برای این قشر از جامعه خوابگاه اختصاصی تهیه کنند. اما در حال حاضر دانشجویانی که از شهرستان ها مراجعه میکنند با هماهنگی های انجام شده از خوابگاه های خودگردان بهره مند میشوند.
بوعلیزاده خاطرنشان کرد: این واحد دانشگاهی موفق شده است که کتاب های تخصصی ویژه ناشنوایان از قبیل مقدمه ای بر زبان اشاره ایرانی اشارانی)، زبان اشاره ایرانی(سطح میانی)، مترجمی زبان اشاره (اصول، مبانی و راهکارها) و زبان اشاره تخصصی در علوم ورزشی(مبانی و مفاهیم) را به چاپ برساند که برای اولین بار در ایران برای ساخت واژگان جدید در این زبان و استفاده آن در دروس تخصصی به چاپ رسیده و مورد استفاده همگان قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به رسالت این دانشگاه و ماموریت های اجتماعی و علمی خود، این واحد دانشگاهی در راستای توانمندسازی، اشتغالزایی و کارآفرینی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان افراد ناشنوا و کم شنوا با بنیاد خیریه شنوایی شفا(بخشش) تفاهم نامه ای منعقد کرده است.
علی مقداری؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل فرشتگان هم گفت: واحد بین الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۵ سال قبل با هدف خدمترسانی در آموزش عالی به جامعه کم توان با نیازهای ویژه و با محوریت ناشنوایان راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: این واحد دانشگاهی تنها دانشگاه مناسب سازی شده برای جامعه کمتوان با نیازهای ویژه در خاورمیانه است. مأموریت ما توانمندسازی مخاطبان این واحد دانشگاهی که از یک فضای مناسب سازی شده برای آموزش در سطوح عالی استفاده بکنند و همچنین ترویج فرهنگ پذیرش جامعه دارای معلولیت در کشور است.
مقداری خاطرنشان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۲۳ رشته در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در این واحد دانشگاهی داریم که از جمله این رشته ها میتوان به رشته های هنری همچون عکاسی گرافیک و نقاشی و رشتههای فنی و مهندسی از جمله کامپیوتر و فناوری اطلاعات و معماری و زبانشناسی ناشنوایی، مترجمی زبان اشاره ایرانی و مترجمی زبان انگلیسی در حوزه علوم انسانی اشاره کرد.
رشته مترجمی زبان اشاره ایرانی؛ از ابداعات تنها دانشگاه مناسبسازی شده جامعه کمتوان در خاورمیانه
وی تصریح کرد: برنامه رشته مترجمی زبان اشاره ایرانی توسط همین واحد دانشگاهی و در مقاطع کاردانی و کارشناسی نوشته شده است و در کل کشور تنها واحد فرشتگان مجوز تدریس این رشته را دارد و از ابداعات همین دانشگاه بوده است. از ابتدا و بر اساس مجوزی که با درخواست خود دانشگاه از وزارت علوم دریافت کردیم بنابر این شد تا جامعه دانشجویی این واحد ویژه ۷۰ درصد از دانشجویان با نیازهای ویژه و ۳۰ درصد از دانشجویان عادی و بدون محدودیت باشد.
مقداری با تاکید بر اینکه بیشتر دانشجویان این واحد با نیازهای ویژه هستند، خاطرنشان کرد: البته تا رسیدن به نقطه مطلوب که این ظرفیت را به ۷۰ درصد برسانیم فاصله داریم و با توجه به اینکه دانشگاه تازه تاسیس است به زمان بیشتری نیاز داریم تا جامعه مخاطب ما هم اطمینان و هم آگاهی لازم را پیدا کند.
کلاس های درس در واحد فرشتگان جداگانه نیست/ حضور مترجم بر سر کلاسهای درس
وی با اشاره به اینکه کلاس های درس در واحد فرشتگان جداگانه نیست و چه دانشجویان شنوا و چه ناشنوا با هم در یک کلاس حاضر میشوند، تصریح کرد: از جمله امکاناتی که تحت عنوان مناسب سازی در واحد بین الملل فرشتگان فراهم شده است، حضور مترجم بر سر کلاسهای درس است. بنابراین چه دانشجو و چه استاد در صورتی که ناشنوا باشند در کنار آنها مترجم زبان اشاره حضور دارد که میتواند مطالبی که ارائه میشود را برای مخاطبان ترجمه کند.
مقداری خاطرنشان کرد: زمانی که برنامهریزی ها و اقدامات لازم را برای راه اندازی این واحد دانشگاهی انجام میدادیم خیلی سریع متوجه شدیم که واحد مشابهی در منطقه وجود ندارد بنابراین از همان ابتدا واحد را بینالملل درنظرگرفتیم و مجوز آن را نیز دریافت کردیم تا به تدریج که فعالیتهای واحد توسعه پیدا کرد پتانسیل جذب دانشجو از کشورهای منطقه را هم داشته باشد.
زبانهای اشاره بینالمللی برای جذب دانشجویان خارجی راهاندازی میشوند
وی بیان کرد: با توجه به وضعیت ویژه منطقه خاورمیانه و بروز جنگ ها و درگیری های بسیار علاوه بر بلایای طبیعی بی شک تعداد افراد کم توان در این منطقه بسیار است و حال که این افتخار نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است تا چنین دانشگاهی را راه اندازی بکند بسیار مایه خرسندی است که میتوانیم به مردم منطقه و افرادی که دارای نیازهای ویژه هستند و البته مایل به تحصیل در ایران هستند هم خدمات رسانی داشته باشیم.
مقداری با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کمی از دانشجویان افغانستانی با نیازهای ویژه در این واحد دانشگاهی تحصیل میکنند، ادامه داد: با توجه به اینکه زبان این دانشجویان به فارسی نزدیک است در حال حاضر مشکل چندانی در آموزش آنها نداریم اما زمانی که به سمت بین المللی شدن حرکت میکنیم بایستی زبان های اشاره بین المللی را هم راهاندازی کنیم و این مهم در دستور کار دانشگاه قرار دارد.
وی با اشاره به نمونه مشابه واحد فرشتگان در کشور آمریکا و شهر واشنگتن دی سی، اضافه کرد: این دانشگاه ۱۵۰ سال قدمت دارد و این در حالی است که واحد فرشتگان تنها حدود ۶ سال است که تأسیس شده پس زمان بسیاری نیاز داریم تا با استفاده از تجربه دانشگاه های مشابه به اهداف و نقطه مطلوب برسیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل فرشتگان افزود: از ابتدای راه اندازی این واحد پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی را به صورت بررسی پرونده یا همان بدون آزمون صورت دادیم که با توجه به اینکه فعلا تعداد متقاضیان پایین است مشکلی هم نداشتیم اما در کارشناسی ارشد پذیرش از طریق آزمون است ضمن اینکه مرکز آزمون تسهیلاتی را برای شرکت کنندگانی که دارای نیازهای ویژه هستند درنظر میگیرد که بتوانند در یک رقابت سالم و برابر با دیگر متقاضیان شرکت بکنند.
جذب اولین هیئت علمی ناشنوا در ایران
وی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش ۷۰ به ۳۰ هم به مرکز آزمون اعلام شده و بر این اساس فرآیند جذب انجام میشود؛ بیان کرد: ویژگی دیگر واحد بین الملل فرشتگان این است که درصدی از کارکنان و اعضای هیئت علمی این واحد هم دارای نیازهای ویژه هستند بنابراین هم اساتید ناشنوا و کم شنوا و به طورکلی اولین هیئت علمی ناشنوا در ایران در این واحد دانشگاهی جذب شده اند ضمن اینکه کارشناسان این دانشگاه هم از همین خانواده هستند و برای دانشجویانی که وارد این دانشگاه میشوند ایجاد انگیزه میکنند تا آینده شغلی خوبی هم برای خودشان متصور شوند.
مقداری با بیان اینکه تجربه راه اندازی چنین دانشگاهی در آموزش عالی ایران تا پیش از تاسیس واحد فرشتگان صفر بود، خاطرنشان کرد: یک شبه نمی توانیم ره صدساله را بپیماییم بنابراین بایستی تدریجی و هر سال بهتر از سال گذشته عمل کنیم.
ارسال نظرات