تازه ها
سومین جلسه علمی نشست های حکمرانی فرهنگی شهر تهران عصر امروز با حضور محمد سراج عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شوی اسلامی و مسئول کمیته سمن های مجلس شورای اسلامی و احمد علوی عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در ستاد سمن های شهر تهران برگزار شد.
به گزارش بازارکار، سومین جلسه علمی نشست های حکمرانی فرهنگی شهر تهران با مشارکت نمایندگان و مدیران سمن های مختلف و فعال در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
محمد سراج عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این نشست بر مردمی سازی فعالیت های فرهنگی و استفاده از مشارکت مردم در حکمرانی فرهنگی تاکید کرد و یادآور شد: دولت و حاکمیت باید قانون گذاری، حمایت و نظارت داشته باشد و حکرانی فرهنپی را با مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد به خود مردم واگذار نماید.
وی با تصریح اینکه اولین پایه حکمرانی فرهنگی مردم هستند گفت: حکمرانی فرهنگی یعنی نقش دادن به مردم چرا که اولین پایه حکمرانی فرهنگی باید مردم باشند
برای مردمی سازی حکمرانی فرهنگی باید نگاه ها عوض شوند و اگر مردم پای کار آمدند آنگاهست که معجزه ذوق، ابتکار و خلاقیت شکل میگیرد، باید اقدام تشکل های مردمی که کار فرهنگی می کنند را حمایت و گسترش دهیم.
محمد سراج نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در سلسه نشست های حکمرانی فرهنگی یادآور شد: در حکمرانی فرهنگی مردم به معنای واقعی مدنظر است نه مثل بنگاه های اقتصادی که به جای مردم خصولتی شدند.
عدم تلفیق علم و اجرا در حکمرانی فرهنگی شهر تهران
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست از عدم تلفیق علم و اجرا در حکمرانی فرهنگی شهر تهران به عنوان بستری برای کاهش اثرگذاری تصمیمات و اقدامات یاد کرد و گفت: در حال حاضر تفکیکی میان حوزه های علمی و اجرایی صورت گرفته است به نحوی که صاحبنظران علمی در اندیشکده ها و دانشکده ها قرار گرفته و مدیران اجرایی نیز در حوزه های مسئولیت هریک هدف خود را دنبال می کنند و تلفیق میان این دو حوزه ضرورت امروز ماست.
علوی گفت: ویژگی تبار شناسی کشور ما فرهنگی شناخته شده است بدین مفهوم که در کشور ما فرهنگ محور است و جاذبه اسلام برای ایرانیان و حتی در عصر معاصر گرایش مردم به انقلاب اسلامی نیز ریشه در ساحت فرهنگی این دو دارد.
علوی با بیان اینکه برای کشوری با محوریت تاریخی مثل ایران، فرهنگ به مسابه یک مولفه قدرت قرار دارد گفت: حتی در کنار مولفه های نظامی و... که جنبه قدرتمند کشور ماست فرهنگ است که بازدارندگی ویژه ای برای کشور ما در مقابل تهاجمات بیگانگان ایجاد کرده است و برای همین جزء اهداف دشمن قرار دارد.
وی گفت: حکمرانی شیوه اعمال قدرت بر منابع است، در مباحث نظامی، مالی و... ناترازی ها سنجیده و مدیریت بازطراحی می شود اما در مباحث فرهنگی و اجتماعی سنجش ناترازی ها و ممیزی های ادواری و بر پایه آن بازطراحی در شیوه های مدیریتی نداریم و این یک ضرورت است.
علوی با بیان ضعف های مدیریت در حوزه های فرهنگی و اجتماعی شهر تهران یکی از مهمترین علل اثرگذاری کم حکمرانی در این حوزه را اختصاص بودجه های میلیاردی و تصویب قوانین متعدد بدون اعمال شیوه مدیریتی صحیح و منطبق با نیاز و واقعیات جامعه و با سنجش میزان نتایج و اثرگذاری ها عنوان کرد و نتیجه آن را اختلاف نظرها، مواز کاری ها، اسراف بیت المال و در نهایت نارضایتی مردم و گسترش آسیب های فرهنگی و اجتماعی در جامعه دانست.
همچنین در این نشست نمایندگان سمن های مختلف به ارائه دیدگاه های خود پرداختند.
ارسال نظرات