تازه ها
به گزارش بازارکار از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، فرآیند ارزیابی شرکتهای دانشبنیان متقاضی دریافت تسهیلات که طرحهای خود را طی فراخوان اعلامشده به دبیرخانه این نهاد ارسال کرده بودند تا پایان دیماه امسال به پایان خواهد رسید. بر اساس مذاکرات صورتگرفته، روند اعطای این تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان واجد شرایط از سوی بانک ملت به عنوان بانک عامل با حداکثر همکاری لازم از سوی شعب منتخب در سراسر کشور صورت خواهد گرفت.
منابع مرتبط با تبصره ۱۸ در قالب ارائه تسهیلات از دو منبع استانی و ملی به شرکتهای دانشبنیان تخصیص مییابد.
در بخش استانی، پس از اعلام فراخوان برای استانهایی که منابع تبصره ۱۸ تخصیص داده شده بود، ۸۰۰ طرح از سوی شرکتهای دانشبنیان به دبیرخانه معاونت علمی ریاست جمهوری ارسال شد که در هفته اول بهمنماه نتایج ارزیابی آنها اعلام خواهد شد. طرحهای منتخب این بخش، تسهیلاتی از ۵ تا ۳۰ میلیارد تومان دریافت خواهند کرد. به طرحهایی که برای دریافت تسهیلات در بخش ملی اقدام کردهاند نیز تسهیلاتی به مبلغ ۳۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان اعطا خواهد شد.
طبق هماهنگیهای صورتگرفته با بانک ملت، روند ارائه تسهیلات در تمام شعب منتخب در سراسر کشور یکسان بوده و در صورت کامل بودن مدارک مورد نیاز از سوی شرکتها، فرآیند دریافت وام از زمان ارائه درخواست تا اعطای تسهیلات بیش از یک ماه زمان نخواهد برد.
به گزارش ایرنا، در تبصره ۱۸ قانون بودجه با هدف حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی از طرق مختلف از جمله افزایش سرمایهگذاری، ارتقای بهرهوری، تکمیل طرحهای تولیدی نیمهتمام و احیای واحدهای تولیدی راکد، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود، استفاده از ظرفیتهای خالی بنگاههای تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید، منابع مالی موضوع این تبصره با تأکید بر یکپارچهسازی حمایتهای دولت و بسط عدالت سرزمینی در راستای رشد و پیشرفت استانهای کشور با اولویت طرحهای تولید دانشبنیان و پیشران، تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که بخشی از این تسهیلات از منابع دولتی و بخش دیگر آن (دو برابر منابع دولتی) از منابع بانکی تأمین میشود.
دستگاههای اجرایی ارائهدهنده تسهیلات تبصره ۱۸ عبارتند از وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صمت، راه و شهرسازی، نفت، گردشگری، کار، ارتباطات، علوم، نیرو، بهداشت، ارشاد، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و معاونتهای علمی و فناوری و توسعه روستایی.
همچنین برخی نهادهای حمایتی نظیر بنیاد برکت، کمیته امداد، سازمان بهزیستی، بنیاد علوی، بنیاد شهید، بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، سازمان عشایر، سازمان بسیج سازندگی، هیات حمایت از صنایع، سازمان زندانها و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بر حسب ضوابط، اقدام به ارائه تسهیلات تبصره ۱۸ به متقاضیان تحت پوشش میکنند.
علاوه بر این، مطابق دستورالعمل اجرایی، به منظور حمایت از کسبوکارهای فعال در استانهای کمبرخوردار، نرخ بهره تسهیلات در این مناطق، کمتر از سایر مناطق در نظر گرفته شده است. همچنین مقرر شده است که در مناطق محروم و روستایی و همچنین در خصوص شرکتهای دانشبنیان، به جای وثیقههای معمول، وثایقی نظیر سند زمین کشاورزی، سند باغات و چاه آب، سند وسایل نقلیه و ضمانتنامه صندوقهای ضمانت نیز مورد پذیرش قرار گیرد.
ارسال نظرات