بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۸۵۱۶
در طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور، پژوهشگری مستقل به عنوان شغل حرفه ای در نظام اداری کشور پذیرفته شده اند، این افراد نباید در یک دستگاه دولتی یا خصوصی شاغل باشند، فرد باید دانش آموخته مقطع ارشد و دکتری باشد. ‌این افراد می توانند به عنوان پژوهشگر همکار با دانشگاه ها یا دستگاه ها فعالیت کنند و از مزایای بیمه و پرداخت مالیات بر اساس قوانین کشوری برخوردار می‌شوند.
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۲

 

 

 

دکتر پیمان صالحی در مورد طرح پژوهشگران مستقل گفت: جلسات انتخاب پژوهشگران مستقل در دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) برگزار می‌شود ولی در اجرای آن به این نتیجه رسیدیم که کمیسیون‌های دبیرخانه شورای عتف نقش اجرایی در این زمینه بر عهده بگیرند.

دبیرکل شورای عالی عتف اظهار کرد: در حال حاضر پرونده‌های پژوهشگران مستقل که ارسال می‌شود، در جلسات کمیسیون‌های شورای عتف بررسی می‌شود و آن‌ها بررسی می‌کنند که آن فرد حائز شرایط پژوهشگر مستقل است یا خیر.

معاون وزیر علوم در مورد تعداد افرادی که در این طرح شرکت کرده‌اند توضیح داد: تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر به کمیسیون‌های شورای عتف ارجاع شده‌اند و ما منتظریم پس از بررسی کمیسیون‌ها، تکلیف آن‌ها مشخص شود.

صالحی در مورد فراخوان بعدی طرح پژوهشگران مستقل گفت: به‌کارگیری پژوهشگران مستقل به صورت فراخوان نیست؛ سامانه آن همیشه باز است و افراد می‌توانند از طریق سامانه درخواست خود را ارسال کنند.

طرح پژوهشگران مستقل یکی از مواردی بود که در سند تحولی دولت سیزدهم به آن اشاره شده بود. بر همین اساس آئین‌نامه ساماندهی به پژوهشگران مستقل در شورای عالی عتف تدوین و اسفندماه ۱۴۰۲ سامانه‌ای برای ثبت‌نام متقاضیان شرکت در این طرح راه‌اندازی شد.

تیرماه ۱۴۰۳ اولین جلسه هیئت مرکزی بررسی صلاحیت پژوهشگران مستقل کشور، با هدف بررسی پرونده‌های متقاضیان واجد شرایط برگزار شد و طی آن ۲۰ پرونده افراد متقاضی به تصویب اعضا رسید.

ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور شامل این موضوع است که پژوهشگری مستقل به عنوان شغل حرفه ای در نظام اداری کشور پذیرفته شده اند، این افراد نباید در یک دستگاه دولتی یا خصوصی شاغل باشند و برای آنها حق بیمه پرداخت می‌شود، فرد باید دانش آموخته مقطع ارشد و دکتری باشد. ‌این افراد می توانند به عنوان پژوهشگر همکار با دانشگاه ها یا دستگاه ها فعالیت کنند و از مزایای بیمه و پرداخت مالیات بر اساس قوانین کشوری برخوردار می‌شوند. همچنین سقف سنی پژوهشگران مستقل حداکثر ۶۰ سال در نظر گرفته شده است.

خبرگزاری مهر

ارسال نظرات