
تازه ها

گزارش جدیدی از سازمان بینالمللی کار (ILO) بررسی میکند که چگونه هوش مصنوعی(AI)، دیجیتالی شدن، رباتیک و اتوماسیون، ایمنی و سلامت شغلی (OSH) در محیطهای کاری را در سراسر جهان تغییر شکل میدهند.
این گزارش که تحت عنوان «انقلابی در سلامت و ایمنی: نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن در محل کار» منتشر شده است، نشان میدهد که چگونه این فناوریهای نوظهور، سلامت و رفاه کارگران را بهبود بخشیده و در عین حال، بر نیاز به سیاستهای پیشگیرانه برای مقابله با خطرات جدید تأکید میکنند.
با انجام وظایف خطرناک، کمک به جراحیها و بهینهسازی لجستیک، رباتها به کاهش خطرات و بهبود کارایی کمک میکنند. سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی، نظارت بر ایمنی و سلامت را افزایش داده و وظایف و عملیات را ساده تر کرده، حجم کار را کاهش داده و نوآوری را - حتی در بخشهای سنتی با فناوری پایین - هدایت میکنند. با این حال، این گزارش بر نیاز به سیاستهای پیشگیرانه برای اطمینان از اجرای ایمن و عادلانه این فناوریها تأکید میکند.
منال آزی، سرپرست تیم سیاست ایمنی و بهداشت شغلی در سازمان بینالمللی کار گفته است: "دیجیتالی شدن، فرصتهای عظیمی را برای افزایش ایمنی در محل کار فراهم میکند. رباتها میتوانند جایگزین کارگران در «مشاغل سهبعدی» خطرناک شوند که میتوانند کثیف، خطرناک و تحقیرآمیز باشند. اتوماسیون میتواند وظایف تکراری، مانند خطوط تولید کارخانه یا کارهای اداری را کاهش داده و به کارگران اجازه دهد وظایف چالشبرانگیزتری را بر عهده گیرند. اما برای اینکه بتوانیم به طور کامل از این فناوریها بهرهمند شویم، باید اطمینان حاصل کنیم که آنها بدون ایجاد خطرات جدید اجرا میشوند."
این گزارش تأکید میکند که رباتیک و اتوماسیون پیشرفته، استفاده از واقعیت مجازی و گسترده، و همچنین ابزارهای جدید مانند دستگاههای پوشیدنی هوشمند که تشخیص خطر را در زمان واقعی ارائه میدهند یا حسگرهای محیطی که کیفیت هوا را ردیابی میکنند، با جلوگیری از تصادفات و کاهش مواجهه با خطرات، ایمنی و سلامت را متحول میکنند. علاوه بر این، دیجیتالی شدن منجر به ظهور ترتیبات کاری مرکب و از راه دور میشود که انعطافپذیری ایجاد کرده و سلامت روان را بهبود میبخشد.
با این حال، این پیشرفتها ممکن است خطرات جدیدی را نیز به همراه داشته باشند. در حالی که رباتها به طور مؤثر وظایف خطرناک را بر عهده میگیرند، کارگرانی که این ماشینها را نگهداری، تعمیر یا با آنها همکاری میکنند، ممکن است با خطرات جدیدی روبرو شوند. رفتارهای غیرقابل پیشبینی رباتیک، خرابی سیستم یا تهدیدات سایبری، میتواند ایمنی را به خطر بیندازد. خطرات ارگونومیک ممکن است از تعامل انسان و ربات و همچنین از استفاده از پوشیدنیها و اسکلتهای بیرونی که فاقد تناسب، قابلیت استفاده یا راحتی مناسب هستند، ناشی شود.
این مطالعه تأکید میکند که اتکای بیش از حد به هوش مصنوعی و اتوماسیون ممکن است نظارت انسانی را کاهش دهد که این امر به نوبه خود، خطرات ایمنی و بهداشت شغلی را افزایش میدهد، در حالی که حجم کار مبتنی بر الگوریتم و اتصال مداوم میتواند به استرس، فرسودگی شغلی و مشکلات سلامت روان کمک کند.
این گزارش همچنین خطرات ایمنی و بهداشتی را که کارگران در سراسر زنجیره تأمین دیجیتال با آن مواجه هستند، از کارگران در فرآیندهای استخراج گرفته تا کسانی که هوش مصنوعی را تقویت میکنند، و همچنین کارگرانی که با زبالههای الکترونیکی سر و کار دارند، آشکار میکند.
واکنش به سیاستهای جهانی و نقش سازمان بینالمللی کار
این گزارش شکافهای نظارتی در مدیریت خطرات ایمنی و بهداشت شغلی مرتبط با دیجیتالی شدن را برجسته کرده و خواستار سیاستهای قویتر جهانی، منطقهای و ملی است. مقاوله نامه های ایمنی و بهداشت شغلی سازمان بینالمللی کار (شمارههای ۱۵۵ و ۱۸۷) پایه و اساسی را برای تضمین حق داشتن یک محیط کار ایمن و سالم در عصر دیجیتال فراهم میکنند.
سیاستها و مقررات در سراسر جهان به طور فزایندهای شامل اقدامات جدیدی است که ایمنی رباتیک و تعامل انسان و ربات، حق قطع ارتباط، بهبود مدیریت الگوریتمی کار و دورکاری ایمن و کار پلتفرمی را پوشش میدهد. مشارکت کارگران در هر مرحله از پذیرش فناوری ضروری است. آموزش و ابتکارات مربوط به افزایش آگاهی، کلید تضمین استفاده ایمن از فناوریهای جدید هستند. برای درک کامل تأثیرات بلندمدت ایمنی و سلامت شغلی تحول دیجیتال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز خواهد بود.
متن کامل این گزارش را می توانید در وب سایت زیر مشاهده کنید:
https://www.ilo.org/publications/revolutionizing-health-and-safety-role-ai-and-digitalization-work
ارسال نظرات