
تازه ها

زمان برگزاری آزمون استخدامی پرستاران/ صف انتظار پرداخت مطالبات پرستاران طولانی شد
احمد نجاتیان به مناسبت روز جهانی پرستار اظهار کرد: روز جهانی پرستار فرصتی برای پرداختن به دغدغههای پرستاران و مسائل حوزه پرستاری در سطح جهان است. گزارشهای جهانی نشان میدهد که کمبود نیروهای پرستاری یکی از چالشهای جدی در بسیاری از کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه است. کشورهای توسعهیافته از مشکلات و مسائل موجود در کشورهای درحال توسعه سوءاستفاده کرده و نیروهای پرستاری با تجربه از این کشورها را جذب میکنند. این پدیده، حرکتی خطرناک است که در سطح جهان در حال وقوع است.
وی افزود: ما در ایران نیز با همین چالشها و مشکلات مواجه هستیم؛ از جمله اینکه معوقات در پرداختیها، پرداخت ناعادلانه و کمبود نیروی پرستار باعث ایجاد مشکلاتی در نظام سلامت شده و به خروج بخشی از نیروهای پرستاری منجر شده است.
کمبود حداقل 100 هزار پرستار در کشور
به نوشته تسنیم، رئیس سازمان نظام پرستاری درباره میزان کمبود نیرو در حوزه پرستاری بیان کرد: ما حداقل با کمبود 100 هزار پرستار مواجه هستیم و این عدد ممکن است در سالهای آینده افزایش یابد. خروج نیروها، نبود مجوز استخدام و توسعه بخشهای درمانی نظام سلامت بدون تأمین منابع انسانی مناسب، این کمبود را تشدید کرده است. در چند سال اخیر نیز نسبت تعداد پرستاران به تختهای بیمارستانی روند کاهشی داشته است.
نتیجه آزمون استخدامی شاید به زمستان برسد!
نجاتیان در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت از برگزاری آزمون استخدامی در خردادماه خبر داده، این آزمون به بهبود سرانه پرستار در کشور کمکی میکند؟ گفت: به نظر نمیرسد این آزمون واقعاً در خردادماه برگزار شود، چرا که فرآیند ثبتنام، بررسی مدارک و برگزاری آزمون زمانبر است. حتی اگر آزمون در خرداد برگزار شود، نیروهای جدید در خوشبینانهترین حالت در زمستان وارد سیستم خواهند شد.
استخدام 15000 نفر از نیروهای گروه پرستاری
وی ادامه داد: تعداد نیروهای مورد نظر در این آزمون برای استخدام در گروه پرستاری (شامل نیروهای پرستاری، اتاق عمل و فوریتهای پزشکی) حدود 15 هزار نفر است.
پرستاران در صف انتظار پرداخت مطالبات
رئیس سازمان نظام پرستاری درباره معوقات پرستاران تصریح کرد: با اینکه از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم تلاشهای زیادی انجام شده است، اما همچنان با مشکلاتی در پرداخت معوقات مواجه هستیم، معوقات از 9 ماه در زمان آغاز به کار دولت، اکنون به حدود 6 ماه رسیده و پرداخت اضافهکار پرستاران نیز حدود 2 تا 3 ماه به عقبماندگی دارد.
وی افزود: با توجه به منابعی که برای کمک به وزارت بهداشت در نظر گرفته شده، مقرر شده بخشی از کمبودها و معوقات پرداخت شود، اما بحث ترمیم حقوق از سال گذشته همچنان باقی مانده و تنها دو ماه از آن پرداخت شده است و مطالبات 8 تا 9 ماه پرسنل همچنان باقی مانده و پرداخت نشده است.
وضعیت پرداخت اضافهکار پرستاران
نجاتیان درباره وضعیت پرداخت اضافه کار پرستاران که قرار بود از آبانماه 1403 مشمول افزایش شود، گفت: در برخی دانشگاهها، قانون جدید برای پرداخت اضافهکار اعمال شده اما در برخی دیگر، یا هنوز به آبانماه و مرحله اجرای افزایش اضافه کار نرسیدهاند یا همچنان بر اساس فرمولهای قدیمی پرداخت انجام میشود. درخواست ما این است که وزارت بهداشت منابع لازم را در اختیار دانشگاهها قرار دهد تا این مابهالتفاوت افزایش اضافه کار جبران شود.
به گزارش اکوایران، پیش از این نجاتیان درباره افزایش فوقالعاده سختیکار پرستاران گفته بود: معیارهایی به منظور تعریف مشاغل سخت و زیانآور در نظر گرفته شده و گروههای شغلی بر اساس معیارهای تعریف شده جزو مشاغل سخت و زیانآور در نظر گرفته میشوند. یک یا چند معیار برای یک شغل در نظر گرفته میشود و براساس معیارهای درنظر گرفته شده، سختی کار یک شغل خاص مشخص میشود. در حال حاضر، موضوع افزایش فوقالعاده خاص پرستاران در سازمان اداری و استخدامی در حال بررسی است.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت، جلسات بررسی افزایش فوقالعاده خاص پرستاران را برگزار کرده و سازمان نظام پرستاری نیز یک جلسه با مسئولان وزارت بهداشت در ارتباط با موضوع افزایش فوقالعاده خاص پرستاران برگزار کرده است.
معیارهای محاسبه مشاغل سخت و زیان آور
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه گروه پرستاری شامل موقعیتهای شغلی متفاوتی میشود، اظهار کرد: پرستاران در بخشهای متعددی به ارائه خدمات میپردازند و اینطور نباید تصور کرد که فقط در یک بخش حضور دارند، بلکه آنها در بخشهای گوناگون مانند اورژانس و آنکولوژی به ارائه خدمات میپردازند. با توجه به اینکه پرستاران در بخشهای مختلف حضور دارند در مکاتبات خود درخواست کردهایم که سختی کار پرستاران با توجه به بخشی که در آن حضور دارند مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد تا حقی از پرستاران ضایع نشود.
نجاتیان توضیح داد: بازهم تاکید میکنم معیارهایی برای محاسبه مشاغل سخت و زیانآور درنظر گرفته شده است. به طور مثال، مواجهه با داروهای خطرناک از معیارهای مشاغل سخت و زیانآور است. پرستارانی که در بخش آنکولوژی مشغول به کار هستتد به دلیل اینکه در مواجهه با داروهایی شیمیدرمانی قرار دارند نسبت به سایر پرستاران، مواجهه بیشتری با داروهای خطرناک دارند. به طور معمول، پرستاران شاغل در اورژانس نیز بیماران را نسبت به سایر بخشها بیشتر جابهجا میکنند.
ارسال نظرات