
تازه ها
ابلاغ شیوهنامه جذب استعدادهای برتر در پستهای مدیریتی دستگاههای اجرایی

به گزارش ایسنا، شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه ۳۰ اردیبهشت سال جاری به استناد ردیفهای ۳ و ۵ جزء ب ماده ۱۱۶ قانون مدیریت خدمات کشوری و در اجرای ماده ۱۵ آییننامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاههای اجرایی موضوع تصویب نامه هیات وزیران، شیوه نامه نگهداشت و ارتقای نیروهای استعداد برتر و نخبه دستگاههای اجرایی را ابلاغ کرد.
این شیوه نامه شامل نحوه شناسایی، ترسیم کارراهه شغلی، تعیین شاخصهای ارزیابی عملکرد نخبگانی و حفظ پویایی و چگونگی زمینهسازی برای اثرگذاری است.
ماده ۲ این شیوهنامه فرآیند شناسایی برگزیدگان در دستگاههای اجرایی را به این شرح ذکر کرده است:
* ثبت درخواست از سوی متقاضی در زیر سامانه
* ارزیابی مستندات متقاضی توسط کارگروه پایش و نگهداری دستگاه اجرایی
* ثبت نتیجه ارزیابی کارگروه پایش و نگهداری دستگاه اجرایی توسط واحد منابع انسانی دستگاه اجرایی مربوط در زیر سامانه
* بررسی درخواست متقاضی توسط سازمان در زیر سامانه و صدور شناسنامه برگزیدگی برای وی در صورت تایید درخواست.
سازمان امور استخدامی هر ساله ظرفیت شناسایی برگزیدگان مشمول این شیوه نامه در دستگاههای اجرایی را به پیشنهاد هر دستگاه اجرایی تعیین و اعلام خواهد کرد.
در صورت عدم تایید درخواست، متقاضی میتواند با ارتقای فعالیتهای خود پس از گذشت دست کم ۲ سال از اعلام نتیجه نهایی، مجددا درخواست خود را در سامانه ثبت کند.
در ماده ۵ این شیوهنامه به شرایط داوطلبان اشاره شده است که تاکید میکند متقاضیان دارای شرایط زیر باشند:
* اشتغال در واحدهای ستاد مرکزی دستگاه اجرایی با حداقل ۵ سال سنوات تجربی قابل قبول در دستگاه اجرایی مربوط به شرط دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد با معدل ۱۷ برای دانشگاههای دولتی یا ۱۸.۵ برای سایر دانشگاهها
* اشتغال در واحدهای غیر ستادی با حداقل ۱۰ سال سنوات تجربی قابل قبول در دستگاه اجرایی مربوط به شرط دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی با معدل ۱۶ برای دانشگاههای دولتی یا ۱۸ برای سایر دانشگاهها
* کسب حداقل ۹۰ امتیاز از ارزشیابی عملکرد سالیانه هر یک از ۵ سال منتهی به درخواست
* حداکثر سنوات تجربی قابل قبول ۲۰ سال است.
حداقل امتیاز لازم متقاضیان در پستهای مدیریتی برای برگزیدگی
سنوات تجربی قابل قبول ۵ تا ۱۰ سال ۱۰ تا ۱۵ سال ۱۵ تا ۲۰ سال
حداقل امتیاز ۱۲۰، ۱۳۰، ۱۴۰
حداقل امتیاز لازم متقاضیان در پستهای غیر مدیریتی برای برگزیدگی
سنوات تجربی قابل قبول ۵ تا ۱۰ سال ۱۰ تا ۱۵ سال ۱۵ تا ۲۰ سال
حداقل امتیاز ۱۰۰، ۱۱۰، ۱۲۰
در ماده ۷ این ابلاغیه تاکید شده است که به منظور استمرار برگزیدگی مشمولین شیوه نامه شناسایی و شیوه نامه نگهداشت و تداوم بهرهمندی آنها از تسهیلات آییننامه جذب و نگهداری، باید عملکرد آنها هر سال از تاریخ صدور شناسه برگزیدگی مورد ارزیابی قرار گیرد. برگزیدگان برای استمرار برگزیدگی خود باید حداقل ۷۰ امتیاز از مجموع امتیازات را کسب کنند.
در ماده ۸ آمده است که به منظور حفظ و پویایی و چگونگی زمینهسازی برای اثرگذاری موفقیت ارزیابی عملکرد برگزیدگان، دستگاههای اجرایی مکلف هستند سالیانه برنامههای توانمندسازی آنها را اجرایی کنند.
ابلاغ شیوهنامهای جدید برای نگهداشت و ارتقای نخبگان دستگاههای اجرایی
به گزارش ایسنا، شیوهنامه «نگهداشت و ارتقای نیروهای استعداد برتر و نخبه در دستگاههای اجرایی» به منظور شناسایی، نگهداشت، بهکارگیری اثربخش و ارتقای سرمایه انسانی نخبه، در پیوست مصوبه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ابلاغ شد.
بر اساس این شیوهنامه که مشتمل بر ۱۵ ماده است، سازوکارهای اجرایی برای حفظ پویایی، افزایش انگیزه و ارزیابی عملکرد نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی کشور مشخص شده است. سه محور کلیدی این شیوهنامه شامل «شناسایی نیروهای نخبه و استعداد برتر بر اساس شاخصهای تخصصی، تجربی و عملکردی»، «ترسیم کارراهه شغلی برای رشد حرفهای و ارتقای جایگاه سازمانی این افراد» و «طراحی نظامهای انگیزشی و حمایتی با هدف کاهش خروج نخبگان از بدنه دولت» است.
در بخشهای جدولی این شیوهنامه نیز وظایف کلیدی دستگاههای اجرایی به تفصیل آمده که شامل موارد زیر است:
* ایجاد ساختار مناسب سازمانی برای جذب و نگهداشت نخبگان
* تعیین مشوقهای مادی و معنوی شامل ارتقای سریعتر، فرصتهای مطالعاتی و تسهیلات آموزشی
* پایش و ارزیابی عملکرد نخبگان از طریق نظامهای ارزیابی منظم و مبتنی بر شایستگی.
همچنین در جداول مربوط به شاخصهای ارزیابی عملکرد نخبگان، معیارهایی، چون اثربخشی در حل مسائل کلیدی دستگاه، نوآوری، ارتقای بهرهوری و نقشآفرینی در پروژههای تحولآفرین ذکر شده است.
مطابق این شیوهنامه، وزارتخانهها، سازمانها و سایر نهادهای اجرایی مکلفند حداکثر ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ ابلاغ، برنامههای اجرایی خود را برای پیادهسازی این سیاستها تدوین و اجرا کنند.
این اقدام گامی در جهت تقویت نظام مدیریت استعدادها در دولت و افزایش ماندگاری نخبگان در بخشهای حاکمیتی ارزیابی میشود.
ارسال نظرات