تازه ها
به گزارش بازارکار، امروز در دومین روز از اجلاس رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، نظام بهره وری فرهنگی اجتماعی در آموزش عالی توسط محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.
در این مراسم دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم گفت: یکی از معضلات ما در حوزه رتبه بندی دانشگاه ها نبود شاخص های عینی است که در سند دانشگاه اسلامی به آن اشاره شده است اما تاکنون اجرایی نشده بود.
وی افزود: بر اساس مسؤولیت وزیر علوم و با مشارکت همه ذی نفعان و متخصصان و حتی لایه ای از دانشجویان این شاخص ها مرتب و مکرر احصا شد و به سرانجام رسید و در سامانه فرنما عملیاتی شده است. بیش از ۵۰ درصد شاخص ها در سامانه فرنما قابل احصا است.
وزیر علوم نیز با تقدیر از کلانتری برای این اقدام گفت: معاونت فرهنگی سامانه ای طراحی کرده که در آن فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها هر لحظه قابل رصد است.
زلفی گل ادامه داد: مهم تر از این، برای خانواده هر دانشگاه و دانشجویان کارنامه فرهنگی ایجاد شده است. دانشجویانی که در فعالیت فرهنگی، تشکل ها، انجمن های علمی و هر بخشی فعالیت فرهنگی انجام می دهد، ثبت شده و در زمان دانش آموختگی با کارنامه علمی یک کارنامه فرهنگی نیز دریافت می کند.
وی با اشاره به موضوع این اجلاس که بهره وری است، گفت معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم بسته بهره وری فرهنگی اجتماعی را در آموزش عالی تهیه کرده است تا بتوانیم بهره وری را در عرصه های مختلف آموزش عالی داشته باشیم.
وزیر علوم ادامه داد: ارزیابی امسال از روسای دانشگاه ها و رتبه بندی دانشگاه ها و تعیین روسای برتر بر اساس این سامانه و براساس بهره وری فرهنگی و بر اساس شاخص هایی است که در این سامانه قید شده است و اقدامات فرهنگی به عنوان یکی از شاخص ها لحاظ می شود.
سند مردمی سازی در وزارت علوم تدوین می شود
دستیار وزیر در امور مردمیسازی گفت: پیشنویس سند مردمیسازی در وزارت علوم با هدف استفاده از ظرفیت اساتید، دانشجویان و نخبگان برای حل مسائل موجود تدوین می شود.
دکتر شهاب جنابی نیز در آخرین روز اجلاس روسای دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد در مورد اقدامات انجامشده در وزارت علوم برای مردمیسازی گفت: ایجاد شورای سیاستگذاری مردمیسازی، جلسات با معاونان وزیر در زمینه مردمیسازی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است. پیشنویس سند مردمیسازی نیز در وزارت علوم در دست تدوین است. شناسایی بخشهای مختلف برای تعامل با حلقههای میانی نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به موضوع مردمیسازی و شعار دولت سیزدهم مبنی بر دولت مردم گفت: هدف از مردمی سازی تعیین نسبت مردم در ساخت آینده است.
وی به ابعاد مردمیسازی در وزارت علوم پرداخت و گفت: در وزارت علوم، منظور از مردم شامل سه لایه است. لایه اول، اساتید، دانشجویان و کارکنان وزارت علوم است. لایه دوم را تشکلهای برخواسته از لایه اول مانند انجمنهای علمی، شرکتهای دانشبنیان و ... شامل میشود. لایه بعدی، عموم مردم هستند.
دستیار وزیر در امور مردمیسازی در مورد محورهای مهم در این موضوع توضیح داد: فعالیت مردمیسازی در ۶ محور پیگیری میشود که شامل بسترسازی برای افزایش نقش و مشارکت مردم در امور کشور، استفاده از ظرفیت اساتید، دانشجویان و نخبگان برای حل مسائل موجود، ارائه راهکار عملی برای غلبه بر کارهای ناکارآمد، پر هزینه و زمانبر دیوانسالار، تحقق گام دوم انقلاب، ایجاد تحول نظام حکمرانی و ارتقای حکمرانی مردمی و فرهنگسازی و ترویج روحیه مردمی است.
وی در مورد اقدامات انجامشده و مسیر طی شده در وزارت علوم برای مردمیسازی گفت: ایجاد شورای سیاستگذاری مردمیسازی، جلسات با معاونان وزیر در زمینه مردمیسازی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است. پیشنویس سند مردمیسازی نیز در وزارت علوم در حال تدوین است. شناسایی بخشهای مختلف برای تعامل با حلقههای میانی نیز در حال انجام است.
جنابی از روسای دانشگاهها، موسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری در موضوع مردمی سازی درخواست کرد که پیرامون موضوع مردمیسازی تأمل داشته باشند. سازوکارهایی برای جلب مشارکت دانشگاهیان و مردم در تصمیمسازی، تصمیمگیری و اجرا و نظارت شناسایی و طراحی شود.
وی با بیان اینکه که در این زمینه با نقطه مطلوب فاصله داریم، گفت: انعکاس اقدامات در حال انجام درباره مردمی سازی و برنامه پیشنهادی قابل اجرا و برنامهریزی در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب از جمله اقداماتی است که روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری میتوانند در زمینه مردمیسازی انجام دهند.
دستیار وزیر در امور مردمیسازی تاکید کرد: بر این باوریم که برای ایجاد تحول در تحقق گام دوم انقلاب به پای کار آوردن مردم و جلب مشارکت مردم نیاز داریم.
ارسال نظرات