بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۸۴۶۱
به اعتقاد مشاور امور زنان و خانواده سازمان توسعه تجارت ایران، زنان کارآفرین و تاجرانِ بانو، به عنوان نیرویی تأثیرگذار در اقتصاد کشور، می‌توانند نقش کلیدی در تحقق شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایه‌گذاری برای تولید) داشته باشند؛ حضور فعال زنان در این عرصه، نه‌تن‌ها به رشد اقتصادی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش اشتغال، رونق تولید داخلی و توسعه پایدار نیز می‌شود.
سه‌شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳

به گزارش بازارکار ،فاطمه شمشیری در گفتگو با ایسنا، در رابطه با نقش زنان در تحقق شعار سال ۱۴۰۴، اظهارکرد: زنان کارآفرین و بانوان تاجر به عنوان نیرویی تأثیرگذار در اقتصاد کشور، می‌توانند نقش کلیدی در تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی "سرمایه‌گذاری برای تولید داشته باشند. حضور فعال زنان در این عرصه، نه تنها به رشد اقتصادی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش اشتغال، رونق تولید داخلی و توسعه پایدار نیز خواهد شد.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه مهم‌ترین نقش‌های زنان کارآفرین و تاجر در این مسیر را می‌توان در هفت محور مختلف مورد بررسی و تاید قرار داد، به شرح زیر این موارد را تشریح کرد:

۱- ایجاد و توسعه کسب‌وکار‌های تولیدی

حمایت از زنان برای تأسیس کسب‌وکار‌های نوآورانه و دانش‌بنیان، می‌تواند تحولی در بخش تولید کشور ایجاد کند
حضور زنان کارآفرین طی سال‌های اخیر پررنگ شده است؛ زنان کارآفرین می‌توانند با راه‌اندازی شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی در بخش‌های مختلفی همانند صنایع غذایی، پوشاک، صنایع دستی، کشاورزی و فناوری به افزایش تولید ملی کمک کنند. حمایت از زنان برای تاسیس کسب‌وکار‌های نوآورانه و دانش‌بنیان، می‌تواند تحولی در بخش تولید کشور ایجاد کند.

۲- سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد اقتصادی

زنان تاجر و سرمایه‌گذار با ورود به بازار‌های داخلی و بین‌المللی، تامین مالی پروژه‌های تولیدی و ایجاد شراکت‌های تجاری می‌توانند به رشد اقتصادی کشور کمک کنند. فراهم کردن تسهیلات و زیرساخت‌های مالی برای زنان سرمایه‌گذار می‌تواند انگیزه آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید افزایش دهد.

۳- توسعه صادرات و حضور در بازار‌های بین‌المللی

زنان تاجر با فعالیت در بازار‌های صادراتی و شناسایی فرصت‌های تجاری در کشور‌های مختلف، می‌توانند به افزایش صادرات غیرنفتی کشور کمک کنند. معرفی و فروش محصولات ایرانی در بازار‌های جهانی، موجب افزایش تولید داخلی و ارزآوری برای کشور خواهد شد.

زنان می‌توانند با توسعه ارتباطات با تجار، شرکت‌ها و اتاق‌های بازرگانی کشور‌های مختلف، فرصت‌های جدید صادراتی ایجاد کنند. ایجاد کنسرسیوم‌های صادراتی زنان نیز می‌تواند باعث افزایش توان رقابتی آن‌ها در بازار‌های خارجی شود

۴- اشتغال‌زایی و حمایت از نیروی کار

بانوان کارآفرین می‌توانند با ایجاد فرصت‌های شغلی برای دیگر زنان و اقشار مختلف جامعه، به کاهش بیکاری و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی کمک کنند. این موضوع، به ویژه در مشاغل خانگی، صنایع کوچک و شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

۵- تقویت زنجیره تامین و بازارسازی برای تولیدات داخلی

زنان تاجر می‌توانند با ایجاد شبکه‌های توزیع و بازاریابی، زمینه فروش محصولات داخلی را فراهم کنند. همچنین، با بهره‌گیری از تجارت الکترونیک و پلتفرم‌های دیجیتال، می‌توانند بازار‌های جدیدی برای تولیدات ایرانی ایجاد کنند.

۶- نقش در فرهنگ‌سازی و حمایت از تولید ملی

زنان به عنوان مدیران خانواده، تاثیر زیادی در انتخاب کالا‌های داخلی و ترویج فرهنگ مصرف تولیدات ایرانی دارند. زنان با خلاقیت و نوآوری در این زمینه می‌توانند محصولات ایرانی را برای بازار‌های خارجی جذاب‌تر کنند و سهم صادراتی کشور را افزایش دهند همچنین، زنان کارآفرین با برگزاری دوره‌های آموزشی و مشاوره‌ای می‌توانند فرهنگ کارآفرینی و سرمایه‌گذاری را در جامعه ترویج دهند.

۷- استفاده از فناوری و نوآوری در تولید و تجارت

زنان کارآفرین می‌توانند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، تجارت الکترونیک، فناوری‌های نوین و استارتاپ‌ها، مدل‌های جدیدی از کسب‌وکار‌های تولیدی و تجاری را ایجاد کنند که منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید شود.

با گسترش فناوری، زنان می‌توانند از پلتفرم‌های دیجیتال، فروشگاه‌های آنلاین و مارکت‌پلیس‌های بین‌المللی برای فروش محصولات خود استفاده کنند. تجارت الکترونیک فرصتی عالی برای ورود زنان به بازار‌های جهانی بدون نیاز به حضور فیزیکی در نمایشگاه‌ها و دفاتر خارجی است

شمشیری در پایان، با بیان اینکه زنان کارآفرین و تاجربانو‌ها با نقش‌آفرینی در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، تولید، صادرات، بازاریابی و اشتغال‌زایی می‌توانند از ارکان اصلی تحقق شعار سال ۱۴۰۴ باشند، گفت: برای حمایت از این قشر، نیاز به حمایت‌های قانونی، مالی، آموزشی و فرهنگی وجود دارد تا بتوانند تأثیر بیشتری در رشد اقتصادی کشور داشته باشند.

ارسال نظرات