تازه ها
به گزارش بازارکار به نقل از فارس، امروز، یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته «ایران ساخت» با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عوامل اجرایی نمایشگاه افتتاح شد.
دعوت از صنعت برای استفاده از ظرفیتهای ایران ساخت
دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه ایران ساخت اظهار کرد: در حال حاضر توانمندی ساخت تمامی تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و دستگاههای تست و آزمون پیشرفته توسط ۳۶۰ شرکت در کشور وجود دارد؛ اما اگر در حوزه تجهیز آزمایشگاهی بینیاز هستیم، به همان اندازه در صنعت به این تجهیزات نیازمند هستیم. در همه صنایع مانند صنعت نفت، خودروسازی، کشاورزی، معادن و... برای توسعه محصول جدید، افزایش سطح نوآوری، بهبود کیفیت محصولات به تست و آزمون نیازمند هستیم.
او تأکید کرد: در دورههای پیشین نمایشگاه، وزارت علوم شریک و همکار همیشگی معاونت علمی در نمایشگاه بوده است، اما انتظار داریم از وزارتخانههای دیگری چون نفت، صنعت و کشاورزی که مستقیما با صنایع، معادن و حوزه انرژی در ارتباط هستند نیز از ظرفیتهای نمایشگاه استفاده کنند. امیدواریم با حضور آنها بتوانیم توسعه فناوری به کمک تجهیزات و محصولات ایران ساخت را به حوزههای صنعتی نیز تسری دهیم.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه افزود: در همه دنیا تجهیزات آزمایشگاهی و تست و آزمون، زیرساخت و ابزار مهم توسعه فناوری است. در ۱۰ سال گذشته دانشگاههای ما از ابتداییترین ابزار تست و آزمون محروم بودند و در آموزش و پژوهش و فناوری نمیتوانستند از ابزارهای پیشرفته استفاده کنند. بسیاری از دستگاههای چندصد و چندهزار دلاری در دانشگاهها نیز به علت تحریم یا موارد دیگر از کالیبراسیون خارج شده بودند. خوشبختانه جریان خوشفکری که توسعه و ابزار آزمایشگاهی را در کشور طراحی کرده است، با سیاستهای درست حمایتی توانسته است حدود ۹۰ درصد از نیاز کشور به این تجهیزات را رفع کند. چند درصد محدود باقیمانده نیز عمدتا مشکل توسعه فناوری ندارند و به علت محدود بودن بازار آنها توسعه نیافتهاند.
او در خصوص شرکتهای سازنده تجهیزات آزمایشگاهی و بازار آنها اظهار کرد: حدود ۳۶۲ شرکت دانشبنیان در کشور در توانمندی تولید ابزار آزمایشگاهی مورد تأیید کارشناسی معاونت علمی و فناوری هستند. این شرکتها حدود ۱۰ سال است که در این حوزه فعالیت میکنند. در حال حاضر به لطف تشویقهای وزارت علوم، تجهیزات سازنده این شرکتها در دانشگاههای کشور مورد استفاده قرار میگیرد و به نوعی بازار داخلی رو به اشباع است. بایستی مرحله جدیدی در توسعه بازار این شرکتها در پیش گیریم که در سیاست توسعه روابط خارجی در حوزه دانشبنیانها دنبال میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: به گزارش آمار گمرک صادرات شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۹۸ حدود ۶۰۰ میلیون دلار بوده است. در سال بعدی این مقدار به دلیل شیوع کرونا افت و به ۲۰۰ میلیون دلار رسید. در سال ۱۴۰۰ نیز این مقدار دوباره رشد کرد و مجددا به حدود ۶۰۰ میلیون دلار و در ۱۴۰۱ به مبلغ ۸۵۰ میلیون دلار رسید. امسال تا پایان ماه آبان، صادرات شرکتهای دانشبنیان به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است و پیشبینی میشود تا پایان سال، به حدود ۲ میلیارد دلار برسد.
وی افزود: بزرگ شدن دانشبنیانها و توسعه بازار آنها همواره از تمرکز دولت در سیاستهای خارجی بوده است. افقی که در توسعه بازار باید باز کنیم، قطعا بازار صادراتی با قیمتهای رقابتیتر برای محصولات دانشبنیان خواهد بود. در یازدهمین نمایشگاه ایران ساخت که همزمان با سال نوی میلادی و تعطیلات آن برگزار میشود، میزبان هیأت ۱۴ نفری از ازبکستان خواهیم بود.
افزایش دامنه محصولات ایران ساخت به حوزه تحقیق و توسعه صنایع
جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان و رئیس یازدهمین نمایشگاه ایران ساخت در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه عنوان داشت: در سالهای گذشته عمده مخاطبان، آزمایشگاهها و مراکز آموزشی بود، اما با رویکرد اقتصاد دانشبنیان، دامنه محصولات قابل ارائه در نمایشگاه و حوزه فعالیت شرکتهای حاضر به حوزه تحقیق و توسعه صنایع نیز ورود کرده است. با این افزایش برد نمایشگاه، از صنایع و شرکتهای صنعتی نیز انتظار خواهیم داشت که به نمایشگاه بپیوندند.
وی اظهار داشت: در دوره یازدهم نمایشگاه ایران ساخت از ابزارهای متنوعتری هم برای رونق بخشیدن به نمایشگاه استفاده میکنیم. ابزار حمایتی یارانه و لیزینگ خرید تقویت خواهد شد تا صنایع و شرکتهای بخش خصوصی بتوانند از محصولات ارائه شده در نمایشگاه استفاده کنند. در دوره جدید یارانه خرید همچنین به سایر بازیگران زیستبوم مثل شتابدهندهها، کارخانههای نوآوری و بازیگران دیگر نیز اعطا میشود.
مشایخ تأکید کرد: با تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان نیز ابزار جدیدی برای تقویت ایران ساخت در دست خواهیم داشت. مطابق با ظرفیتهای این قانون، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به تجهیزات تست و آزمون پیشرفته که برای اولین بار در کشور ساخته میشود، اعطا خواهد شد. برای تجهیزاتی که لزوما بار اول نیستند نیز استهلاک آنها به عنوان هزینه واحدهای تحقیق و توسعه در نظر خواهد گرفته شد. از طرفی قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم نیز از دیگر ابزارهای قانونی است که برای ارتقا تجهیزات استهلاک به خدمت میگیریم.
او در خصوص جزئیات شرکتهای حاضر در ایران ساخت یازدهم، اعلام کرد: با فراخوانی که در مهرماه اعلام شد، ۵۹۳ شرکت اعلام آمادگی کردند و مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت، ۳۳۰ شرکت در نمایشگاه غرفه خواهند داشت و حاضر خواهند بود تا ۱۰۵۳۸ محصول خود را در این غرفهها ارائه کنند. در نمایشگاه ایران ساخت، رویدادهای جانبی مانند رونمایی از ۹ تجهیز تست و آزمونی که برای اولین بار ساخته شده است را خواهیم داشت. نشستهای b2b، برگزاری کارگاههای آموزشی، تورهای دانشجویی و... نیز از برنامههای این نمایشگاه است. در ایران ساخت یازدهم میزبان هیأتهای خارجی از جمله از کشور ازبکستان نیز خواهیم بود.
مشایخ در خصوص روند برگزاری ۱۰ دوره نمایشگاه ایران ساخت اظهار کرد: در ۱۰ دوره گذشته معاونت علمی و فناوری تلاش کرد با حمایت از طرف تقاضا، یک بازارسازی برای شرکتهای دانشبنیان داشته باشد. این معاونت به عنوان یک پل ارتباطی بین طرفهای عرضه و تقاضا با اعتمادسازی به دنبال این بود که جریان دانشبنیان را تقویت کند.
او اضافه کرد: از دستاوردهای نمایشگاه ایران ساخت این بوده است که با بومیسازی تجهیزات، اجازه ندادیم که جنبش نرمافزاری علمی کشور متوقف شود. در ۱۰ سال گذشته انتشارات معتبر علمی داشتهایم که نتایج آنها با تجهیزات داخلی به دست آمده است.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان تشریح کرد: حدود ۷۲۰۰ نفر از نخبگان و فارغالتحصیلان کشور در شرکتهای سازنده تجهیزات آزمایشگاهی مشغول به کار هستند. در ۱۰ دوره گذشته نمایشگاه، حدود ۱۶۴۷ میلیارد تومان تجهیز آزمایشگاهی از طریق این نمایشگاه به فروش رسیده است که حدود ۵۷۶ میلیارد تومان از آن از طریق معاونت علمی به صورت یارانه پرداخت شده است. در دوره دهم، فروش شرکتهای ایران ساخت با رشد ۳۷ درصدی مواجه بوده است و مبلغ ۲۹۱ میلیارد تومان فروش نقدی توسط شرکتها به ثبت رسیده که حدود ۸۴ میلیارد آن توسط معاونت علمی پرداخت شده است.
به گزارش فارس، نمایشگاه «ایران ساخت» از امروز تا جمعه ۱۵ دیماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، میزبان بازدیدکنندگان، شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و هیأتهایی از کشورهای خارجی خواهد بود. طی این چهار روز ۳۳۰ شرکت محصولات و توانمندیهای خود را در موضوعات مختلف آزمایشگاهی، به نمایش خواهند گذاشت.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات