تازه ها
معاون اشتغال وزارت کار با تأکید بر اینکه فریب «کاریابیهای غیرمجاز» را نخورید گفت: اگر تبلیغات به گونهای بود که انگار فرش قرمز آن طرف آب برای اشتغال پهن کرده اند شک کنید دروغ است.
به گزارش بازارکار به نقل از خبرگزاری تسنیم، مطابق آمارها در حال حاضر حدود ۹۵۰ کاریابی داخلی و حدود ۱۸۵ کاریابی خارجی به صورت مجاز در کشور فعالیت میکنند، اما در این میان، موسسههایی هستند که از دغدغه بیکاری متقاضیان سوء استفاده کرده و اقدام به ایجاد کاریابیهای غیر مجاز کرده اند.
هدایت کارجو به سمت کار یکی از وظایف کاریابیها است؛ در این میان کاریابیهای غیر مجاز با وعده و وعیدهای سرخرمن به متقاضیان کار بر خلاف وظایف خود حرکت میکنند و متاسفانه تعداد قربانیان این موسسهها قابل توجه است.
همواره در فصل گرم سال که مراجعه نیروی کار به کاریابیها بیشتراست، تعداد کاریابیهای غیر مجاز هم افزایش مییابد. در شرایطی که با تورم نیروی کار فارغالتحصیل و نرخ بیکاری این گروه از جامعه مواجه هستیم، بازار اعزام نیروی کار برای سودجویان جذابیت پیدا کرده و به همین دلیل کلاهبرداران در این زمینه فعال شده اند.
برخی آمارها حکایت از این دارد که تعداد کاریابیهای غیر مجاز ۲۰ برابر مجازها است؛ از آنجایی که فعالیت کاریابیهای غیر مجاز تبعات مالی و اخلاقی غیر قابل جبرانی دارد، ضروری است با این کاریابیها مقابله شود.
محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار بیان میکند: فرش قرمز آن طرف آب برای کسی پهن نکرده اند. اگر تبلیغات چه کاریابی مجاز و چه غیرمجاز به گونهای بود که انگار فرش قرمز با حقوقهای زیاد پهن کرده اند، همینجا شک کنید باور نکنید. فهرست کاریابی خارجی مجاز روی سایت وزارت کار است. اگر کسی حقیقی و حقوقی اعلام کند که ویزای کار صادر میکنم. اگر اسمش روی سایت وزارت کار نباشد، مورد نظارت پیوسته نیست.
معاون اشتغال وزیر کار گفت: آیین نامه کاریابیها سال گذشته در هیات وزیران اصلاح و ابلاغ شد و در آن تمام موارد صدور، تمدید و ابطال مجوز کاریابی خارجی در اختیار ادارات کار استانها قرار گرفته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فهرست کاریابیهای مجاز روی سایت وزارت کار قرار دارد از افراد و نیروهای کار متقاضی اعزام به خارج خواست به تبلیغات کاریابیهای غیر مجازی که اعلام میکنند آنها را به راحتی و با حقوقهای بالای یورو و دلار به خارج میفرستند، اعتماد نکنند.
مردم به تبلیغات کاریابیهای غیرمجاز اعتماد نکنند!
کریمی بیرانوند تصریح کرد: اگر شخصی صرفاً در شبکههای مجازی کانال و گروهی زده است و تبلیغ میکند نباید به سادگی به آن اعتماد کرد. درحال حاضر روی سایت وزارت کار یک نمونه قرارداد تیپ کار گذاشته شده است. اگر کاریابی مذکور جزییات و موارد آن قرارداد را به کسانی که میخواهند به عنوان نیروی کار به یک کشور خارجی اعزام شوند اعلام نکرده یعنی مورد تایید نیست.
معاون اشتغال وزیر کار گفت: آیین نامه کاریابیها سال گذشته در هیات وزیران اصلاح و ابلاغ شد و در آن تمام موارد صدور، تمدید و ابطال مجوز کاریابی خارجی در اختیار ادارات کار استانها قرار گرفته است. مردم میتوانند در صورت وجود شکایت از هر شخص یا کاریابی به اداره کار استان خود مراجعه کنند، لذا مجددا اعلام میکنم مردم به کاریابیهایی که به راحتی اعلام میکنند آنها را با درآمدهای آنچنانی به خارج میفرستند، اعتماد نکنند.
وی گفت: تقریباً حدود ۱۸۵ مجوز کاریابی خارجی در ۲۰ استان داریم، ما در همه استانهای کشور کاریابی خارجی نداریم الان، در ۲۰ استان تقریبا داریم، چون به تقاضا بر میگردد، کاریابی خارجی یک کسب و کار بخش خصوصی است و دولت خودش نمیتواند ایجاد بکند، الان متقاضیان کاریابیهای داخلی و خارجی فرقی نمیکند میتوانند به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار مراجعه بکنند و از آن طریق درخواست خودشان را ثبت بکنند که منجر به صدور یا صادر نشدن مجوز میشود، ولی الان ۱۸۵ تا تقریبا کاریابی مجاز خارجی داریم که اگر تخلفی در اینها صورت بگیرد مطابق با آیین نامه ادارات کل ما، هیئتهای فنی استانی و هیئت فنی مرکزی برخورد خواهد کرد.
ارسال نظرات