تازه ها
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، سید مجتبی خیام نکویی برگزاری این دوره را مقدمه آغاز همکاریهای بیشتر دو کشور در بخش کشاورزی دانست و خاطر نشان کرد: محققان در رشتههای مختلف به مدت یک ماه آخرین یافتههای تحقیقاتی در حوزه خود را فرا خواهند گرفت.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تحریمات دراز مدت ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: ۱۵ سال پیش با تدبیر رهبری و تمرکز ایشان بر حوزه علم و فناوری برای نخستین بار در کشور معاونت علم و فناوری در ریاست جمهوری تشکیل شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی مهمترین محصول این معاونت را ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در حوزههای مختلف عنوان کرد و گفت: ۶۲۱ شرکت دانش بنیان از این تعداد در بخش کشاورزی فعالیت میکنند.
وی با تاکید بر اهمیت حوزه علم و فناوری در کشور گفت: عملیات غرور آفرین و پاسخ قاطع و در خور توجه جهانیان جمهوری اسلامی ایران در محافظت از منافع ملی و نیروهای ارزشمند خود جز با تقویت کشور در حوزه دانش و فناوری امکانپذیر نبود.
خیام نکویی عدم حضور بخش خصوصی را یکی از علتهای پررنگ نشدن ارتباطات دو کشور ایران و ونزوئلا در بخش اقتصادی دانست و بیان کرد: استقرار شرکتهای بخش خصوصی در پارک و دهکدههای علم و فناوری کشاورزی فرصتی مناسب برای مراودات اقتصادی دو کشور است.
وی گفت: اهمیت به سفره مردم در کشور بسیار حائز اهمیت است و امروز ایران به همت محققانش دانشهای نوین و فناوریهای روز را در راستای کشاورزی دانش بنیان وارتقا بهره وری دارد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۶ میلیون تن محصول گندم در واحد سطح توسط محققان سازمان تات افزایش داشته است، گفت: امروز ما با افتخار میتوانیم بگوییم در سال گذشته در تولید گندم نان به خودکفایی رسیدهایم و به دنبال پایداری این مهم در سال جاری هستیم و این خودکفایی جز با بهرهمندی از دانش و فناوری امکان پذیر نبود.
رئیس سازمان تات ازآمادگی اداره کل امور بینالملل سازمان تات در جهت انتقال همه ظرفیتهای سازمان به کشور ونزوئلا خبر داد و گفت: انتظار ما این است که کشور ونزوئلا نیز چالشهای کشورش را در حوزه کشاورزی بررسی و به محققان سازمان تات جهت رفع آنها منتقل کند.
وی از وزیر کشاورزی کشور ونزوئلا برای حضور در کشور ایران در راستای تعاملات بیشتر در حوزه کشاورزی دعوت به عمل آورد و گفت: این حضور موجب گسترش همکاریها و ارتقاء دانش و فناوری حوزه کشاورزی بین دو کشورخواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در راستای گسترش همکاریهای فی مابین سفری به ونزوئلا خواهیم داشت و زمینه حضور شرکتهای دانش بنیان را در آن کشور فراهم خواهیم کرد.
خیام نکویی با قدردانی از حمایتهای وزارت خارجه و دفاع در زمینه سازی برای همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا در بخش کشاورزی ابراز امیدواری کرد که با تداوم این همکاریها شاهد تحول چشمگیر در توسعه بخش کشاورزی دو کشور با بهره گیری از فناوریهای نوین و توسعه همکاریها به حوزههایی نظیر تولید واکسن و سرم باشیم.
اعزام محققان ونزوئلا در راستای دسترسی به علم و تکنولوژی بخش کشاورزی ایران
سیلوا آپونته نیز در این جلسه با بیان اینکه بحث غذا در کنار علم و تکنولوژی بسیار حائز اهمیت است، افزود: اگر غذا نداشته باشیم ادامه حیات امکانپذیر نیست و اگر علم و تکنولوژی نباشد پیشرفت نمیتوانیم بکنیم.
سفیر کشور ونزوئلا گفت: پیرو توافقات روسای جمهور دو کشور در سال ۲۰۲۲ با امضای سند راهبردی ۲۰ ساله ۸ محقق و دانشمند ونزوئلایی با هدف دسترسی به علم و تکنولوژی جمهوری اسلامی در حوزه کشاورزی جهت آموزش به ایران اعزام شدند.
وی افزود: پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و تکنولوژی بخش کشاورزی و مواد غذایی چشمگیر است و این علم و فناوری در علم تغذیه برای منافع و بهبود وضعیت مردمان ایران مورد استفاده قرار میگیرد.
سیلوا آپونته سفیر کشور ونزوئلا در این نشست طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در آموزش محققان کشور متبوعش، ایران را کشوری قوی و دارای سبک دانش و فن آوریهای نوین دانست.
وی علم و فن آوری را مکمل کشاورزی و اقتصاد کشورش دانست و اضافه کرد: اعزام محققین کشورش به جمهوری اسلامی ایران به منظور آموزش علوم و فن آوریهای نوین کشاورزی از محققین جمهوری اسلامی ایران در راستای توافقات قبلی دو کشور و حفظ و تقویت امنیت غذایی کشور ونزوئلا است.
سفیرونزوئلا با بیان اینکه معاونت بهداشت، آموزش و علم و فناوری این کشور با الگوگیری از معاونت علم و فناوری کشور ایران ایجاد شده است گفت: در همین راستا در اوایل سال ۲۰۲۳ نخستین پارک علم و فناوری نیز در کشور ونزوئلا تاسیس شد.
وی موفقیت اخیر ایران در پاسخگویی قاطع به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق را از نتایج پیشرفت علم و فناوری در کشور ایران دانست و گفت: در حوزه کشاورزی محققان کشور ونزوئلا آمادگی پذیرش تجربیات کشور ایران را دارند.
گفتنی است در نشست مشترک با سیلوا آپونته سفیر و محققین کشاورزی کشور ونزوئلا رئیس اداره آمریکای لاتین و همکاران میز ونزوئلای وزارت امور خارجه و دفاع نیز حضور یافتند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات