تازه ها
توسعه دنیای دیجیتال و ارتباطات نزدیک آدم با هم هر چقدر هم برای نسل قدیم تهدیدی اساسی محسوب شود، مزیت های کاربردی نیز دارد. قبلاً آدم ها معمولا شغل خانوادگی شان را ادامه می دادند. اگر هم این وسط یک فرد جسور پیدا می شد و سنت شکنی می کرد، تا آخر دوران کاری در یک شغل ثابت باقی می ماند. قبول دارم این داستان ها در دنیای امروز بیشتر شبیه افسانه اند، اما یک پرس و جوی ساده حساب کار را دست تان خواهد آورد. این در حالی است که امروز افراد خیلی راحت تر از هر زمان دیگری حوزه کاری شان را تغییر می دهند.
تغییر شغل، تصمیمی مهم و سرنوشت ساز است که می تواند زندگی حرفه ای شما را به طور کلی دگرگون کند. در حالی که این دگرگونی گاهی نویدبخش فرصت ها و چالش های جدید است، اما در عین حال با موانع و سختی هایی نیز همراه خواهد بود.
ما در این مقاله، به بررسی برخی از مهمترین چالش های تغییر شغل و راهکارهایی برای غلبه بر آنها خواهیم پرداخت. این نکته ای است که به شما برای تعامل حوزه های کاری مختلف و انتخابی درست کمک خواهد کرد.
اگر قرار باشد هر کسی با مشاهده اولین حوزه کاری جذاب قید شغل فعلی اش را بزند، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود. به همین خاطر ما در این مقاله راهکارهایی را جست وجو خواهیم کرد تا به شما برای یک تجربه بی دردسر کمک کند.
چالش های پیش روی تغییر شغل
اجازه دهید اول از همه با چالش هایی که پیش روی تان خواهد بود، بحث را شروع کنیم. خیلی از کارآفرینان فکر می کنند ورود به حوزه ای تازه به معنای ادامه روند فعالیت قبلی شان است. اگر شما هم اینطور فکر می کنید، تجربه ای سخت در انتظارتان خواهد بود؛ چراکه با تغییر شغل شما از نقطه نزدیک به صفر شروع خواهید کرد. پس باید انتظار چالش های اساسی را نیز داشته باشید.
عدم اطمینان و تردید: دشمن اصلی کارآفرینان
اولین و شاید بزرگ ترین چالش در مسیر تغییر شغل، غلبه بر ترس ها و تردیدهاست. ترک یک شغل آشنا و امن، برای ورود به دنیای ناشناخته و پر از ریسک، تصمیمی دشوار است. خیلی از افراد ترجیح می دهند سال ها شغلی که از آن متنفر هستند، تحمل کرده ولی دور و بر تغییر شغل آفتابی نشوند. خب این دقیقا همان نکته ای است که شما باید درباره اش بازاندیشی کنید؛ چراکه تحمل یک شغل آزاردهنده فرصت های پیشرفت را از شما می گیرد.
احتمالا شما هم قبول دارید در موقعیتی که آدم از شغلش تنفر دارد، خبری از پیشرفت نخواهد بود. خب در این صورت شما می مانید و انبوهی از کارها که هیچ جوزه حوصله انجام شان را نخواهید داشت.
اگر دقت کرده باشید، برخی از افراد دائما نگران آینده هستند. خب در دنیای دیجیتال و فوق العاده سریع امروز این یک دغدغه محترم محسوب می شود. با این حال اگر در این مورد زیاده روی کنید، کلاه تان پس معرکه خواهد بود؛. چراکه عملا هیچ فرصتی به خود برای انتخاب یک حوزه شغلی تازه نخواهید داد.
کمبود مهارت و تجربه: مانعی کلیدی
گاهی برای ورود به شغلی جدید، به مهارت ها و تجربیاتی نیاز است که شما در حال حاضر از آنها برخوردار نیستید. این امر می تواند مانع بزرگی در مسیر پیشرفت شما باشد؛ چراکه اعتماد به نفس افراد را طوری کاهش می دهد که نگو و نپرس. به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز کمی تمرین و تلاش برای یادگیری مهارت های مورد نیاز در یک حوزه کاری تازه را کاملا ضروری می دانیم. این امر به شما کمک خواهد کرد تا تجربه ای بی نهایت جذاب تر از فرآیند تعامل با مخاطب تان داشته باشید.
کمبود مهارت برای ورود به یک حوزه تازه تقریبا امری طبیعی محسوب می شود. خب اگر قرار بود شما همه مهارت های مورد نیاز در یک حوزه تازه را داشته باشید، دیگر سناریوی بی نهایت ایده آلی جلوی روی تان قرار می گرفت. به همین خاطر بد نیست کمی به خودتان برای یادگیری نکات و مهارت های تازه فرصت بدهید.
محدودیت های مالی: بودجه و دیگر هیچ
تغییر شغل، به خصوص در ابتدای مسیر، ممکن است با کاهش درآمد همراه باشد. این امر می تواند به خصوص برای افرادی که دارای تعهدات مالی سنگینی هستند، چالش برانگیز باشد. خب همه ما در زندگی مان خرج هایی داریم که باید به هر شیوه ای درآمدمان را با آن هماهنگ کنیم.
وگرنه حتی یک ماه هم دوام نخواهیم آورد. در این میان ورود به یک حوزه کاری تازه به معنای کنار گذاشتن همه آن تجربهها خواهد بود. این کاری است که تاثیر فراوانی روی موقعیت مالی تان هم خواهد داشت.
اگر انتظار دارید در بدو ورود به یک حوزه کاری تازه فرصت های مالی متعددی پیش روی تان قرار گیرد، باید بگوییم سخت در اشتباه هستید. این امر نه تنها شرایط شما را بهبود نخواهد داد، بلکه خیلی زود اوضاع را به ضررتان سامان می دهد؛ چراکه انتظارات فزاینده تان هیچ انطباقی با واقعیت نخواهد داشت.
اگر فکر می کنید شرایط مالی سخت دوران ابتدایی شروع یک کار تازه برای تان قابل تحمل نیست، شاید الان زمان مناسب برای شروع ماجراجویی تان نباشد. یک ایده مناسب در این میان کمی شکیبایی برای رسیدن به یک نقطه مالی امن و سپس شروع ماجراجویی در یک حوزه شغلی تازه است. اینطوری تجربه بهتری را پشت سر خواهید گذاشت.
عدم آشنایی با بازار کار: یک بیگانه در بازار
ناآگاهی از فرصت های شغلی موجود در حوزه جدید، یافتن شغل مناسب را دشوارتر می کند. اجازه دهید از یک مثال ساده استفاده کنیم. وقتی شما سال ها در زمینه تعمیر گوشی های هوشمند فعالیت داشتید، احتمالا درک درستی از صنعت مد و پوشاک نخواهید داشت. به همین خاطر اگر یکهو به سرتان بزند تا وارد این حوزه شوید، اصلا درک درستی از موقعیت های شغلی آن نخواهید داشت. درست به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم ورود به یک حوزه کاری تازه باید همیشه با شناخت درست آن همراه شود. وگرنه فقط دردسر برای تان به همراه خواهد داشت.
لازم نیست برای شناخت دقیق یک حوزه کاری خیلی خودتان را به زحمت بیندازید. در عوض می توانید کارتان با مرور محصولات برندهای بزرگ آن حوزه شروع کنید. سپس سراغ مجلات تخصصی در آن حوزه رفته و در نهایت با برخی از افراد درگیر در آن صنایع گفت وگو کنید. اینطوری شناخت خوبی از حوزه مورد نظرتان پیدا خواهید کرد ماجرا ساده تر از آن چیزی بود که فکرش را می کردید، مگر نه؟
تفاوت های سنی: زمان از دست رفته
در برخی موارد، کارفرمایان تمایل کمتری به استخدام افراد مسن در مشاغل جدید دارند. این یعنی شما فرصت زمانی مهمی را از دست داده اید. حالا اگر دنبال جبران شرایط هستید، باید تعهدتان نسبت به این موضوع به طور فزاینده ای بیشتر شود، در غیر این صورت شاید هیچ وقت شانس آغاز به کار در یک حوزه تازه را به دست نیاورید.
یادتان باشد، وقتی در یک حوزه تازه شروع به فعالیت کنید، احتمال اینکه کلی همکار یا حتی مدیر جوان داشته باشید، زیاد خواهد بود؛ چراکه شما یک تازه وارد یا به زبان خودمانی فردی صفر کیلومتر هستید. پس طبیعی است با کلی جوان جویای نام همکار شوید.
غلبه بر چالش های تغییر شغل
تا اینجای کار ما درباره چالش های ورود به یک حوزه کاری تازه حرف زدیم. خب اگر قرار بود این چالش ها اصلا قابل مدیریت نباشد، این همه کارآفرین در سراسر دنیا هوس تغییر شغل نمی کردند.
ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم برای هر مشکلی در این دنیا دست کم یک راه حل وجود دارد. به همین خاطر در ادامه سراغ برخی از مهمترین راهکارها برای غلبه بر چالش های ورود به یک حوزه شغلی تازه خواهیم رفت. پس با ما همراه باشید تا این بخش از مقاله را نیز پشت سر بگذاریم.
انجام تحقیقات دقیق
قبل از هر اقدامی، به طور کامل درباره شغل جدید، بازار کار مرتبط و مهارت های مورد نیاز تحقیق کنید. این امر به شما کمک می کند تا درک بهتری از حوزه مورد نظر پیدا کنید. به علاوه، اینطوری دیگر لازم نیست خیلی حس ناشناس بودن در دنیایی تازه را داشته باشید.
برنامه ریزی مالی
با توجه به احتمال کاهش درآمد در ابتدای مسیر، برنامه ریزی مالی دقیقی داشته باشید و برای گذران این دوران، پس انداز کافی در نظر بگیرید. معمولا کارآفرینان باهوش از مدت ها قبل برنامه تغییر شغل شان را می چینند. این امر به آنها کمک خواهد کرد تا از شرایط سخت اول راه جان سالم به در ببرند. پس اگر شما هنوز برنامه تان را به طور اصولی و درست تنظیم نکرده اید، شاید بد نباشد تجدید نظر اساسی در آن صورت دهید.
یک برنامه مالی به طور استاندارد باید یک سال قبل از ترک شغل شروع شود. این امر به شما فرصتی خوب برای مدیریت شرایط مالی داده و پسانداز خوبی از طریقش به دست می آورید. آن وقت با خیال راحت از پس بحران مالی در اوایل مسیر برخواهید آمد. این دقیقا ایده ای است که باید با دقت فراوان دنبال کنید. وگرنه خیلی زود کارتان به جاهای باریک می کشد. خب مسائل مالی که شوخی بردار نیست. پس آن را جدی بگیرید.
کسب مهارت های جدید
از طریق دوره های آموزشی، کارآموزی و مطالعه مستقل، مهارت های مورد نیاز برای شغل جدید را افزایش دهید. بی شک این فرآیند اصلا ساده نیست؛ چراکه پیش از ترک شغل فعلی باید انجام شود. پس باید انتظار روزهای طولانی و فشرده را داشته باشید. این امر ممکن است موقعیت تان به عنوان یک کارآفرین را به طور جدی در معرض خطر قرار دهد. به همین خاطر بد نیست کمی با اصول مدیریتی زمان آشنایی پیدا کنید. ما در روزنامه فرصت امروز قبلا به طور مفصل درباره مدیریت زمان با شما گپ زده ایم. پس بد نیست یکبار دیگر آن مقالات را مرور کنید.
ایجاد شبکه ارتباطی
شما باید با افراد شاغل در حوزه جدید ارتباط برقرار کنید و از تجربیات آنها استفاده کنید. این امر یک میانبر سریع برای آگاهی از شرایط تازه خواهد بود.
خیلی از کارآفرینان فکر می کنند برای ورود به یک حوزه تازه باید حتما سخت ترین راه ممکن را طی کنند. این در حالی است که گاهی اوقات مسیرهای ساده تری نیز دم دست خواهد بود. پس بد نیست کمی به تجربه دیگران توجه کنید. این امر شما را در موقعیت بسیار خوبی را مقایسه با دیگران قرار خواهد داد.
اگر فرآیند ایجاد شبکه ارتباطی را به درستی دنبال کنید، دیگر یک تازه وارد در حوزه ای تازه نخواهید بود؛ چراکه فرصت معرفی خود به عنوان یک فرد حرفه ای را به دست آورده اید. چه بسا در حوزه تازه از مهارت های قبلی شما نیز استفاده شود. نکته کلیدی در این میان تلاش برای معرفی خودتان به مثابه یک فرد حرفه ای است. اینطوری فرصت بهتری برای تعامل و آشنایی با افراد حرفه ای در حوزه دلخواه تان خواهید داشت.
استفاده از خدمات مشاوره شغلی
مشاوران شغلی می توانند به شما در شناسایی علایق و استعدادهای تان کمک کرده و شغل مناسب را به شما توصیه کنند. شاید این امر کمی عجیب به نظر برسد، ولی در دنیای امروز که همه چیز بی نهایت تخصصی شده، لازم نیست حتما خودتان دست به انتخاب یک حوزه کاری بزنید.
نکته جالب اینکه این روزها کلی است شخصیت شناسی نیز دم دست افراد قرار دارد. این یعنی شما فرصت های تازه ای برای شناخت بهتر از خود و انتخاب فرصت های شغلی مناسب خواهید داشت. البته این به معنای بی خیالی در زمینه تصمیم گیری نهایی نیست؛ چراکه در نهایت این شما هستید که باید تکلیف تصمیم های پایانی را روشن کنید. پس از تمام فرصت های مورد بحث استفاده کنید و در نهایت خودتان اقدام به تصمیم گیری کنید.
گاهی اوقات شما نیازی به مشاوره های رسمی ندارید. همین که با یک همکار یا دوست خوب گپ بزنید هم ایده های جالبی به شما خواهد داد. با این حال اگر وسواس خاصی در این رابطه دارید، موسسات مشاوره شغلی زیادی دم دست تان خواهد بود. پس وقت را یک لحظه هم تلف نکنید و یک راست سراغ این گزینه ها بروید. یادتان باشد در فرآیند مشاوره باید اطلاعات مورد نیاز درباره خود و حوزه های کاری مناسب برای تیپ شخصیتی تان را دریافت کنید. پس اجازه دهید روند بحث منحرف شود.
سخن پایانی
تغییر شغل، تصمیمی جسورانه و همراه با ریسک است که می تواند زندگی حرفه ای شما را متحول کند. با شناخت چالش های پیش رو و استفاده از راهکارهای مناسب، می توانید بر این موانع غلبه کرده و به موفقیت در شغل جدیدتان دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید که در این مسیر تنها نیستید و می توانید از کمک و حمایت دیگران بهره مند شوید.
قبول دارم ورود به یک حوزه شغلی تازه تجربه دلهره آوری است، اما شما قرار نیست با دست خودتان اوضاع را سخت تر کنید. پس در عوض بهتر است کمی هم که شده به توصیه های مورد بحث در این مقاله توجه کنید. آن وقت کارتان بی نهایت ساده تر خواهد شد. پس منتظر چه هستید؟ همین حالا دست به کار شوید.
منابع:
https://www.flexjobs.com/blog/post/5-career-change-obstacles-may-confront/
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات