السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۸۳۶۵
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در نشست خبری؛

دو برابر شدن اشتغال در پارک های علم و فناوری؛ فروش شرکت های دانش بنیان دو و نیم برابر و اشتغال این واحدها به 130 هزار نفر افزایش یافت

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به اینکه اشتغال در پارک های علم و فناوری به 130 هزار نفر رسید گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۱۹ همت فروش محصولات شرکت ها دانش بنیان بوده است و امروز به  بیش از ۴۰ همت  رسیده است. 
سه‌شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴

 معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۱۹ همت فروش محصولات شرکت ها دانش بنیان بوده است و امروز به  بیش از ۴۰ همت  رسیده است. 
به گزارش بازارکار،، نشست خبری تشریح عملکرد دولت سیزدهم در حوزه فناوری و نوآوری امروز سه شنبه ۲۹خردادماه باحضور  سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم برگزارشد. 
سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این نشست اظهار کرد: ما سه ماموریت کلیدی برای معاونت فناوری و نوآوری داریم که این معاونت با توجه به ارتقا دانشگاه ها به رده سوم و چهارم در دولت سیزدهم راه اندازی شد. اولین گام در این معاونت ایجاد ساختار ویژه ای برای نوآوری و فناوری بود.  یک وظیفه جدی ما برای توسعه اقتصاد دانش بنیان است، در این راستا و افزایش آگاهی شرکت های دانش بنیان نسبت به بازار کار سامانه جان را هفته گذشته رونمایی کردیم که ۲ هزار و ۸۰۰ شرکت مستقر در پارک های علم و فناوری در این سامانه محصولات خود بارگذاری کردند.

فروش محصول شرکت ها دانش بنیان به  بیش از ۴۰ همت  رسیده است
وی ادامه داد: توسط شرکت های دانش بنیان  ۷ هزار و ۵۰۰ محصول در این سامانه بارگذاری شده است و از هفته گذشته تا امروز  ۱۰ فروش  محصول انجام گرفته است و امیدواریم با  ابلاغ آیین نامه بتوانیم آمار فروش را بالا به ببریم. 
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۱۹ همت فروش محصول شرکت ها دانش بنیان بوده است و امروز به  بیش از ۴۰ همت  رسیده است. 
محمدعلی نژاد عنوان کرد:  طبق تفاهم نامه ای که بین وزارت علوم و وزارت صمت شرکت هایی که توانایی تولید محصولات را دارد و متناسب با نیاز ها صنعت می تواند در سامانه توانیران عضو  می شوند. 
وی ادامه داد: دومین اقدام این معاونت در دولت سیزدهم  توسعه کارگاه های تولید سریع در سطح پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها بوده که با این کار مهارت دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای ورود به بازارکار را ارتقا می دهیم و دانشجویان را به ساخت ایده و طرح های خود آشنا کنیم،  کارگاه های تولید سریع یک دسته از خدمات در مرحله ایده و ساخت ارائه می‌دهد . 
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم عنوان کرد: شرکت های دانش بنیان نوپا و دانشجویان می توانند در فب لب ایده و طرح  خود را بارگذاری می کنند، در این راستا مربی و مشاوران برای ارتقا ایده کمک می‌کنند این کمک تا مرحله ساخت ادامه دارد .   ۶ فب لب در ۶ منطقه کشور در حال راه اندازی است و پارک های فناوری قزوین، سیستان و بلوچستان در احداث فب لب ها  به فاز دوم رسیده اند. این فب لب ها برای کاهش سرعت ایده ها به بازار کار راه اندازی می شوند. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: در طرح همساز برای دانشجوبان کمک مالی از هزار گرند تا ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. توسعه فناوری و نوآوری ها در کشور دیگر مأموریت ما است که در این راستا به پارک های علم و فناوری ماموریت ویژه ای داده شده است و این ماموریت براساس پایش منطقه ای داده می شود. 
وی ادامه داد:به پارک علم و فناوری البرز براساس پایش صورت گرفته مأموریت در  زنجیره دارویی داده شده است. همچنین  شرکت های جدید را هدفمند برای کامل کردن زنجیره  تامین نیازهای کشور ایجاد می کنیم و در تلاش هستیم  که در  شرکت ها ضریب فناوری را بالا می بریم. 
محمدعلی نژاد افزود: امسال ۱۰ زنجیره راهبردی را کامل خواهیم کرد و دراین راستا اولین پارک انتخاب شده ،  مأموریت دارویی داده شده است و در پارک های دیگر در این راستا نشست ها ی تخصصی برگزار می شود. 

ماموریت ویژه به پارک های علم و فناوری استان ها
وی گفت: ماموریت پارک های علم فناوری دیگر از جمله پارک علم و فناوری  سمنان در حوزه خودرویی حمل و نقل عمومی ، پارک علم و فناوری یزد در حوزه  نساجی، پارک و فناوری آذربایجان شرقی در حوزه  قطعات خودروهای سنگین، کاشان در حوزه فرش ماشینی مشخص شده است. 


 معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم بیان کرد: موضوع دیگری که در حوزه اقتصاد دانش دانش بنیان مورد توجه ما قرار دارد مالکیت فکری است. در این راستا امسال در تفاهم نامه مشترک با معاونت علمی و ثبت اسناد منعقد کردیم که برای  ۱۰ هزار نفراز واحد های فناوران و هئیت علمی کلاس های برای آشنایی با حقوق خود در ثبت اختراع برگزارکنیم.
محمد علی نژاد گفت: یکی از دیگر موضوعات در محور توسعه فناوری ، هسته فناورانه است که سال گذشته طرح رویش هسته فناورانه  را به صورت پایلوت در پارک علم و فناوری  دانشگاه تهران و تربیت مدرس برگزار کردیم که از پایان نامه های که به تولید محصول منجر می شود، حمایت کردیم ، همچنین در این راستا طرح رویش هسته فناورانه در تیرماه رونمایی می شود و دبیرخانه این طرح در دانشگاه تربیت مدرس است و در این طرح هدف گذاری ما حمایت از هزار پایان نامه است.

توجه ویژه به شرکت های فناور در حوز علوم انسانی
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم  بیان کرد: متاسفانه تعداد پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان در حوزه علم انسانی کم داریم و حدود ۴۸ شرکت دانش بنیان در این حوزه داریم، همچنین به پارک علم و فناوری قم در حوزه علوم انسانی و افزایش شرکت های دانش بنیان در این حوزه مأموریت دادیم‌. 
وی گفت: یکی از دغدغه های ما درتوسعه اقتصاد دانش بنیان صادرات است و در این راستا پارک علم فناوری ایجاد کردیم. از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲   فروش محصولات فناورانه شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری  نسبت به ابتدای دولت ۲.۵ برابر شده است و از ۸۰ میلیون دلار به ۲۰۰ میلیون دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. 

۶ فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برای ساخت محصولات فناورانه در حال راه اندازی است
محمد علی نژاد عنوان کرد: در طی دولت سیزدهم تعداد پارک های علم و فناوری به  ۵۶ پارک علم فناوری ، تعداد مرکز  نوآوری به ۵۸ و تعداد مرکز رشد به ۲۵۹ مرکز رشد رسده است . تعداد شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری ۶۶ درصد رشد داشته است.

وی گفت: هدف از راه اندازی آزمایشگاه های ساخت سریع ایجاد یک فرایند تسهیلگری برای ساخت سریع محصول و نهضت ساخت محصولات فناورانه بوده و ۶ فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برای ساخت محصولات فناورانه در حال راه اندازی است.

محمدعلی نژاد توضیح داد که فبلب‌ها شبکه ای از کارگاه‌های ساخت و تجهیزات مختلف در یک استان را به هم متصل می‌کند ‌و این ارتباط و شبکه در اختیار فرد قرار ندارد. البته دغدغه اصلی ما برای راه اندازی فب لب‌ها این بود که بتوانیم تعداد هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان را بیش از پیش توسعه بدهیم و یک جهشی را در توسعه این شرکت‌ها و بویژه سرعت راه اندازی شرکت‌های دانش بنیان نوپا رقم بزنیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم 'گفت: اوایل دولت سیزدهم تعداد شاغلان در شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری ۶۰ هزار نفر بود که هم اکنون به ۱۳۵ هزار نفر افزایش یافته است و فروش محصولات این شرکت‌ها نیز نسبت به ابتدای دولت ۲ و نیم برابر شده و از ۸۰ میلیون دلار به ۲۰۰ میلیون دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.
رشد ۲ و نیم برابری اشتغال و فروش محصولات فناورانه در دولت سیزدهم / برنامه وزارت علوم برای حمایت از ۱۰۰۰ پایان‌نامه فناورانه

ثبت 7500 محصول در سامانه جان و اتصال به توانیران 

وی با تاکید بر اینکه فروش محصولات در سامانه جان باید یک، فرایند ارزیابی و تایید طی کند، گفت: 7500 محصول در این سامانه ثبت شده و در مدت کمی که از رونمایی سامانه جان گذشته است، ده محصول فرآیند را طی کرده و به فروش رفتند.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم گفت: با تفاهم نامه‌ای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد به زودی سامانه جان به توانیران متصل می‌شود و وزارت صمت نسبت به محصولاتی که در سامانه جان تبت نشده‌اند، ثبت سفارش و تخصیص ارز خواهد داشت. به عبارتی واردات محصولات مشابه شرکت‌های دانش بنیان داخلی به میزان توان تولید، ممنوع خواهد بود.

تفاهم‌نامه با وزارت نفت

وی افزود: با تفاهمی که با وزارت نفت انجام شده است، در آن گروه از محصولات که توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید و به تایید رسیده باشد، وزارت نفت از خارج واردات نخواهد داشت و امیدوارم سایر دستگاهها نیز در این مسیر گام بردارند. 

محمدعلی نژاد ادامه داد: سامانه جان یکی از نظام‌مندترین و با کیفیت‌ترین سامانه‌هایی است که در اختیار شرکت‌های فناوری قرار گرفت. در فرآیند اولیه ۲ هزار و ۷۰۰ شرکت مستقر در پارک‌های علمی و فناوری در سامانه وارد شدند و امروز گردش اقتصادی این سامانه بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان (همت) است.

کمک به دانشجویان برای آغاز ساخت محصول 

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، توسعه کارگاه‌های ساخت سریع در پارک‌های علمی و فناوری را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه برشمرد و گفت: هدف از راه‌اندازی آزمایشگاه‌های ساخت سریع ایجاد یک فرایند تسهیلگری برای ساخت سریع محصول و نهضت ساخت محصولات فناورانه بوده و ۶ فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برای ساخت محصولات فناورانه در حال راه‌اندازی است.

محمدعلی نژاد توضیح داد: فب‌لب‌ها شبکه‌ای از کارگاه‌های ساخت و تجهیزات مختلف در یک استان را به هم متصل می‌کند و این ارتباط و شبکه در اختیار فرد قرار ندارد. البته دغدغه اصلی ما برای راه‌اندازی فب‌لب‌ها این بود که بتوانیم تعداد هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان نوپا را بیش از پیش توسعه بدهیم و یک جهشی را در توسعه این شرکت‌ها و بویژه سرعت راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیان نوپا رقم بزنیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: مراکز مشاوره و طراحی در ۶ فب‌لب آغاز به کار کردند که تا پایان شهریورماه کل ۶ مجموعه برای ارائه خدمات به تمام فناوران آماده خواهد شد. این فب‌لب‌ها به صورت مشترک بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و معاونت فناوری وزارت علوم راه‌اندازی می‌شود.

حمایت 100 میلیونی از طرح های ساخت دانشجویی 

محمدعلی نژاد گفت: طرح های دانشجویی برای کسب تجربه ساخت و گرفتن مشاوره طراحی و تولید و  تجاری سازی وارد فب لب می شوند و تا 100 میلیون تومان مورد حمایت قرار می گیرند.

ایجاد شرکت‌ها با هدف تکمیل زنجیره تامین

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تصریح کرد: با نگاه آمایشی، شرکت‌های جدید دانش بنیان در موضوعاتی ایجاد می‌شوند که زنجیره تامین محصولات دانش بنیان یک استان و منطقه را تکمیل و ضریب نفوذ فناوری را در شرکت های موجود افزایش دهند.

وی افزود: حداقل 10 پارک علم و فناوری محور توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در یک مزیت استانی خواهند بود، برای مثال پارک علم و فناوری البرز در صنعت دارو، پارک علم و فناوری قزوین در صنعت شوینده، پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در موضوع ماشین آلات سنگین و پارک علم و فناوری سمنان در موضوع حمل و نقل عمومی محور توسعه شرکت‌های دانش بنیان خواهند بود. 

حمایت از 1000پایان نامه دانشجویی در فاز اول 

محمدعلی نژاد با اعلام اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس به عنوان دبیرخانه رویش هسته‌های فناوری مبتنی بر  حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان معرفی شده است، گفت: در فاز اول قرار است امسال از 1000 پایان‌نامه دانشجویی که در پی تولید محصول یا ثبت اختراع است، حمایت مالی می شود. 

تشکیل پردیس‌های فناوری پژوهشی 

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اظهار داشت: پیش از این پردیس های مشترک فناوری با مشارکت دانشگاهها و پارک ها ایجاد شده بود و در گام جدید به ایجاد پردیس فناوری با مشارکت پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری اقدام کردیم و تاکنون ایجاد پردیس مشترک بین پژوهشگاه ژنتیک با پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و پردیس فناوری مشترک بیم  پژوهشگاه مواد و انرژی و پارک علم و فناوری البرز آغاز شده است. 

آموزش ثبت اختراع 

معاون وزیر علوم ادامه داد: از جمله مشکلات وزارت علوم این است که ایده‌ها تجاری‌سازی نمی‌شوند، مالکیت فکری یکی دیگر ماموریت‌های معاونت فناوری و نوآوری است. در این راستا، ۱۰ هزار نفر در دوره آموزشی شرکت کرده‌اند و با حمایت‌های ویژه از ثبت اختراع تا تولید آشنا شده‌اند. 
 

رشد ۶۶ درصدی شرکت‌های دانش بنیان در پارک‌های علم و فناوری

وی در بیان رشد حوزه فناوری در دولت سیزدهم گفت: پارک‌های علم فناوری دولت سیزدهم از ۴۸ پارک علم و فناوری به ۵۶ مورد افزایش یافت و شرکت‌های مستقر از 1543 مورد به 2556 شرکت افزایش یافته است و مراکز رشد نیز از  189 به 291 مورد رسیده است و 102 مرکز رشد جدید غالبا در شهرستانها و مناطق محروم ایجاد شده است که رشد 66 درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان نشان توجه ویژه دولت سیزدهم به حوزه دانش بنیان است. 

محمدعلی نژاد افزود: تا به امروز بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان از محصولات فناورانه مستقر در پارک‌های علم و فناورانه به فروش رسیده است که در ابتدای دولت سیزدهم ۱۹ هزار میلیارد تومان بود و رشد ۱۰۰ درصدی در این راستا را نشان می‌دهد و در برنامه داریم آن را به ۴۶ هزار میلیارد تومان برسانیم.

ارسال نظرات