اربعین حسینی برتمامی عزاداران تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۱۱۹۳
«توماس براون» برنده ششمین جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی شد
پروفسور توماس براون، دانشمند برجسته در حوزه سلول‌های بنیادی از آلمان به عنوان برگزیده نهایی ششمین جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی معرفی و از وی تجلیل شد.
پنجشنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۳

به گزارش بازارکار، مراسم معرفی و اعطای جایزه به برنده ششمین جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی، ظهر چهارشنبه (هفتم شهریور ماه ۱۴۰۳)، همزمان با نخستین روز جشنواره تحقیقاتی بین‌المللی رویان در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
در حالیکه پیش از این اعلام شده بود پروفسور توماس براون/ Thomas Braun ، دانشمند برجسته در حوزه سلول‌های بنیادی از آلمان و دکتر نیکولاس ریورون، دانشمند جوان برجسته در زمینه جنین آزمایشگاهی از اتریش به طور مشترک برگزیدگان ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی هستند، به دلیل حضور نیافتن ریورون در مراسم امروز جایزه به وی تعلق نگرفت.
جایزه دکتر کاظمی که به محققان برجسته صاحب‌نظر و تأثیرگذار در حوزه زیست‌شناسی اعطا می‌شود، بعد از درگذشت دانشمند فقید زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی (۱۳۸۴ - ۱۳۴۰)، مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه رویان، به منظور تکریم تلاش‌ها و زنده نگهداشتن یاد وی در میان دانشمندان ملی و بین‌المللی و به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب شکل گرفت تا به طور سالانه به دانشمندی اعطا شود که پیشرفت قابل توجهی در زمینه علوم زیستی داشته است.
این جایزه با همکاری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از سال ۲۰۱۰ میلادی تاکنون به ۵ محقق برجسته از کشورهای آمریکا، آلمان، هلند و ایتالیا اعطا شده است؛ اولین بار این جایزه در سال ۱۳۸۹ به پروفسور رادولف یانیش Prof Rudolf Saenisch از آمریکا یکی از خلاق‌ترین دانشمندان در زمینه زیست‌شناسی تکوینی تنظیمات ژنی، زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی و درمان توسط سلول‌های بنیادی اعطا شد. دومین جایزه به پروفسور هانس شولر Prof Hans Robert Schöler از آلمان در سال ۱۳۹۰ تعلق گرفت؛ محقق مشهوری که طی سال های متمادی سهم قابل توجهی در پیشبرد زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی داشته است.
این جایزه در سال ۱۳۹۴ به پروفسور رابرت لنگر Prof Robert S. Langer از آمریکا اهدا شد. وی یکی از مهم‌ترین افراد در زمینه بیوتکنولوژی و یکی از بهترین مبتکران در سراسر جهان است. چهارمین جایزه در سال ۱۳۹۵ به پروفسور هانس. کلورس Prof Hans Clevers از کشور هلند که یک متخصص ژنتیک، پزشک، محقق و استاد ژنتیک مولکولی است تعلق گرفت. کسی که برای نخستین بار، سلول‌های بنیادی روده را شناسایی کرد و یکی از محققان برجسته جهان در زمینه سلول‌های بنیادی طبیعی و پتانسیل آنها برای درمان ترمیمی محسوب می‌شود.
پروفسور مایکل دلوکا Prof Michele De Luca از کشور ایتالیا نیز در سال ۱۳۹۷ برای تحقیقات خود در زمینه سلول‌درمانی و ژن‌درمانی ترکیبی برای بیماران اپیدرمولیز بولوزا (پروانه‌ای) پنجمین جایزه دکتر کاظمی را دریافت کرده است.
پروفسور توماس براون
پروفسور توماس براون یکی از محققان اصلی موسسه تحقیقات قلب و ریه ماکس پلانک است. او در سال ۱۹۸۷ در رشته پزشکی فارغ‌التحصیل شده و سپس در سال ۱۹۹۳ دکترای تخصصی بیوشیمی سلولی را از دانشگاه هامبورگ دریافت کرده است.
او سپس به عنوان استاد دانشگاه هال ویتنبرگ (Halle-Wittenberg) منصوب شد. از سال ۱۹۹۸ - ۲۰۰۴ ریاست دپارتمان فیزیولوژی را بر عهده داشت، در سال ۲۰۰۴ وی پیشنهاد انجمن ماکس پلانک را پذیرفت تا به عنوان مؤسس مرکز تحقیقات قلب و ریه در Bad Nauheim باشد تا تحقیقات فیزیولوژی و بالینی گذشته را ارتقا بخشد.
تمرکز فعلی او بر روی تحقیقات مولکولی تکوین عضلات قلب و اسکلتی سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت‌های انقباضی و همچنین پیری و سازگاری سیستم قلبی عروقی است. گروه تحقیقاتی او از طیف گسترده‌ای از فناوری‌های پیشرفته برای پیگیری اهداف تحقیقاتی استفاده می‌کند.
موسسه ماکس پلانک دارای یک بازوی ترجمان قوی با سابقه اثبات شده در درمان‌های نوآورانه است که به معرفی چندین رژیم درمانی جدید عمدتاً در زمینه اختلالات ریوی منجر شده است. پرفسور براون از زمان راه‌اندازی آزمایشگاه مستقل خود در سال ۱۹۹۱ دانشجویان زیادی را در مقاطع کارشناسی کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری آموزش داده است.
او همچنین به عنوان سخنران در مدرسه بین‌المللی پژوهشی ماکس پلانک برای تحقیقات قلب و ریه که به طور مشترک توسط موسسه ماکس پلانک و دانشگاه‌های گیسن و فرانکفورت میزبانی می‌شود فعالیت می‌کند.
پروفسور براون در طول مسیر علمی خود بیش از ۲۰۰ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی تألیف کرده است، چندین طرح تحقیقاتی بزرگ را مدیریت و به شکل‌گیری موسسه تحقیقات قلب و ریه ماکس پلانک کمک کرده است که اکنون یکی از معتبرترین موسسات تحقیقاتی قلب و عروق در آلمان است.
تحقیقات پیشگام پروفسور توماس براون در مورد مکانیسم‌های مولکولی پرتوانی، اساس دانش روز در مورد سلول‌های بنیادی و کاربرد بالقوه آنها را ایجاد کرده است.
روند برگزاری جشنواره بین‌المللی رویان ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی
اساسنامه جایزه دکتر کاظمی در تاریخ ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۲ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و با امضای رئیس جمهور شهید، آیت‌الله رئیسی در تابستان همان سال ابلاغ شد.
در این راستا و طبق اساسنامه مصوب این جایزه، فهرست اسامی نامزدهای جایزه سال ۱۴۰۳ توسط کمیته علمی - اجرایی جایزه دکتر کاظمی مستقر در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به ریاست رئیس پژوهشگاه رویان و دبیری معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه و متشکل از سه عضو هیات علمی مرتبط با کمک داوران ملی و بین‌المللی پس از برگزاری چندین جلسه و با تصویب شورای علمی پژوهشگاه رویان تهیه و در خرداد ماه ۱۴۰۳ جهت انتخاب برنده نهایی به شورای سیاستگذاری جایزه دکتر کاظمی بر اساس ماده ۳ اساسنامه ارائه شده است.
ترکیب شورای سیاست‌گذاری جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی:‌
۱- رئیس جهاد دانشگاهی (رئیس شورا)
۲- معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری یا معاون ذیربط
۳- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ذیربط
۴- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذیربط
۵- دو نفر از اعضای حقیقی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مدت چهار سال انتخاب می‌شوند.
و انتخاب مجدد آنها بلامانع است که در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ احکام این دو نفر شامل اشرف معینی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و حسین بهاروند از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی توسط رئیس جمهور شهید، آیت‌الله رئیسی امضا و صادر شد.
۶- رئیس پژوهشگاه رویان دبیر شورا
جلسه سیاست‌گذاری در تاریخ ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۳ در جهاد دانشگاهی با حضور تمام اعضا تشکیل شده و پس از ارائه گزارش فعالیت‌های انجام شده در کمیته علمی اجرایی، برندگان نهایی ششمین دوره جایزه انتخاب شدند.
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی رویان ۲۰۲۴ معرفی و تجلیل شدند
در این مراسم، همچنین از برگزیدگان جشنواره بین‌المللی رویان ۲۰۲۴ در سه بخش بیست و پنجمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل رویان، بیستمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی رویان و نوزدهمین سمینار پرستاری و مامایی تجلیل شد.
بر اساس رای هیات داوران، ندا علی‌محمدی از دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان برگزیده در بخش سمینار پرستاری و مامایی، حسین فلاح‌محمدی از آلمان و سمیه ترابی به عنوان برگزیدگان حوزه سلول‌های بنیادی، شیرین حکمتی‌راد از دانشگاه علوم پزشکی تهران و لیلا راشکی از پژوهشگاه رویان به عنوان برگزیدگان حوزه زیست‌فناوری و شیرین دهقان از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و فتانه خواجه‌حسینی، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان برگزیدگان حوزه پزشکی تولید مثل معرفی و تجلیل شدند.
حضور ۳۳ سخنران بین‌المللی و ۴۰ سخنران ایرانی در همایش‌های جشنواره رویان ۲۰۲۴ 
به گزارش ایرنا، رئیس پژوهشگاه رویان نیز در این مراسم گفت: امروز به مناسبت افتتاحیه جشنواره و کنگره بین‌المللی رویان و برای اهدای جایزه زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی موسس و بنیانگذار پژوهشگاه رویان و تقدیر از بهترین‌های کنگره بین‌المللی رویان گرد هم آمده‌ایم.
عبدالحسین شاهوردی ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، افزود: دکتر کاظمی در زمان حیات خود مایه خیر و برکت و انرژی‌دهنده به تیم رویان جهت پیشبرد اهداف بود. امروز نیز نام و یاد وی همچنان مایه خیر و برکت است و عامل حرکت در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و همچنین در جامعه علمی کشور است و این چیزی نیست جز لطف خداوند به دکتر کاظمی و همچنین پژوهشگاه رویان و مصداق تعز من تشاء و تذل من تشاء است. خداوند به خاطر نیت خیر و اقدامات خیرخواهانه ایشان نام و نشان وی را برکت داد.

وی یادآور شد:‌ پژوهشگاه رویان، این یادگار ارزشمند دکتر کاظمی آشتیانی از یک فضای کوچک در کلینیک شهید رعیت واقع در چهارراه کالج، آغاز و سپس در منطقه زعفرانیه و امروز در خیابان بنی‌هاشم پرتلاش و پر امید حرکت خود را ادامه می‌دهد. قدردان همکارانی هستیم که با قسمی که یاد کرده‌اند و عهدی که بسته‌اند راه این عزیز را ادامه داده‌اند و انشاالله با توسعه و تعمیق فعالیت‌ها، اهداف بلند این عزیز تحقق بیشتری یابد.

شاهوردی بیان داشت: خدا را شاکریم که یکی از آرزوهای دکتر کاظمی که نام‌دار شدن محققان جوان این کشور و حرکت در مرز دانش در حوزه‌های مرتبط بود، تحقق یافته و در گزارشاتی که در مجلات علمی بین‌المللی منتشر شده، جایگاه علمی این پژوهشگاه و محققان آن ذکر شده است، سپاسگزار خداوند هستیم که به همت این محققان برکت داده و این عزیزان توانسته‌اند با تلاش خود این جایگاه را کسب و نام خودشان، نام دکتر کاظمی آشتیانی و کشور عزیزمان را در محافل علمی مطرح کنند.
وی در ادامه به برخی موفقیت‌های پژوهشگاه و اعضای هیات علمی آن اشاره کرد و گفت:‌ کسب جایزه علم و فناوری از سازمان آیسسکو در سال ۱۳۸۹ یا ۲۰۱۰، کسب جایزه گینه استوایی یونیسکو در سال ۱۳۹۳ یا ۲۰۱۴، کسب هم‌زمان جایزه مصطفی و جایزه آکادمی جهانی علوم در سال ۱۳۹۸ یا ۲۰۱۹، انتخاب پژوهشگاه رویان به عنوان نهمین مرکز در بین ۱۰ مرکز برتر جهان بر اساس تعداد کل مقالات چاپ شده در زمینه ناباروری مردان و روش‌های نوین درمان ناباروری (ART) در طی ۲۰ سال اخیر در مجله اندرولوژیا (Andrologia) در سال ۱۳۹۹ یا ۲۰۲۰ بخشی از توفیقات به دست آمده توسط همکاران رویان است.
رئیس پژوهشگاه رویان، کسب جایزه محقق جوان از انجمن کرایوبیولوژی در سال ۱۴۰۱ یا ۲۰۲۲، حضور پنج پژوهشگر پژوهشگاه رویان در زمره پژوهشگران پر استاد جهان در سالهای ۱۹۰۱ و ۱۱۰۲ یا ۲۰۲۲ و ۲۰۱۳ و کسب رتبه دهم جهانی توسط عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی رویان در تحقیقات واریکوسل مردان در سال ۱۹۰۲ با ۲۰۲۳ را از دیگر دستاوردهای محققان این پژوهشگاه طی سالهای اخیر برشمرد.

وی ادامه داد:‌ به لطف و عنایت خداوند و همراهی و همت محققان و متخصصان راسته پزشکی تولید مثل، علوم سلولی و سلول‌های بنیادی، بیست و پنجمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولید مثل رویان، بیستمین کنگره بین‌المللی فناوری‌های سلول‌های بنیادی رویان و نوزدهمین سمینار پرستاری و مامایی برنامه‌ریزی شد و در این برنامه که از امروز صبح آغاز و تا جمعه در این مکان ادامه دارد، ۳۳ سخنران بین‌المللی از کشورهای آمریکا، انگلستان، آلمان، اتریش، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، قطر و هند و چهل سخنران از جامعه علمی کشور عزیزمان سخنرانی دارند و در مجموع ۱۲۰ مقاله در دو کنگره بین‌المللی و سمینار پرستاری مامانی ارائه می‌شود.
شاهوردی تاکید کرد: موضوع اصلی مراسم امروز، اهدای جایزه برنده ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی آشتیانی است، این جایزه از سال ۲۰۱۰ میلادی تاکنون به و محقق برجسته از کشورهای آمریکا، آلمان، هلند و ایتالیا اعطا شده و امسال شاهد اعطای ششمین دوره آن هستیم، جایزه دکتر کاظمی که به پاس تکریم تلاش‌ها و زنده نگه داشتن نام این دانشمند فقید تعیین شده، بعد از برگزاری و دوره موفق به اخذ مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی شدیم و امیدواریم به عنوان یک برنامه مدون و منسجم انشاالله در سال‌های آتی نیز استمرار یابد. این مهم میسر نمی‌شد مگر با پیگیری ها و حمایت‌های مسئولین جهاد دانشگاهی، معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و حمایت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی که نقشی موثر در ایجاد این فضای همدلی ایفا کردند.
وی اظهار داشت: در راستای اساسنامه جایزه دکتر کاظمی، ۳۷ نامزد برای ششمین دوره معرفی شدند که از این میان ۹ نفر با تصویب شورای علمی پژوهشگاه رویان، واجد شرایط شناخته و جهت انتخاب برنده نهایی به شورای سیاستگذاری جایزه دکتر کاظمی ارائه شد. در نهایت در ۱۷ مرداد برنده نهایی تعیین و امروز از وی (توماس براون) تقدیر به عمل آمد.
شاهوردی به برخی برنامه‌های جنبی جشنواره امسال رویان اشاره کرد و گفت:‌ در جنب این رویداد علمی، نمایشگاه محصولات تجهیزات فرآورده‌های دارویی و سلولی روز دنیا به‌خصوص تولیدات داخل کشور عزیزمان در راستای علوم موضوع کنگره به نمایش گذاشته شده است که امیدواریم زمینه‌ای جهت تعامل بیشتر بین محققان و مراکز با شرکت‌های دانش‌بنیان شود و پشتیبانی از این علوم نیز توسعه یابد.


ارسال نظرات