تازه ها
به گزارش خبرنگار بازارکار، نشست خبری آغاز سی و سومین سال تاسیس دانشگاه جامعه علمی کاربردی امروز چهارشنبه ۱۸ مهرماه با حضور حسین بلندی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اصحاب رسانه برگزار شد.
دکتر حسین بلندی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی بااشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به اشتغال دانشجویان و نخبگان اظهار کرد: در مساله اشتغال و مبارزه با بیکاری سه دستگاه متولی مهارت آموزش و پرورش، آموزش عالی و وزارت علوم است. دانشگاه که در سال ۱۳۷۱ مصوبه داشته که مطابق این مصوبه باید از مشارکت نهادها برای تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز به منظور کسب دانش دانش و مهارت برای انجام امور محوله و تقویت تواناییهای لازم برای کاربرد علوم و فناوری و کارآفرینی استفاده کنیم.
وی افزود: آموزش نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیاز، جلب حمایت و حمایت از بیکاران برای افزایش توانمندیهای آنان در جهت دسترسی به اشتغال پایدار به عنوان ماموریت توسط آموزش و پرورش و آموزش فنی انجام گیرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کرد: دانشگاههای علمی کاربردی با استفاده از ظرفیتها بخش خصوصی با تمام به منابع دولتی برای آموزش مهارت استفاده کنیم و براساس نیاز مشاغل برنامه ریزی میکنیم و به همین دلیل است که ۴۰ درصد مباحث ما تئوری است و مابقی عملیاتی است و در این راستا از افراد خبره استفاده میکنیم.
بلندی گفت: وجه تمایز دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاههای دیگر استفاده از محل کار برای آموزش است. برنامهها براساس برنامه هفتم در مجلس، برنامههای که وزیر به مجلس بررسی صورت گرفته است و بسیاری از برنامههای ما با برنامهها وزیر علوم مطابقت دارد. برنامه وزیر در ۱۴ بند به مجلس داده شده است که یکی از برنامهها آموزش عالی هوشمند، شایسته محور، توانمندساز و کارآمد است.
۷۳ درصد دانشآموختههای دانشگاه علمیکاربردی شغل پایدار دارند
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی با استناد به آمار این دانشگاه گفت: ۷۳ درصد دانشآموختهها در این دانشگاه شغل پایدار دارند؛ در حالیکه بر اساس آمار وزارت کار این رقم ۹۳ درصد است. این موضوع نشان می دهد که ما نسبت به آمار اشتغال سخت گیر هستیم و در آمار خود ملاک را اشتغال پایدار در دو سال اول فرصت شغلی را مد نظر قرار می دهیم.
طرح آباد؛ طرح آموزش اشتغال دانش آموختگان
وی عنوان کرد: مطابق سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر بیکاری فارغ التحصیلان طرح آباد (طرح آموزش اشتغال دانش آموختگان) که در خردادماه درهیئت وزیران تصویب شد، درنظر گرفته است که در این طرح آموزشهای توانمندسازی برای ۵۰ هزار نفر ارایه میدهد، آموزشها در محل کار ارایه میشودکه پس از اتمام دوره آزمونی از آموزش دیدگان گرفته میشود. در این طرح مشارکت متولیان شغل در ارزیابی آموزش دیدگان جلب میکنیم. در حال حاضر ۸ هزار و ۲۸۸ نفر درخواست شرکت در طرح آباد داشتیم که به حدود هزار نفر آنها مهارت آموزش داده شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: مطابق برنامههای وزیر که باید به توسعه آموزشهای مهارتی داشته باشیم و اعلام وزارت کار که ۹۳ درصد دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی شاغل شده اند. دانشگاه علمی کاربردی ۲۷ مرکز جدیدی با رعایت شرط تضمین اشتغال راه اندازی کردیم و در دوسال اخیر ظرفیت ۱۵۴۶۷ نفر با توجه به نیازهای واحدهای متقاضی فعال اختصاص داده ایم.
تضمین اشتغال برای دانشجویان و دانش آموختگان
رییس دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه ۲۷ واحد این دانشگاه دانشجویان خود را تضمین اشتغال میکنند، گفت: تا چهار سال آینده تمامی مراکز و واحدهای علمی کاربردی باید دانشجویان خود را به صورت صد در صد تضمین اشتغال دهند.
وی در خصوص برنامه ارتقای کیفیت علمی دانشگاه و ارتباط منسجم با نیازهای ملی و جهانی تاکید کرد و گفت: ما در این زمینه احراز صلاحیت حرفه ای مشاغل را در دستور کار قرار دادیم.
بلندی به برقراری ارتباط کوثر بین تحصیل، مهارت و اشتغال با همکاری دستگاه های ذی ربط تاکید کرد و افزود: ما در این زمینه سامانه ملی خاستگاه آموزشی شناسه و مشاغل تحت عنوان سامانه خاص را تدوین کردیم هر صنعتی که نیازی دارند را طراحی کردیم و هر صنعتی که نیازی داشته باشند می توانیم در کوتاه ترین مدت این نیازها را برآورده کنیم.
رییس دانشگاه علمی کاربردی تاکید کرد: ما برای برنامه سیستم جامع برای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت با تاکید برفن آوری های دیجیتال است که خوشبختانه این برنامه در دانشگاه اجرایی می شود.
وی از تصویب ۴۲ برنامه در حوزه ای تی در دانشگاه علمی کاربردی خبر داد و گفت: برنامه هفتم کشور را ملزم کرده است طی ۵ سال آینده ۵۰۰ هزار نفر در این حوزه تربیت شوند ما با سازمان صنفی یارانه ای کشور تفاهم نامه بستیم تا ۵۰ درصد این برنامه را عملیاتی کنیم. به این ترتیب قرار است سالی ۱۰۰ هزار نفر در این حوزه نیرو تربیت کنیم.
بلندی در خصوص مسولیت اجتماعی مسئله محور نیز تاکید کرد: تدوین طرح برای گروه سربازان، بازنشستگان، زنان خانه دار و معلولان جسمی حرکتی و تدوین طرح نظام آموزش کارشناسی پیوسته در قالب طرح ۳+۳ را انجام دادیم.
نیمی از کدش رشته ها حذف شدند
بلندی به برنامه آمایش آموزش عالی علمی کاربردی اشاره کرد و افزود: ما در سال ۱۴۰۰ بیش از ۸۷۷۵ کد رشته محل داشتیم در مهر ۱۴۰۳ تعداد ۴۴۰۹ کد رشته محل داریم حدود ۹۰۰ کد رشته محل جدید داریم و میزان درخواست پذیرش دانشجو در این دانشگاه از گذشته بیشتر شده است. همه برنامه هایی که عمرشان بیش از ۴ سال بگذرد باید به روز رسانی شوند.
رییس دانشگاه علمی کاربردی سال گذشته ۱۱۵مرکز علمی کاربردی تعطیل شدند، تاکید کرد: البته واحدهای هلال و شهرداری که تعطیل شده بودند مجدد با پیگیری های که از شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام دادم مجدد به دانشگاه برگشتند.
دانشگاه جامع در مسیر اشتغال 25 درصدی دانش آموختگان است
وی در پاسخ به سوال بازارکار تاکید کرد: با طرحی که رییس جمهور شهید تصویب کردند ۲۵ درصد اشتغال از یک میلیون اشتغالی که سالیانه برای بیکاران در نظر گرفته می شود، باید برای دانش آموختگان بیکار باشد.راه اندازی سامانه ملی خاستگاه آموزشی برای صنایع
بلندی گفت: سامانه ملی خاستگاه آموزشی برای صنایع راه اندازی کردیم که هدف است سامانه شناسایی نیازهای آموزشی صنایع و تقویت ارتباط آموزش عالی با صنایع است. صنایع در این سامانه نیازهای خود را اعلام کنند و ما نیروی انسانی مورد نیاز این صنایع را تربیت میکنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به مورد دیگری از برنامههای وزیر مبنی بر تلاش برای رسیدن به یک سیستم جامع برای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی در سراسر کشور با تکیه بر فناوریهای نوین است، عنوان کرد: درتحول نظارت برنامهای را اجرا کردیم.
وی افزود: ۴۲ برنامه در حوزه ارتقای سطح امنیت دادهها و اطلاعات علمی کشور در نظر گرفته شده است که در این راستا با سازمان صنفی رایانه تفاهم نامه ایجاد کردیم و طبق تفاهم نامه سالانه ۵۰ هزار نفر در حوزه IT تربیت خواهیم کرد.
راه اندازی مدارس عالی اشتغال در کنارمراکز علمی کاربردی
بلندی خاطرنشان کرد: برنامه راه اندازی مدارس عالی اشتغال در کنارمراکز علمی کاربردی مطابق برنامههای وزیر برای دانش آموزان هنرستانی داریم که در این مدارس عالی اشتغال دانش آموزان آموزش میبینند و به بازار کار وارد میشوند. در این راستا هم برای ایجاد ارتباط دانشجو با صنعت در مراکز کاریابی تخصصی ایجاد کردیم و این مراکز باید در بازار حضور یابند و براساس نیاز آنها نیرو تربیت کرده و این نیرو در بازار کار شاغل میشوند که ۹۶ مرکز علمی کاربردی دارای مراکز کاریابی تخصصی هستند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کرد: سند آمایش آموزش عالی علمی کاربردی با هدف تحقق سیاست و ضوابط اجرایی حاکم بر آمایش آموزش عالی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که دراین راستا از ۸۷۷۵ کد رشته محل در سال ۱۴۰۱ به حدود ۴۴۰۹ کد رشته محل در سال ۱۴۰۳ رسیده ایم.
وی درباره شهریه دانشجویان گفت: شهریه ما در دانشگاههای علمی و کاربردی نسبت به سایر دانشگاه کم است و هم اکنون میاتگین حدود ۴ میلیون تومان است. هزینهها در طرح آباد براساس محل کار و بازار کار انتخاب شده تعیین میشود، همچنین در زمینه پرداخت تسهیلات به وجود آمده است و
بلندی گفت: ۴۶ هزار مدرس داریم و برگ برنده این است که با بخش خصوصی همکاری داریم. امسال برای جذب مدرسان حدود ۳ هزار ظرفیت جذب داشتیم و باید این افراد دارای سه سال سابقه کار باشند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات